فدراسیون سراسری زنان چین: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۴ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:F43eeed7af964e2380c78b80a16748ce (1).jpg|بندانگشتی|نشست سراسری زنان کشور [[چین]]. قابل بازیابی از http://persian.cri.cn/141/2013/10/28/1s133159.htm]]


== فدراسیون سراسری زنان چین ==
فدراسیون سراسری زنان چین، سازمانی است اجتماعی که توسط زنان اقشار و اقوام مختلف سراسر [[چین]] به رهبری [[حزب کمونیست و احیای هویت ملی چین|حزب کمونیست]] برای کسب آزادی زنان تشکیل شده و دارای جایگاهی گسترده با ویژگی‌­های توده‌­ای و اجتماعی است. این فدراسیون پل ارتباطی و پیوندی است که [[حزب کمونیست و احیای هویت ملی چین|حزب کمونیست]] و دولت [[چین]] را با زنان مرتبط می­‌سازد و یکی از پایه­‌های مهم قدرت اجتماعی و سیاسی در چین به­ شمار می­‌رود.
'''مقدمه'''


فدراسیون سراسری زنان چین، سازمانی است اجتماعی که توسط زنان اقشار و اقوام مختلف سراسر [[چین]] به رهبری حزب کمونیست برای کسب آزادی زنان تشکیل شده و دارای جایگاهی گسترده با ویژگی‌­های توده‌­ای و اجتماعی است. این فدراسیون پل ارتباطی و پیوندی است که حزب کمونیست و دولت چین را با زنان مرتبط می­‌سازد و یکی از پایه­‌های مهم قدرت اجتماعی و سیاسی در چین به­ شمار می­‌رود.
=== تاریخچه ===
این فدراسیون که در ماه مارس سال1949 تأسیس شده در ابتدا به نام«فدراسیون دموکراتیک زنان سراسر [[چین]]» بود، ولی در سال 1957نام این مرکز به«فدراسیون زنان [[جمهوری خلق چین]]» و در سال1978به«[[فدراسیون سراسری زنان چین]]» تغییر کرد. وظایف اساسی این فدراسیون متحد ساختن زنان و تشویق آنان به مشارکت در ساختار اقتصادی و پیشرفت اجتماعی و دفاع از منافع و حقوق زنان است. افزون بر­این، فدراسیون زنان برای برابری مردان و زنان تلاش می­‌کند.


این فدراسیون که در ماه مارس سال1949 تأسیس شده در ابتدا به نام«فدراسیون دموکراتیک زنان سراسر چین» بود، ولی در سال 1957نام این مرکز به«فدراسیون زنان جمهوری خلق چین» و در سال1978به« فدراسیون سراسری زنان چین» تغییر کرد. وظایف اساسی این فدراسیون متحد ساختن زنان و تشویق آنان به مشارکت در ساختار اقتصادی و پیشرفت اجتماعی و دفاع از منافع و حقوق زنان است. افزون بر­این، فدراسیون زنان برای برابری مردان و زنان تلاش می­‌کند.
[[فدراسیون سراسری زنان چین]] در سوم آوریل سال1949میلادی، به عنوان تشکیلاتی فراگیر برای متحد ساختن زنان از اقوام و اقشار مختلف جهت کسب و تضمین آزادی زنان شروع به فعالیت کرد. این تشکیلات در واقع پل ارتباطی میان حزب، دولت و جامعه­‌ی زنان کشور است و یکی از مهم­‌ترین سازمان­‌های پرقدرت اجتماعی کشور [[چین]] به­ شمار می­‌رود.


فدراسیون سراسری زنان چین در سوم آوریل سال1949میلادی، به عنوان تشکیلاتی فراگیر برای متحد ساختن زنان از اقوام و اقشار مختلف جهت کسب و تضمین آزادی زنان شروع به فعالیت کرد. این تشکیلات در واقع پل ارتباطی میان حزب، دولت و جامعه­‌ی زنان کشور است و یکی از مهم­‌ترین سازمان­‌های پرقدرت اجتماعی کشور چین به­ شمار می­‌رود.
[[حزب کمونیست و احیای هویت ملی چین|حزب کمونیست]] چین از همان بدو تأسیس، باتوجه به اهمیت نقش زنان در جامعه اقدام به ایجاد تشکیلات خاص زنان نمود. پس از مدتی، تشکیل انجمن آزادی زنان، انجمن زنان برای نجات ملی و بنیاد ملی زنان در دستور کار حزب قرار گرفت. در نخستین کنگره­‌ی سراسری زنان که در ماه مارس سال1949میلادی در [[پکن]] برگزار شد، ایجاد بنیاد دمکراتیک زنان به تصویب رسید. وظایف این بنیاد متحد ساختن زنان کارگر، کارمند، کشاورز، فرهیخته، و تمام زنان حامی سوسیالیسم و یک­پارچه سازی سرزمین مادری و مبارزه با امپریالیسم، فئودالیسم، و کاپیتالیسم و دفاع از حقوق زنان و کودکان، سازمانده‌ی جامعه‌­ی زنان برای تحکیم جامعه، دستیابی به آزادی زنان در زمینه­‌های مختلف، و توسعه­‌ی برابری میان زنان و مردان بود. دومین کنگره­‌ی زنان در سال1953 و سومین آن در سال1957میلادی برگزار و در این اجلاس تصمیم گرفته شد که فدراسیون سراسری زنان [[چین]] تشکیل و بقیه‌­ی نهادهای موازی منحل شوند.
 
حزب کمونیست چین از همان بدو تأسیس، باتوجه به اهمیت نقش زنان در جامعه اقدام به ایجاد تشکیلات خاص زنان نمود. پس از مدتی، تشکیل انجمن آزادی زنان، انجمن زنان برای نجات ملی و بنیاد ملی زنان در دستور کار حزب قرار گرفت. در نخستین کنگره­‌ی سراسری زنان که در ماه مارس سال1949میلادی در [[پکن]] برگزار شد، ایجاد بنیاد دمکراتیک زنان به تصویب رسید. وظایف این بنیاد متحد ساختن زنان کارگر، کارمند، کشاورز، فرهیخته، و تمام زنان حامی سوسیالیسم و یک­پارچه سازی سرزمین مادری و مبارزه با امپریالیسم، فئودالیسم، و کاپیتالیسم و دفاع از حقوق زنان و کودکان، سازمانده‌ی جامعه‌­ی زنان برای تحکیم جامعه، دستیابی به آزادی زنان در زمینه­‌های مختلف، و توسعه­‌ی برابری میان زنان و مردان بود. دومین کنگره­‌ی زنان در سال1953 و سومین آن در سال1957میلادی برگزار و در این اجلاس تصمیم گرفته شد که فدراسیون سراسری زنان چین تشکیل و بقیه‌­ی نهادهای موازی منحل شوند.


=== اساسنامه انجمن ===
چهارمین کنگره در سال1978 و پنجمین در سال1983 برگزار و تغییراتی در اساسنامه و اهداف فدراسیون ایجاد شد. در ششمین کنگره که در سال1988برگزار گردید، اهداف جدید فدراسیون به شرح زیر تصویب شد:
چهارمین کنگره در سال1978 و پنجمین در سال1983 برگزار و تغییراتی در اساسنامه و اهداف فدراسیون ایجاد شد. در ششمین کنگره که در سال1988برگزار گردید، اهداف جدید فدراسیون به شرح زیر تصویب شد:


1-متحد و بسیج کردن زنان برای مشارکت در بازسازی اقتصادی و توسعه­‌ی اجتماعی؛
* متحد و بسیج کردن زنان برای مشارکت در بازسازی اقتصادی و توسعه­‌ی اجتماعی؛
 
* آموزش زنان برای بالابردن سطح فکری آن­ها به صورت همه جانبه و تربیت زنان نخبه­‌ی بیشتر؛
2-آموزش زنان برای بالابردن سطح فکری آن­ها به صورت همه جانبه و تربیت زنان نخبه­‌ی بیشتر؛
* -مشارکت در جلسات مشورتی اجتماعی و سیاسی به نمایندگی از زنان، مدیریت و نظارت دمکراتیک بر اجرای مصوبات، و تدوین قانون و مقررات در خصوص زنان و کودکان؛
 
* خدمات رسانی به زنان و کودکان از طریق تقویت ارتباطات با تمامی اقشار اجتماعی و توسعه­‌ی کارهای عملی خوب صورت گرفته برای زنان و کودکان؛
3-مشارکت در جلسات مشورتی اجتماعی و سیاسی به نمایندگی از زنان، مدیریت و نظارت دمکراتیک بر اجرای مصوبات، و تدوین قانون و مقررات در خصوص زنان و کودکان؛
* زمینه سازی برای متحد ساختن زنان تمام اقوام و اقشار مختلف، گسترش نوگرایی و مدرن سازی سرزمین مادری، ترویج روند نوسازی و متحد ساختن سرزمین مادری، توسعه‌­ی مبادلات دوستانه با زنان کشورهای خارجی، و افزایش و درک دوستی میان زنان جهان به منظور حفاظت از صلح جهانی.
 
4-خدمات رسانی به زنان و کودکان از طریق تقویت ارتباطات با تمامی اقشار اجتماعی و توسعه­‌ی کارهای عملی خوب صورت گرفته برای زنان و کودکان؛
 
5-زمینه سازی برای متحد ساختن زنان تمام اقوام و اقشار مختلف، گسترش نوگرایی و مدرن سازی سرزمین مادری، ترویج روند نوسازی و متحد ساختن سرزمین مادری، توسعه‌­ی مبادلات دوستانه با زنان کشورهای خارجی، و افزایش و درک دوستی میان زنان جهان به منظور حفاظت از صلح جهانی.


درحال حاضر، بیش از 60هزار فدراسیون زنان در سرتاسر چین از سطح شهرستان به بالا زیر نظر فدراسیون سراسری زنان چین فعالیت می­‌کنند. در این فدراسیون‌­ها حدود980هزار عضو فعال در قالب کمیته­‌های مختلف مربوط به امور زنان فعالیت می­‌کنند. در سال2003بیش از9000مرکز مشاوره وحمایت از حقوق زنان در سرتاسر چین زیر نظر فدراسیون سراسری زنان چن تشکیل و به ارایه­‌ی خدمات مشاوره­ای و پیگیری مسایل و مشکلات و حقوق قانونی زنان رسیدگی می نمایند.  
=== فعالیت های انجمن ===
درحال حاضر، بیش از 60هزار فدراسیون زنان در سرتاسر [[چین]] از سطح شهرستان به بالا زیر نظر فدراسیون سراسری زنان چین فعالیت می­‌کنند. در این فدراسیون‌­ها حدود980هزار عضو فعال در قالب کمیته­‌های مختلف مربوط به امور زنان فعالیت می­‌کنند. در سال2003بیش از9000مرکز مشاوره وحمایت از حقوق زنان در سرتاسر [[چین]] زیر نظر فدراسیون سراسری زنان چین تشکیل و به ارایه­‌ی خدمات مشاوره­ای و پیگیری مسایل و مشکلات و حقوق قانونی زنان رسیدگی می نمایند<ref>China Daily. 9<sup>th</sup> June- 2003</ref>.کنگره­‌ی ملی زنان [[چین]] هر پنج سال یکبار با حضور نمایندگان تمام فدراسیون­‌ها از سراسر کشور تشکیل می­‌گردد.


(China daily ،2003)
=== بخش های مختلف انجمن ===
این فدراسیون دارای بخش­‌های مختلفی از قبیل: منابع انسانی، توسعه­‌ی زنان، دفاع از حقوق و منافع زنان، تبلیغات، کودکان و بخش بین الملل است. هزینه­‌ی فعالیت­‌های این فدراسیون، افزون بر کمک­‌های دولتی و بودجه­‌های عمومی، از طریق فعالیت‌­های اقتصادی که در چارچوب قانون انجام می­‌دهند تأمین می­‌شود. این فدراسیون دارای چندین انتشاراتی بوده و مجلات مختلفی در خصوص زنان به [[زبان چینی|زبان­‌های چینی]] و انگلیسی و به صورت تمام رنگی منتشر می‌­کند که مجله­‌ی«زن چینی» از جمله‌­ی آن­هاست<ref>سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ [[چین]]. تهران: [https://alhoda.ir موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی]، جلد1، ص.313-316.</ref>.


کنگره­‌ی ملی زنان چین هر پنج سال یکبار با حضور نمایندگان تمام فدراسیون­‌ها از سراسر کشور تشکیل می­‌گردد. این فدراسیون دارای بخش­‌های مختلفی از قبیل: منابع انسانی، توسعه­‌ی زنان، دفاع از حقوق و منافع زنان، تبلیغات، کودکان و بخش بین الملل است. هزینه­‌ی فعالیت­‌های این فدراسیون، افزون بر کمک­‌های دولتی و بودجه­‌های عمومی، از طریق فعالیت‌­های اقتصادی که در چارچوب قانون انجام می­‌دهند تأمین می­‌شود. این فدراسیون دارای چندین انتشاراتی بوده و مجلات مختلفی در خصوص زنان به زبان­‌های چینی و انگلیسی و به صورت تمام رنگی منتشر می‌­کند که مجله­‌ی«زن چینی» از جمله‌­ی آن­هاست.
== نیز نگاه کنید به ==
[[مهم ترین سازمان های اجتماعی چین]]؛ [[حزب کمونیست و احیای هویت ملی چین]]؛ [[انجمن دوستی خلق چین با کشورهای خارجی]]؛ [[انجمن سراسری خبرنگاران چین]]؛ [[انجمن علوم و فناوری چین]]؛ [[فدراسیون سراسری ادبی و هنری چین]]


=== کتاب شناسی<ref>سابقی، محمد علی(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی،جلد اول، ص313-316</ref> ===
== کتابشناسی ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۲ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۲۰:۴۴

نشست سراسری زنان کشور چین. قابل بازیابی از http://persian.cri.cn/141/2013/10/28/1s133159.htm

فدراسیون سراسری زنان چین، سازمانی است اجتماعی که توسط زنان اقشار و اقوام مختلف سراسر چین به رهبری حزب کمونیست برای کسب آزادی زنان تشکیل شده و دارای جایگاهی گسترده با ویژگی‌­های توده‌­ای و اجتماعی است. این فدراسیون پل ارتباطی و پیوندی است که حزب کمونیست و دولت چین را با زنان مرتبط می­‌سازد و یکی از پایه­‌های مهم قدرت اجتماعی و سیاسی در چین به­ شمار می­‌رود.

تاریخچه

این فدراسیون که در ماه مارس سال1949 تأسیس شده در ابتدا به نام«فدراسیون دموکراتیک زنان سراسر چین» بود، ولی در سال 1957نام این مرکز به«فدراسیون زنان جمهوری خلق چین» و در سال1978به«فدراسیون سراسری زنان چین» تغییر کرد. وظایف اساسی این فدراسیون متحد ساختن زنان و تشویق آنان به مشارکت در ساختار اقتصادی و پیشرفت اجتماعی و دفاع از منافع و حقوق زنان است. افزون بر­این، فدراسیون زنان برای برابری مردان و زنان تلاش می­‌کند.

فدراسیون سراسری زنان چین در سوم آوریل سال1949میلادی، به عنوان تشکیلاتی فراگیر برای متحد ساختن زنان از اقوام و اقشار مختلف جهت کسب و تضمین آزادی زنان شروع به فعالیت کرد. این تشکیلات در واقع پل ارتباطی میان حزب، دولت و جامعه­‌ی زنان کشور است و یکی از مهم­‌ترین سازمان­‌های پرقدرت اجتماعی کشور چین به­ شمار می­‌رود.

حزب کمونیست چین از همان بدو تأسیس، باتوجه به اهمیت نقش زنان در جامعه اقدام به ایجاد تشکیلات خاص زنان نمود. پس از مدتی، تشکیل انجمن آزادی زنان، انجمن زنان برای نجات ملی و بنیاد ملی زنان در دستور کار حزب قرار گرفت. در نخستین کنگره­‌ی سراسری زنان که در ماه مارس سال1949میلادی در پکن برگزار شد، ایجاد بنیاد دمکراتیک زنان به تصویب رسید. وظایف این بنیاد متحد ساختن زنان کارگر، کارمند، کشاورز، فرهیخته، و تمام زنان حامی سوسیالیسم و یک­پارچه سازی سرزمین مادری و مبارزه با امپریالیسم، فئودالیسم، و کاپیتالیسم و دفاع از حقوق زنان و کودکان، سازمانده‌ی جامعه‌­ی زنان برای تحکیم جامعه، دستیابی به آزادی زنان در زمینه­‌های مختلف، و توسعه­‌ی برابری میان زنان و مردان بود. دومین کنگره­‌ی زنان در سال1953 و سومین آن در سال1957میلادی برگزار و در این اجلاس تصمیم گرفته شد که فدراسیون سراسری زنان چین تشکیل و بقیه‌­ی نهادهای موازی منحل شوند.

اساسنامه انجمن

چهارمین کنگره در سال1978 و پنجمین در سال1983 برگزار و تغییراتی در اساسنامه و اهداف فدراسیون ایجاد شد. در ششمین کنگره که در سال1988برگزار گردید، اهداف جدید فدراسیون به شرح زیر تصویب شد:

  • متحد و بسیج کردن زنان برای مشارکت در بازسازی اقتصادی و توسعه­‌ی اجتماعی؛
  • آموزش زنان برای بالابردن سطح فکری آن­ها به صورت همه جانبه و تربیت زنان نخبه­‌ی بیشتر؛
  • -مشارکت در جلسات مشورتی اجتماعی و سیاسی به نمایندگی از زنان، مدیریت و نظارت دمکراتیک بر اجرای مصوبات، و تدوین قانون و مقررات در خصوص زنان و کودکان؛
  • خدمات رسانی به زنان و کودکان از طریق تقویت ارتباطات با تمامی اقشار اجتماعی و توسعه­‌ی کارهای عملی خوب صورت گرفته برای زنان و کودکان؛
  • زمینه سازی برای متحد ساختن زنان تمام اقوام و اقشار مختلف، گسترش نوگرایی و مدرن سازی سرزمین مادری، ترویج روند نوسازی و متحد ساختن سرزمین مادری، توسعه‌­ی مبادلات دوستانه با زنان کشورهای خارجی، و افزایش و درک دوستی میان زنان جهان به منظور حفاظت از صلح جهانی.

فعالیت های انجمن

درحال حاضر، بیش از 60هزار فدراسیون زنان در سرتاسر چین از سطح شهرستان به بالا زیر نظر فدراسیون سراسری زنان چین فعالیت می­‌کنند. در این فدراسیون‌­ها حدود980هزار عضو فعال در قالب کمیته­‌های مختلف مربوط به امور زنان فعالیت می­‌کنند. در سال2003بیش از9000مرکز مشاوره وحمایت از حقوق زنان در سرتاسر چین زیر نظر فدراسیون سراسری زنان چین تشکیل و به ارایه­‌ی خدمات مشاوره­ای و پیگیری مسایل و مشکلات و حقوق قانونی زنان رسیدگی می نمایند[۱].کنگره­‌ی ملی زنان چین هر پنج سال یکبار با حضور نمایندگان تمام فدراسیون­‌ها از سراسر کشور تشکیل می­‌گردد.

بخش های مختلف انجمن

این فدراسیون دارای بخش­‌های مختلفی از قبیل: منابع انسانی، توسعه­‌ی زنان، دفاع از حقوق و منافع زنان، تبلیغات، کودکان و بخش بین الملل است. هزینه­‌ی فعالیت­‌های این فدراسیون، افزون بر کمک­‌های دولتی و بودجه­‌های عمومی، از طریق فعالیت‌­های اقتصادی که در چارچوب قانون انجام می­‌دهند تأمین می­‌شود. این فدراسیون دارای چندین انتشاراتی بوده و مجلات مختلفی در خصوص زنان به زبان­‌های چینی و انگلیسی و به صورت تمام رنگی منتشر می‌­کند که مجله­‌ی«زن چینی» از جمله‌­ی آن­هاست[۲].

نیز نگاه کنید به

مهم ترین سازمان های اجتماعی چین؛ حزب کمونیست و احیای هویت ملی چین؛ انجمن دوستی خلق چین با کشورهای خارجی؛ انجمن سراسری خبرنگاران چین؛ انجمن علوم و فناوری چین؛ فدراسیون سراسری ادبی و هنری چین

کتابشناسی

  1. China Daily. 9th June- 2003
  2. سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، جلد1، ص.313-316.