ارتفاعات و ناهمواری های زیمبابوه

از دانشنامه ملل
کوه های نیانگانی(1403). برگرفته از سایت Fambayi، قابل بازیابی از https://www.fambayi.com/see/mount-nyangani/

قسمت اعظم این كشور در ارتفاعات و در فلات مركزی مرتفعی که از جنوب غربی تا شمال غربی کشیده شده و ارتفاع آن از سطح دریا بین 1200 تا 1600 متر می‌باشد، قرارگرفته است. شرق کشور منطقه‌ای كوهستانی است و رشته كوه "نیانگانی" (Nyangani) در این منطقه قرار گرفته و بلندترین قله‌ی آن 2592 متر ارتفاع دارد.

از نظر جغرافیایی، زیمبابوه به چند منطقه تقسیم می‌شود که هریک دارای ویژگی‌های طبیعی خاص خود می‌باشند:

فلات مرتفع

فلات "هیولد" 25 درصد از کل مساحت فلاتی این کشور را تشکیل می‌دهد. ارتفاع آن 4 تا 5 هزار پا بوده همان‌طور که اشاره شد رشته کوه نیانگانی در این فلات واقع شده است. فلات مزبور در هر یک از بخش‌های خود و در سراشیبی به رودهای "زامبزی" در شمال و "لیمپوپو" در جنوب منتهی می‌شود.

فلات متوسط

منطقه بسیار وسیعی است که بخش اعظم آن در آفریقای جنوبی واقع شده است. محل اصلی آن در شمال ایالت کیپ بوده و از آن جا به سوی کشور نامیبیا و در خاک آن کشور امتداد یافته است. بخشی از خاک زیمبابوه که شامل بسیاری از زمین‌های قابل کشت کشور می‌باشد، نیز در این فلات واقع شده است. ارتفاع آن از سطح دریا حدود 1200 متر می‌باشد.

فلات کم ارتفاع

با ارتفاع کمتر از 600 متر از سطح دریا و در برگیرنده دره‌های زامبزی، لیمپوپو و رودخانه سابی-لوندی (Sabi-Lundi) است[۱].

نیز نگاه کنید به

ناهمواری های آرژانتین؛ ناهمواری های روسیه؛ ارتفاعات و ناهمواری های سوریه؛ ارتفاعات و ناهمواری های سودان؛ ارتفاعات و ناهمواری های اوکراین؛ ارتفاعات و ناهمواری های اسپانیا؛ ارتفاعات و ناهمواری های اردن؛ ارتفاعات و ناهمواری های قطر؛ ارتفاعات و ناهمواری های بنگلادش؛ ارتفاعات و ناهمواری های سریلانکا؛ سلسله کوه های چین؛ ارتفاعات روسیه؛ ارتفاعات کانادا؛ ارتفاعات مصر؛ ارتفاعات افغانستان؛ ارتفاعات کوبا؛ ارتفاعات تونس؛ ارتفاعات ساحل عاج؛ ارتفاعات آرژانتین؛ ارتفاعات گرجستان؛ ارتفاعات تاجیکستان؛ ارتفاعات قزاقستان

کتابشناسی

  1. ایپکچی، محمدحسن (1399). جامعه و فرهنگ زیمبابوه. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی، ص.17-18.