مراكز پژوهشی غیردانشگاهی اردن: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۸: خط ۸:


=== [[مركز تحقیقات شرق شناسی آمریكا|مرکز تحقیقات شرق شناسی آمریکا]] ===
=== [[مركز تحقیقات شرق شناسی آمریكا|مرکز تحقیقات شرق شناسی آمریکا]] ===
مرکز تحقیقات شرق شناسی [[آمریکا]] در امان یکی از بزرگ‌ترین مراکز تحقیقاتی در [[اردن]] است. این مرکز تحقیقات و نشریات بسی در منطقه را ارتقاء می‌دهد. فعالیت‌های اصلی این مرکز شامل برنامه‌های همکاری با محققان، حفاری‌های باستان‌شناسی و پروژه‌های بازیافت و سایر برنامه‌های تحصیلی است و دارای یک موسسه زبان عربی است که گاهی گفت و گوهای عمومی‌ درباره باستان‌شناسی را برگزار می‌کند. این مرکز خصوصی یکی از بهترین کتابخانه‌های باستان‌شناسی را در [[اردن]] و خاورمیانه در اختیار دارد و هزینه‌های خود را از بعضی شرکت‌ها و افراد تامین می‌کند. این مرکز عضو انجمن مراکز تحقیقات خارجی آمریکاست که به طور مستقل در سراسر دنیا فعالیت می‌کنند<ref>برگرفته از http://globalcenters.columbia.edu/amman</ref>.
مرکز تحقیقات شرق شناسی [[آمریکا]] در امان یکی از بزرگ‌ترین مراکز تحقیقاتی در [[اردن]] است. این مرکز تحقیقات و نشریات بسی در منطقه را ارتقاء می‌دهد. فعالیت‌های اصلی این مرکز شامل برنامه‌های همکاری با محققان، حفاری‌های باستان‌شناسی و پروژه‌های بازیافت و سایر برنامه‌های تحصیلی است و دارای یک موسسه زبان عربی است که گاهی گفت و گوهای عمومی‌ درباره باستان‌شناسی را برگزار می‌کند. این مرکز خصوصی یکی از بهترین کتابخانه‌های باستان‌شناسی را در [[اردن]] و خاورمیانه در اختیار دارد و هزینه‌های خود را از بعضی شرکت‌ها و افراد تامین می‌کند. این مرکز عضو انجمن مراکز تحقیقات خارجی آمریکاست که به طور مستقل در سراسر دنیا فعالیت می‌کنند<ref>برگرفته از http://globalcenters.columbia.edu/amman</ref><ref>لایقی، غلامرضا (1402). جامعه و فرهنگ [[اردن]]. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی](در دست انتشار)</ref>.


== نیز نگاه کنید به ==
== نیز نگاه کنید به ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۰ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۰۸:۳۴

مراکز پژوهشی غیر دانشگاهی عبارت است از:

مرکز تحقیقاتی اردن جدید

مرکز تحقیقاتی اردن جدید (UJRC) یکی از مبتکرترین و پویاترین مراکز تحقیقاتی در اردن است. این مرکز یک سازمان مستقل غیردولتی در اردن است که به منظور پیشرفت اردن و جهان عرب فعالیت می‌کند و دستیابی به‌این هدف را از طریق پیشرفت تحقیقات علمی، برگزاری بحث و گفتگو، تشکیل جلسات و کارگروه‌ها و تبادل اطلاعات با سایر سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی دنبال می‌کند. این مرکز اهداف خود را با بررسی، تالارهای گفتگو و بحث، به خصوص درباره مسائل دموکراسی و با ارتقاء سیاست‌ها و قانون‌های عمومی‌ در کارگروه‌ها، جلسات فکر، کنفرانس‌ها و سمینارها پیگیری می‌کند[۱]. این مرکز در سال 1990 به عنوان یکی از شاخه‌های مجله‌ی اردن جدید که هر سه ماه‌ یک بار منتشر می‌شود، تاسیس شد و کار خود را با مجوز بخش مطبوعات و رسانه‌ی وزارت اطلاعات در سال 1993 آغاز کرد[۲].

مرکز تحقیقات اجتماعی اردن

این مرکز در سال 1998 به عنوان یک موسسه‌ی مستقل و غیر انتفاعی تاسیس شد. هدف این مرکز پرورش و ارتقاء دانش علمی‌ در تمام زمینه‌ها در اردن است. موارد اصلی که در این مرکز مورد بررسی قرار می‌گیرند عبارتند از: توسعه و تغییرات اجتماعی، نابرابری‌های اجتماعی، فقر و بیکاری، نابرابری‌های جنسی، خشونت علیه زنان و کودکان، مشکلات اجتماعی و مصالح اجتماعی. این مرکز با استفاده از پویاترین روش‌های تحقیقی و همکاری با مجرب‌ترین محققان اردن بر مسائل تحصیلی و حرفه‌ای متمرکز است و تلاش می‌کند فاصله‌ی بین تحقیقات دانشگاهی و موسسات متمرکز بر تحقیقات سیاسی را پر‌کند. هم چنین این مرکز با سازمان‌های دولتی و غیر‌دولتی و مراکز جامعه شهری منطقه‌ای و بین‌المللی همکاری می‌کند و در خصوص بسیاری از مسائل به سازمان‌های ملی و بین‌المللی مشاوره می‌دهد[۳].

مرکز تحقیقات شرق شناسی آمریکا

مرکز تحقیقات شرق شناسی آمریکا در امان یکی از بزرگ‌ترین مراکز تحقیقاتی در اردن است. این مرکز تحقیقات و نشریات بسی در منطقه را ارتقاء می‌دهد. فعالیت‌های اصلی این مرکز شامل برنامه‌های همکاری با محققان، حفاری‌های باستان‌شناسی و پروژه‌های بازیافت و سایر برنامه‌های تحصیلی است و دارای یک موسسه زبان عربی است که گاهی گفت و گوهای عمومی‌ درباره باستان‌شناسی را برگزار می‌کند. این مرکز خصوصی یکی از بهترین کتابخانه‌های باستان‌شناسی را در اردن و خاورمیانه در اختیار دارد و هزینه‌های خود را از بعضی شرکت‌ها و افراد تامین می‌کند. این مرکز عضو انجمن مراکز تحقیقات خارجی آمریکاست که به طور مستقل در سراسر دنیا فعالیت می‌کنند[۴][۵].

نیز نگاه کنید به

مراكز پژوهشی غيردانشگاهی در ژاپن؛ مراکز پژوهشی غیردانشگاهی تایلند؛ مراکز مهم پژوهشی و مطالعاتی بنگلادش

کتابشناسی

  1. برگرفته ازhttps://ujrc.org/
  2. برگرفته از http://www.ujrc-jordan.org/
  3. برگرفته از http://jcsr-jordan.org/usersite/default.aspx
  4. برگرفته از http://globalcenters.columbia.edu/amman
  5. لایقی، غلامرضا (1402). جامعه و فرهنگ اردن. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی(در دست انتشار)