روابط اسپانیا با کشورهای همسایه: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی « ==== اسپانیا و فرانسه ==== اسپانیا در سال های پس از جنگ ، تیره ترین روابط را با همسایه شمالی اروپایی خود یعنی فرانسه داشت. از سال 1945،هنگامی که فرانسه برای حذف دیکتاتوری فاشیستی گذشته خواستار تهاجم متفقین به اسپانیا شد، روابط اسپانیا با فرانسه بسی...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۲ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:


==== اسپانیا و فرانسه ====
[[اسپانیا]] در سال های پس از جنگ، تیره ترین روابط را با همسایه ش[[مالی]] اروپایی خود یعنی [[فرانسه]] داشت. از سال 1945، هنگامی که [[فرانسه]] برای حذف دیکتاتوری فاشیستی گذشته خواستار تهاجم متفقین به [[اسپانیا]] شد، روابط [[اسپانیا]] با [[فرانسه]] بسیار تیره شده بود. هنگامی که [[ایالات متحده]] و بریتانیا تقاضای [[فرانسه]] برای حمله به اسپانیا را رد کردند، [[فرانسه]] به نیروهای ضد فرانکو اجازه داد که از [[فرانسه]] به عنوان پایگاهی برای حمله به [[اسپانیا]] استفاده کنند. در سال 1946 هنگامی که بسیاری از این نفوذی ها  دستگیر و اعدام شدند، متفقین اعلام کردند که [[اسپانیا]] تا زمانی که تحت کنترل رژیم فرانکواست باید از پیوستن به سازمان ملل خودداری کند. علاوه بر این، [[فرانسه]] به عنوان مانعی بزرگ برای ورود [[اسپانیا]] به جامعه اروپا تلقی می شد. دولت [[فرانسه]] در پاسخ به فشارهای یک لابی قوی کشاورزی، در به تاخیر انداختن عضویت [[اسپانیا]] در جامعه اروپا موفق شد.
اسپانیا در سال های پس از جنگ ، تیره ترین روابط را با همسایه شمالی اروپایی خود یعنی فرانسه داشت. از سال 1945،هنگامی که فرانسه برای حذف دیکتاتوری فاشیستی گذشته خواستار تهاجم متفقین به اسپانیا شد، روابط اسپانیا با فرانسه بسیار تیره شده بود. هنگامی که ایالات متحده و بریتانیا تقاضای فرانسه برای حمله به اسپانیا را رد کردند، فرانسه به نیروهای ضد فرانکو اجازه داد که از فرانسه به عنوان پایگاهی برای حمله به اسپانیا استفاده کنند. در سال 1946 هنگامی که بسیاری از این نفوذی ها  دستگیر و اعدام شدند،متفقین اعلام کردند که اسپانیا تا زمانی که تحت کنترل رژیم فرانکواست باید از پیوستن به سازمان ملل خودداری کند.علاوه بر این، فرانسه به عنوان مانعی بزرگ برای ورود اسپانیا به جامعه اروپا تلقی می شد. دولت فرانسه در پاسخ به فشارهای یک لابی قوی کشاورزی، در به تاخیر انداختن عضویت اسپانیا در جامعه اروپا موفق شد.


سیاست های فرانسه همچنین،مشکلات سیاسی داخلی اسپانیا مانند تروریسم باسک را تشدید کرد . فرانسه سال ها سیاست تامین پناهگاه تروریست ها که تحت عنوان مبارزان مقاومت از آن ها یاد می شد راحفظ کرد . با این حال، این سیاست بعد از دموکراتیک شدن اسپانیا کمتر قابل دفاع شد. پس از پدید آمدن فعالیت های تروریستی در خود فرانسه، سیاست پناهگاه به طرز قابل توجهی کاهش یافت و محدود شد و در سال 1986 فرانسه برای مبارزه با فعالیت های تروریستی با اسپانیا همکاری کرد.<sup>(120)</sup>
سیاست های [[فرانسه]] همچنین، مشکلات سیاسی داخلی [[اسپانیا]] مانند تروریسم باسک را تشدید کرد. [[فرانسه]] سال ها سیاست تامین پناهگاه تروریست ها که تحت عنوان مبارزان مقاومت از آن ها یاد می شد راحفظ کرد. با این حال، این سیاست بعد از دموکراتیک شدن [[اسپانیا]] کمتر قابل دفاع شد. پس از پدید آمدن فعالیت های تروریستی در خود [[فرانسه]]، سیاست پناهگاه به طرز قابل توجهی کاهش یافت و محدود شد و در سال 1986 [[فرانسه]] برای مبارزه با فعالیت های تروریستی با اسپانیا همکاری کرد<ref>فاخری، مهدی(1392). جامعه و فرهنگ [[اسپانیا]]. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی]( در دست انتشار)</ref>.
 
== نیز نگاه کنید به ==
[[سیاست و حکومت اسپانیا]]؛ [[روابط خارجی اسپانیا]]؛ [[روابط اسپانیا با کشورهای منطقه]]؛ [[روابط اسپانیا با کشورهای جهان]]؛ [[رابطه اسپانیا با جامعه اروپا]]؛ [[اسپانیا و اتحادیه اروپا]]
 
== کتابشناسی ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۱ ژوئن ۲۰۲۴، ساعت ۲۰:۰۲

اسپانیا در سال های پس از جنگ، تیره ترین روابط را با همسایه شمالی اروپایی خود یعنی فرانسه داشت. از سال 1945، هنگامی که فرانسه برای حذف دیکتاتوری فاشیستی گذشته خواستار تهاجم متفقین به اسپانیا شد، روابط اسپانیا با فرانسه بسیار تیره شده بود. هنگامی که ایالات متحده و بریتانیا تقاضای فرانسه برای حمله به اسپانیا را رد کردند، فرانسه به نیروهای ضد فرانکو اجازه داد که از فرانسه به عنوان پایگاهی برای حمله به اسپانیا استفاده کنند. در سال 1946 هنگامی که بسیاری از این نفوذی ها  دستگیر و اعدام شدند، متفقین اعلام کردند که اسپانیا تا زمانی که تحت کنترل رژیم فرانکواست باید از پیوستن به سازمان ملل خودداری کند. علاوه بر این، فرانسه به عنوان مانعی بزرگ برای ورود اسپانیا به جامعه اروپا تلقی می شد. دولت فرانسه در پاسخ به فشارهای یک لابی قوی کشاورزی، در به تاخیر انداختن عضویت اسپانیا در جامعه اروپا موفق شد.

سیاست های فرانسه همچنین، مشکلات سیاسی داخلی اسپانیا مانند تروریسم باسک را تشدید کرد. فرانسه سال ها سیاست تامین پناهگاه تروریست ها که تحت عنوان مبارزان مقاومت از آن ها یاد می شد راحفظ کرد. با این حال، این سیاست بعد از دموکراتیک شدن اسپانیا کمتر قابل دفاع شد. پس از پدید آمدن فعالیت های تروریستی در خود فرانسه، سیاست پناهگاه به طرز قابل توجهی کاهش یافت و محدود شد و در سال 1986 فرانسه برای مبارزه با فعالیت های تروریستی با اسپانیا همکاری کرد[۱].

نیز نگاه کنید به

سیاست و حکومت اسپانیا؛ روابط خارجی اسپانیا؛ روابط اسپانیا با کشورهای منطقه؛ روابط اسپانیا با کشورهای جهان؛ رابطه اسپانیا با جامعه اروپا؛ اسپانیا و اتحادیه اروپا

کتابشناسی

  1. فاخری، مهدی(1392). جامعه و فرهنگ اسپانیا. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی( در دست انتشار)