ارتفاعات تایلند: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
 
(۷ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
مناطق کوهستانی [[تایلند]] در شمال این کشور است. بلندترین کوه تایلند به نام «دوی اینتانون» با ارتفاع ۲۵۶۵متر (کم‌وبیش نصف ارتفاع کوه دماوند)، در شمال غربی این کشور و در نزدیکی مرز میانمار قرار دارد. دو کوه بلند دیگر تایلند، یعنی کوه «لوی آن»۲ (در مرز میانمار) و کوه «دوی سام لیام»۳ (در مرز لائوس) نیز در همین منطقه ش[[مالی]] واقع شده‌اند، مرز شمالی تایلند یعنی نقطه‌ای که مرزهای کشور لائوس، میانمار و تایلند به یکدیگر می‌پیوندند، به‌نام منطقه مثلث طلایی نامیده می‌شود. قسمت مرکزی و شرقی تایلند را جلگه‌ای آبرفتی و وسیع با زمین‌های حاصلخیز در برگرفته است که فرآورده‌های کشاورزی این کشور به‌ویژه برنج معروف تایلند از این منطقه برداشت می‌شود. فلات کورات" در این ناحیه قرار دارد که هم‌مرز با لائوس و رودخانه مکونگ است، نواحی جنوبی تایلند که بین خلیج تایلند (در شرق) و دریای اندامان (در غرب) قرار گرفته است، افزون بر مناطق کوهستانی، کرانه‌ها و جزایر زیبایی دارد که برخی از آن‌ها آهکی هستند و ارتفاعات آن را چمنزارهای سرسبز تشکیل می‌دهد.
مناطق کوهستانی [[تایلند]] در شمال این کشور است. بلندترین کوه [[تایلند]] به نام «دوی اینتانون» (Doi Inthanon) با ارتفاع ۲۵۶۵متر (کم‌وبیش نصف ارتفاع کوه دماوند)، در شمال غربی این کشور و در نزدیکی مرز میانمار قرار دارد. دو کوه بلند دیگر [[تایلند]]، یعنی کوه «لوی آن» (Loi Un) (در مرز میانمار) و کوه «دوی سام لیام»  (Doi Sam Liam) (در مرز لائوس) نیز در همین منطقه ش[[مالی]] واقع شده‌اند، مرز شمالی [[تایلند]] یعنی نقطه‌ای که مرزهای کشور لائوس، میانمار و [[تایلند]] به یکدیگر می‌پیوندند، به‌نام منطقه مثلث طلایی نامیده می‌شود.
 
قسمت مرکزی و شرقی [[تایلند]] را جلگه‌ای آبرفتی و وسیع با زمین‌های حاصلخیز در برگرفته است که فرآورده‌های کشاورزی این کشور به‌ویژه برنج معروف [[تایلند]] از این منطقه برداشت می‌شود. فلات کورات (Korat) در این ناحیه قرار دارد که هم‌مرز با لائوس و رودخانه مکونگ است، نواحی جنوبی [[تایلند]] که بین خلیج [[تایلند]] (در شرق) و دریای اندامان (در غرب) قرار گرفته است، افزون بر مناطق کوهستانی، کرانه‌ها و جزایر زیبایی دارد که برخی از آن‌ها آهکی هستند و ارتفاعات آن را چمنزارهای سرسبز تشکیل می‌دهد<ref>الهی، امیر سعید(1391). جامعه و فرهنگ [[تایلند]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی هنری و انتشارات بین‌المللی الهدی]،ص.28.</ref>.  
 
== نیز نگاه کنید به ==
[[سلسله کوه های چین]]؛ [[ارتفاعات روسیه]]؛ [[ارتفاعات کانادا]]؛ [[ارتفاعات مصر]]؛ [[ارتفاعات افغانستان]]؛ [[ارتفاعات کوبا]]؛ [[ارتفاعات تونس]]؛ [[ارتفاعات ساحل عاج]]؛ [[ارتفاعات و ناهمواری های فرانسه]]؛ [[ارتفاعات و ناهمواری های سوریه]]؛ [[ارتفاعات و ناهمواری های سودان]]؛ [[ارتفاعات و ناهمواری های زیمبابوه]]؛ [[ارتفاعات و ناهمواری های اوکراین]]؛ [[ارتفاعات و ناهمواری های اسپانیا]]؛ [[ارتفاعات آرژانتین]]؛ [[ارتفاعات و ناهمواری های اردن]]؛ [[ارتفاعات و ناهمواری های قطر]]
 
== کتابشناسی ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۲ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۱۸:۴۹

مناطق کوهستانی تایلند در شمال این کشور است. بلندترین کوه تایلند به نام «دوی اینتانون» (Doi Inthanon) با ارتفاع ۲۵۶۵متر (کم‌وبیش نصف ارتفاع کوه دماوند)، در شمال غربی این کشور و در نزدیکی مرز میانمار قرار دارد. دو کوه بلند دیگر تایلند، یعنی کوه «لوی آن» (Loi Un) (در مرز میانمار) و کوه «دوی سام لیام» (Doi Sam Liam) (در مرز لائوس) نیز در همین منطقه شمالی واقع شده‌اند، مرز شمالی تایلند یعنی نقطه‌ای که مرزهای کشور لائوس، میانمار و تایلند به یکدیگر می‌پیوندند، به‌نام منطقه مثلث طلایی نامیده می‌شود.

قسمت مرکزی و شرقی تایلند را جلگه‌ای آبرفتی و وسیع با زمین‌های حاصلخیز در برگرفته است که فرآورده‌های کشاورزی این کشور به‌ویژه برنج معروف تایلند از این منطقه برداشت می‌شود. فلات کورات (Korat) در این ناحیه قرار دارد که هم‌مرز با لائوس و رودخانه مکونگ است، نواحی جنوبی تایلند که بین خلیج تایلند (در شرق) و دریای اندامان (در غرب) قرار گرفته است، افزون بر مناطق کوهستانی، کرانه‌ها و جزایر زیبایی دارد که برخی از آن‌ها آهکی هستند و ارتفاعات آن را چمنزارهای سرسبز تشکیل می‌دهد[۱].

نیز نگاه کنید به

سلسله کوه های چین؛ ارتفاعات روسیه؛ ارتفاعات کانادا؛ ارتفاعات مصر؛ ارتفاعات افغانستان؛ ارتفاعات کوبا؛ ارتفاعات تونس؛ ارتفاعات ساحل عاج؛ ارتفاعات و ناهمواری های فرانسه؛ ارتفاعات و ناهمواری های سوریه؛ ارتفاعات و ناهمواری های سودان؛ ارتفاعات و ناهمواری های زیمبابوه؛ ارتفاعات و ناهمواری های اوکراین؛ ارتفاعات و ناهمواری های اسپانیا؛ ارتفاعات آرژانتین؛ ارتفاعات و ناهمواری های اردن؛ ارتفاعات و ناهمواری های قطر

کتابشناسی

  1. الهی، امیر سعید(1391). جامعه و فرهنگ تایلند. تهران: موسسه فرهنگی هنری و انتشارات بین‌المللی الهدی،ص.28.