قوه مقننه سودان: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «قوه مقنّنه: قوّه مقنّنه (قانونگذاری) در سودان شامل دو مجلس، به شرح زیر است: مجلس ملّی براساس قانون اساسی دوره انتقالی ، سودان دارای یک پارلمان فدرال به نام مجلس ملّی یا «المجلس الوطنی» است که اعضای آن براساس سهمیه‌بندی مندرج در موافقتنامه جا...» ایجاد کرد)
 
 
(۳ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
قوه مقنّنه:
قوّه مقنّنه (قانونگذاری) در [[سودان]] شامل دو مجلس، به شرح زیر است:


قوّه مقنّنه (قانونگذاری) در سودان شامل دو مجلس، به شرح زیر است:
===== مجلس ملّی =====
براساس [[قانون اساسی سودان|قانون اساسی]] دوره انتقالی، [[سودان]] دارای یک پارلمان فدرال به نام مجلس ملّی یا «المجلس الوطنی» است که اعضای آن براساس سهمیه‌بندی مندرج در موافقتنامه جامع صلح (CPA) از میان حزب حاکم، جنبش جنوب و دیگر احزاب سیاسی انتخاب شده‌اند.


مجلس ملّی
مجلس ملّی یا پارلمان [[سودان]]، دارای 354 کرسی نمایندگی و مقر آن در شهر [[خارطوم]] است. شصت (60) درصد از نمایندگان مجلس ملّی، با رأی مستقیم مردم و براساس تقسیمات جغرافیایی، از استان‌های مختلف، انتخاب می‌شوند. پانزده (15) درصد از نمایندگان‌ این مجلس، توسط احزاب مختلف، با‌توجّه به میزان و نسبت آرای آنها، تعیین می‌شوند و بیست و پنج (25) درصد از کرسی‌های پارلمانی نیز، به تشکل‌های زنان، اختصاص دارد.


براساس قانون اساسی دوره انتقالی ، سودان دارای یک پارلمان فدرال به نام مجلس ملّی یا «المجلس الوطنی» است که اعضای آن براساس سهمیه‌بندی مندرج در موافقتنامه جامع صلح (CPA) از میان حزب حاکم ، جنبش جنوب و دیگر احزاب سیاسی انتخاب شده‌اند.
در مجلس‌های محلّی استان‌ها، با همین نسبت‌ها (60 درصد با رأی مستقیم مردم، 15 درصد توسط احزاب و 25 درصد توسط تشکل‌های زنان) نمایندگان انتخاب می‌شوند<ref name=":52">وزارة الإعلام جمهورية السّودان(2011). السّودان: أرض الفرص، حقائق و أرقام . الخرطوم: وزارة الإعلام، يوليو.14</ref>.


مجلس ملّی یا پارلمان سودان، دارای 354 کرسی نم ایندگی و مقر آن در شهر خارطوم است. شصت (60) درصد از نم ایندگان مجلس ملّی، با رأی مستقیم مردم و براساس تقسیمات جغرافیایی، از استان‌های مختلف، انتخاب می‌شوند. پانزده (15) درصد از نم ایندگان‌ این مجلس، توسط احزاب مختلف، با‌توجّه به میزان و نسبت آرای آنها، تعیین می‌شوند و بیست و پنج (25) درصد از کرسی‌های پارلمانی نیز، به تشکل‌های زنان، اختصاص دارد.
===== مجلس استان‌ها =====
مجلس نمایندگان استان‌ها که به آن «مجلس الولایات» یا مجلس‌ایالت‌ها گفته می‌شود، دارای 34 نمآینده است. دو نماینده از هر استان با انتخاب مجلس محلّی آن استان، در مجلس نمایندگان استان‌ها (ایالت‌ها)، حضور دارند. مقر‌ این مجلس نیز همانند مجلس ملّی در [[خارطوم]] است<ref name=":52" />.


در مجلس‌های محلّی استان‌ها، با همین نسبت‌ها (60 درصد با رأی مستقیم مردم، 15 درصد توسط احزاب و 25 درصد توسط تشکل‌های زنان) نم ایندگان انتخاب می‌شوند (وزارة الإعلام،2011 : 14).
علاوه‌بر مجلس ملی و مجلس نمایندگان استان‌ها یا «مجلس الولایات»، هر استان (ایالت) برای خود مجلس قانونگذاری جداگانه‌ای دارد که به مجلس‌ایالتی معروف است و مقر آن در همان‌ایالت می‌باشد<ref name=":42">برگرفته از http://www.mfa.gov.ir/cms/cms/khartoum/fa/PoliticalPart</ref><ref>معماریان، مریم، امیدی، مصطفی (1394). جامعه و فرهنگ [[سودان]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی]، ص.51.</ref>.
== نیز نگاه کنید به ==
[[نظام و نهاد قانون گذاری روسیه]]؛ [[قوه مقننه تونس]]؛ [[مجلس شورای ملی ژاپن]]؛ [[نظام و نهاد قانون گذاری کانادا]]؛ [[قوه مقننه کوبا]]؛ [[قوه مقننه لبنان]]؛ [[قوه مقننه مصر]]؛ [[نظام و نهاد قانون گذاری افغانستان]]؛ [[قوه مقننه سنگال]]؛ [[نظام و نهاد قانون گذاری تایلند]]؛ [[نظام و نهاد قانون گذاری آرژانتین]]؛ [[نظام و نهاد قانون گذاری فرانسه]]؛ [[نظام و نهاد قانون گذاری اسپانیا]]؛ [[نظام و نهاد قانون گذاری قطر]]؛ [[نظام و نهاد قانون گذاری اتیوپی]]؛ [[نظام و نهاد قانون گذاری کشور مالی]]


مجلس استان‌ها
== کتابشناسی ==
 
مجلس نم ایندگان استان‌ها که به آن «مجلس الولایات» یا مجلس‌ایالت‌ها گفته می‌شود، دارای 34 نم اینده است. دو نم اینده از هر استان با انتخاب مجلس محلّی آن استان، در مجلس نم ایندگان استان‌ها (ایالت‌ها)، حضور دارند. مقر‌ این مجلس نیز همانند مجلس ملّی در خارطوم است (وزارة الإعلام،2011: 14).
 
علاوه‌بر مجلس ملی و مجلس نم ایندگان استان‌ها یا «مجلس الولایات»، هر استان (ایالت) برای خود مجلس قانونگذاری جداگانه‌ای دارد که به مجلس‌ایالتی معروف است و مقر آن در همان‌ایالت می‌باشد (2013, mfa.gov.ir/cms/cms/khartoum/fa/PoliticalPart).

نسخهٔ کنونی تا ‏۴ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۲:۲۳

قوّه مقنّنه (قانونگذاری) در سودان شامل دو مجلس، به شرح زیر است:

مجلس ملّی

براساس قانون اساسی دوره انتقالی، سودان دارای یک پارلمان فدرال به نام مجلس ملّی یا «المجلس الوطنی» است که اعضای آن براساس سهمیه‌بندی مندرج در موافقتنامه جامع صلح (CPA) از میان حزب حاکم، جنبش جنوب و دیگر احزاب سیاسی انتخاب شده‌اند.

مجلس ملّی یا پارلمان سودان، دارای 354 کرسی نمایندگی و مقر آن در شهر خارطوم است. شصت (60) درصد از نمایندگان مجلس ملّی، با رأی مستقیم مردم و براساس تقسیمات جغرافیایی، از استان‌های مختلف، انتخاب می‌شوند. پانزده (15) درصد از نمایندگان‌ این مجلس، توسط احزاب مختلف، با‌توجّه به میزان و نسبت آرای آنها، تعیین می‌شوند و بیست و پنج (25) درصد از کرسی‌های پارلمانی نیز، به تشکل‌های زنان، اختصاص دارد.

در مجلس‌های محلّی استان‌ها، با همین نسبت‌ها (60 درصد با رأی مستقیم مردم، 15 درصد توسط احزاب و 25 درصد توسط تشکل‌های زنان) نمایندگان انتخاب می‌شوند[۱].

مجلس استان‌ها

مجلس نمایندگان استان‌ها که به آن «مجلس الولایات» یا مجلس‌ایالت‌ها گفته می‌شود، دارای 34 نمآینده است. دو نماینده از هر استان با انتخاب مجلس محلّی آن استان، در مجلس نمایندگان استان‌ها (ایالت‌ها)، حضور دارند. مقر‌ این مجلس نیز همانند مجلس ملّی در خارطوم است[۱].

علاوه‌بر مجلس ملی و مجلس نمایندگان استان‌ها یا «مجلس الولایات»، هر استان (ایالت) برای خود مجلس قانونگذاری جداگانه‌ای دارد که به مجلس‌ایالتی معروف است و مقر آن در همان‌ایالت می‌باشد[۲][۳].

نیز نگاه کنید به

نظام و نهاد قانون گذاری روسیه؛ قوه مقننه تونس؛ مجلس شورای ملی ژاپن؛ نظام و نهاد قانون گذاری کانادا؛ قوه مقننه کوبا؛ قوه مقننه لبنان؛ قوه مقننه مصر؛ نظام و نهاد قانون گذاری افغانستان؛ قوه مقننه سنگال؛ نظام و نهاد قانون گذاری تایلند؛ نظام و نهاد قانون گذاری آرژانتین؛ نظام و نهاد قانون گذاری فرانسه؛ نظام و نهاد قانون گذاری اسپانیا؛ نظام و نهاد قانون گذاری قطر؛ نظام و نهاد قانون گذاری اتیوپی؛ نظام و نهاد قانون گذاری کشور مالی

کتابشناسی

  1. ۱٫۰ ۱٫۱ وزارة الإعلام جمهورية السّودان(2011). السّودان: أرض الفرص، حقائق و أرقام . الخرطوم: وزارة الإعلام، يوليو.14
  2. برگرفته از http://www.mfa.gov.ir/cms/cms/khartoum/fa/PoliticalPart
  3. معماریان، مریم، امیدی، مصطفی (1394). جامعه و فرهنگ سودان. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی، ص.51.