دانشگاه هاوانا در کوبا: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۳ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط یک کاربر دیگر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
===[[دانشگاه هاوانا در کوبا|دانشگاه هاوانا]]===
[[پرونده:دانشگاه هابانا.jpg|جایگزین=دانشگاه هاوانا|بندانگشتی|دانشگاه هاوانا، قابل بازیابی از<nowiki/>https://cubasi.cu/en/taxonomy/term/11623?qt-canales_de_radio=1]]این دانشگاه که در هاوانا واقع می‌باشد، در پنجم ژانویه سال ۱۷۲۸ تأسیس شد. دانشگاه هاوانا یکی از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های [[کوبا]] و در ضمن یکی از دانشگاه‌های مهم و دولتی کوبا بشمار می‌آید. این دانشگاه همچنین یکی از اولین دانشگاه‌های تأسیس شده در قاره [[آمریکا]] می‌باشد. این مرکز آموزشی، در حال حاضر دارای ۱۵ دانشکده است که عبارت‌اند از: زیست‌شناسی، داروسازی، فیزیک، جغرافیا، ریاضی و کامپیوتر، روانشناسی، شیمی، هنر و ادبیات، حقوق، علوم ارتباطات، فلسفه، تاریخ و جامعه‌شناسی، زبان‌های خارجی، اقتصاد، حسابداری، توریسم مطالعات توریستی، این دانشگاه دارای سیستم آموزش از راه دور نیز می‌باشد. همچنین دارای کالجی به‌نام کالج سان خرونیمو (Colegio de San Geronimo) است که به تربیت متخصصان بازسازی، موزه‌شناسی و سایر رشته‌های هنری می‌پردازد، لازم به ذکر است که این دانشگاه از حدود ۱۸ مرکز تحقیقاتی در زمینه‌های مختلفی از جمله علوم اجتماعی، اقتصاد و علوم انسانی نیز بهره‌مند می‌باشد. در ضمن دانشکده‌ای نیز با نام دانشکده [[زبان اسپانیایی]] برای غیر اسپانیایی (Facultad de Espanol para No Hispanohablantes) زبان‌ها دارد.
[[پرونده:دانشگاه هابانا.jpg|جایگزین=دانشگاه هاوانا|بندانگشتی|دانشگاه هاوانا]]این دانشگاه که در هاوانا واقع می‌باشد، در پنجم ژانویه سال ۱۷۲۸ تأسیس شد. [[دانشگاه هاوانا در کوبا|دانشگاه هاوانا]] یکی از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های [[کوبا]] و در ضمن یکی از دانشگاه‌های مهم و دولتی کوبا بشمار می‌آید. این دانشگاه همچنین یکی از اولین دانشگاه‌های تأسیس شده در قاره [[آمریکا]] می‌باشد. این مرکز آموزشی، در حال حاضر دارای ۱۵ دانشکده است که عبارت‌اند از: زیست‌شناسی، داروسازی، فیزیک، جغرافیا، ریاضی و کامپیوتر، روانشناسی، شیمی، هنر و ادبیات، حقوق، علوم ارتباطات، فلسفه، تاریخ و جامعه‌شناسی، زبان‌های خارجی، اقتصاد، حسابداری، توریسم مطالعات توریستی، این دانشگاه دارای سیستم آموزش از راه دور نیز می‌باشد. همچنین دارای کالجی به‌نام کالج سان خرونیمو (Colegio de San Geronimo) است که به تربیت متخصصان بازسازی، موزه‌شناسی و سایر رشته‌های هنری می‌پردازد، لازم به ذکر است که این دانشگاه از حدود ۱۸ مرکز تحقیقاتی در زمینه‌های مختلفی از جمله علوم اجتماعی، اقتصاد و علوم انسانی نیز بهره‌مند می‌باشد. در ضمن دانشکده‌ای نیز با نام دانشکده [[زبان اسپانیایی]] برای غیر اسپانیایی (Facultad de Espanol para No Hispanohablantes) زبان‌ها دارد.


لازم به ذکر است که این دانشگاه ابتدا رئال ای پونتیفیسیا د سان خرونیمو د لا هابانا (Real y Pontificia Universidad de San Geronimo de La Habana) نامیده می‌شد. در آن زمان برای ساخت دانشگاه نیاز به کسب اجازه از پاپ و یا پادشاه بود، به همین دلیل نام دانشگاه نیز برگرفته از این سنت می‌باشد؛ واژه رئال به معنای سلطنتی و واژه پونتیفیسیا به معنای وابسته به پاپ است. این دانشگاه با کسب مجوز از پاپ اینوسنسیوی سیزدهم (papa Inocencio XIII) و فلیپ پنجم (Felipe V) شاه [[اسپانیا]] ساخته شد. در سال ۱۸۴۲، به‌نام دانشگاه رئال ای لیتراریا د لا هابانا (Real y Literaria Universidad de La Habana) تغییر نام یافت. بعدها، زمانی‌که کوبا به یک جمهوری مستقل تبدیل شد، نام آن به دانشگاه ناسیونال (Universidad Nacional) تغییر داده شد.
لازم به ذکر است که این دانشگاه ابتدا رئال ای پونتیفیسیا د سان خرونیمو د لا هابانا (Real y Pontificia Universidad de San Geronimo de La Habana) نامیده می‌شد. در آن زمان برای ساخت دانشگاه نیاز به کسب اجازه از پاپ و یا پادشاه بود، به همین دلیل نام دانشگاه نیز برگرفته از این سنت می‌باشد؛ واژه رئال به معنای سلطنتی و واژه پونتیفیسیا به معنای وابسته به پاپ است. این دانشگاه با کسب مجوز از پاپ اینوسنسیوی سیزدهم (papa Inocencio XIII) و فلیپ پنجم (Felipe V) شاه [[اسپانیا]] ساخته شد. در سال ۱۸۴۲، به‌نام دانشگاه رئال ای لیتراریا د لا هابانا (Real y Literaria Universidad de La Habana) تغییر نام یافت. بعدها، زمانی‌که کوبا به یک جمهوری مستقل تبدیل شد، نام آن به دانشگاه ناسیونال (Universidad Nacional) تغییر داده شد.


ورودی اصلی [[دانشگاه هاوانا در کوبا|دانشگاه هاوانا]] با معماری نئوکلاسیک آن بسیار دیدنی است، در بالای محوطه ۸۸ پله ای آن، مجسمه آلما ماتر از جنس برنز قرار دارد که نماد دانشگاه می‌باشد. آلما ماتر به معنی «مادر تغذیه دهنده» می‌باشد که استعاره‌ای است از دانشگاه که وظیفه تغذیه روشنفکری دانشجویان را به عهده دارد. این مجسمه با بازوانی باز نماد خوش‌آمدگویی به دانشجویان می‌باشد. در زمان حکومت باتیستا، در سال ۱۹۵۲، دانشگاه به مرکز اعتراضات ضد حکومتی تبدیل شد و به این ترتیب در سال ۱۹۵۶ به دستور وی تعطیل شد. [[دانشگاه هاوانا در کوبا|دانشگاه هاوانا]]، در سال ۱۹۵۹ با پیروزی [[انقلاب کوبا]] بازگشایی شد.<ref>حق‌روستا، مریم. (1397). جامعه و فرهنگ کوبا. تهران:موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتت بین المللی الهدی، ص363-365.</ref>  
ورودی اصلی دانشگاه هاوانا با [[سبک معماری نئوکلاسیک در کوبا|معماری نئوکلاسیک]] آن بسیار دیدنی است، در بالای محوطه ۸۸ پله ای آن، مجسمه آلما ماتر از جنس برنز قرار دارد که نماد دانشگاه می‌باشد. آلما ماتر به معنی «مادر تغذیه دهنده» می‌باشد که استعاره‌ای است از دانشگاه که وظیفه تغذیه روشنفکری دانشجویان را به عهده دارد. این مجسمه با بازوانی باز نماد خوش‌آمدگویی به دانشجویان می‌باشد. در زمان حکومت باتیستا، در سال ۱۹۵۲، دانشگاه به مرکز اعتراضات ضد حکومتی تبدیل شد و به این ترتیب در سال ۱۹۵۶ به دستور وی تعطیل شد. دانشگاه هاوانا، در سال ۱۹۵۹ با پیروزی [[انقلاب کوبا]] بازگشایی شد<ref>حق‌روستا، مریم (1397). جامعه و فرهنگ [[کوبا]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی]، ص363-365.</ref>.


== نیز نگاه کنید ==
== نیز نگاه کنید به ==
[[نظام آموزش، تحقیقات و فناوری کوبا]]؛ [[آموزش عالی کوبا]]؛ [[دانشگاه های کوبا]]؛ [[دانشگاه هنر کوبا]]؛ [[دانشگاه علوم پزشکی سی‌ین فونگوس کوبا]]؛ [[مدرسه علوم پزشکی لاتینوآمریکانا در کوبا]]


* [[دانشگاه های کوبا]]
== کتابشناسی ==
 
<references />
== کتابشناختی ==
[[رده:مراکز شاخص علمی- دانشگاهی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۲ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۲۰:۵۱

دانشگاه هاوانا
دانشگاه هاوانا، قابل بازیابی ازhttps://cubasi.cu/en/taxonomy/term/11623?qt-canales_de_radio=1

این دانشگاه که در هاوانا واقع می‌باشد، در پنجم ژانویه سال ۱۷۲۸ تأسیس شد. دانشگاه هاوانا یکی از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های کوبا و در ضمن یکی از دانشگاه‌های مهم و دولتی کوبا بشمار می‌آید. این دانشگاه همچنین یکی از اولین دانشگاه‌های تأسیس شده در قاره آمریکا می‌باشد. این مرکز آموزشی، در حال حاضر دارای ۱۵ دانشکده است که عبارت‌اند از: زیست‌شناسی، داروسازی، فیزیک، جغرافیا، ریاضی و کامپیوتر، روانشناسی، شیمی، هنر و ادبیات، حقوق، علوم ارتباطات، فلسفه، تاریخ و جامعه‌شناسی، زبان‌های خارجی، اقتصاد، حسابداری، توریسم مطالعات توریستی، این دانشگاه دارای سیستم آموزش از راه دور نیز می‌باشد. همچنین دارای کالجی به‌نام کالج سان خرونیمو (Colegio de San Geronimo) است که به تربیت متخصصان بازسازی، موزه‌شناسی و سایر رشته‌های هنری می‌پردازد، لازم به ذکر است که این دانشگاه از حدود ۱۸ مرکز تحقیقاتی در زمینه‌های مختلفی از جمله علوم اجتماعی، اقتصاد و علوم انسانی نیز بهره‌مند می‌باشد. در ضمن دانشکده‌ای نیز با نام دانشکده زبان اسپانیایی برای غیر اسپانیایی (Facultad de Espanol para No Hispanohablantes) زبان‌ها دارد.

لازم به ذکر است که این دانشگاه ابتدا رئال ای پونتیفیسیا د سان خرونیمو د لا هابانا (Real y Pontificia Universidad de San Geronimo de La Habana) نامیده می‌شد. در آن زمان برای ساخت دانشگاه نیاز به کسب اجازه از پاپ و یا پادشاه بود، به همین دلیل نام دانشگاه نیز برگرفته از این سنت می‌باشد؛ واژه رئال به معنای سلطنتی و واژه پونتیفیسیا به معنای وابسته به پاپ است. این دانشگاه با کسب مجوز از پاپ اینوسنسیوی سیزدهم (papa Inocencio XIII) و فلیپ پنجم (Felipe V) شاه اسپانیا ساخته شد. در سال ۱۸۴۲، به‌نام دانشگاه رئال ای لیتراریا د لا هابانا (Real y Literaria Universidad de La Habana) تغییر نام یافت. بعدها، زمانی‌که کوبا به یک جمهوری مستقل تبدیل شد، نام آن به دانشگاه ناسیونال (Universidad Nacional) تغییر داده شد.

ورودی اصلی دانشگاه هاوانا با معماری نئوکلاسیک آن بسیار دیدنی است، در بالای محوطه ۸۸ پله ای آن، مجسمه آلما ماتر از جنس برنز قرار دارد که نماد دانشگاه می‌باشد. آلما ماتر به معنی «مادر تغذیه دهنده» می‌باشد که استعاره‌ای است از دانشگاه که وظیفه تغذیه روشنفکری دانشجویان را به عهده دارد. این مجسمه با بازوانی باز نماد خوش‌آمدگویی به دانشجویان می‌باشد. در زمان حکومت باتیستا، در سال ۱۹۵۲، دانشگاه به مرکز اعتراضات ضد حکومتی تبدیل شد و به این ترتیب در سال ۱۹۵۶ به دستور وی تعطیل شد. دانشگاه هاوانا، در سال ۱۹۵۹ با پیروزی انقلاب کوبا بازگشایی شد[۱].

نیز نگاه کنید به

نظام آموزش، تحقیقات و فناوری کوبا؛ آموزش عالی کوبا؛ دانشگاه های کوبا؛ دانشگاه هنر کوبا؛ دانشگاه علوم پزشکی سی‌ین فونگوس کوبا؛ مدرسه علوم پزشکی لاتینوآمریکانا در کوبا

کتابشناسی

  1. حق‌روستا، مریم (1397). جامعه و فرهنگ کوبا. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی، ص363-365.