یهودی ها در اتیوپی: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط یک کاربر دیگر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:یهودیان اتیوپی.jpg|بندانگشتی|یهودیان اتیوپی (1403). برگرفته از سایت شبکه العالم، قابل بازیابی از [https://fa.alalam.ir/news/5482793/%D9%88%D8%B1%D9%88%D8%AF-%D8%B5%D8%AF%D9%87%D8%A7-%D9%85%D9%87%D8%A7%D8%AC%D8%B1-%DB%8C%D9%87%D9%88%D8%AF%DB%8C-%D8%A7%D8%AA%DB%8C%D9%88%D9%BE%DB%8C%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D9%81%D9%84%D8%B3%D8%B7%DB%8C%D9%86-%D8%A7%D8%B4%D8%BA%D8%A7%D9%84%DB%8C-%D8%B9%DA%A9%D8%B3 https://fa.alalam.ir/news/5482793/]]]
دین یهود از دیرباز دارای پیروانی در این سرزمین موسوم به فالاشاها بوده است و یهودیان؛ حبشه را از مراکز استقرار اقوام یهود از از عهد عتیق تاکنون می‌دانند. بیشتر یهودیان اتیوپی در دهه 1980 به اسرائیل انتقال یافتند با این حال هنوز گروه اندکی از یهودیان در این کشور، بیشتر در نواحی شمال غربی [[اتیوپی]]، سکونت دارند. یهودیان اتیوپی را «بتا اسرائیل» می خوانند.
دین یهود از دیرباز دارای پیروانی در این سرزمین موسوم به فالاشاها بوده است و یهودیان؛ حبشه را از مراکز استقرار اقوام یهود از از عهد عتیق تاکنون می‌دانند. بیشتر یهودیان اتیوپی در دهه 1980 به اسرائیل انتقال یافتند با این حال هنوز گروه اندکی از یهودیان در این کشور، بیشتر در نواحی شمال غربی [[اتیوپی]]، سکونت دارند. یهودیان اتیوپی را «بتا اسرائیل» می خوانند.


وجود گروه قابل ملاحظه‌ای از یهودیان در کشور [[اتیوپی]] تا دو قرن قبل چندان مورد توجه دیگر کشورها نبود و اطلاعات چندانی نیز از آنها وجود نداشت. یهودیان اتیوپی نیز به نوبه خود از وضعیت دین یهود در دیگر مناطق جهان اطلاعات زیادی نداشتند. فالاشاها برای نخستین بار در قرون 19 و 20 میلادی به جامعه جهانی یهودیان معرفی شدند و در سال 1975 به عنوان یهودیان سیاه پوست مورد تأیید رژیم اشغالگر قدس (اسرائیل) قرار گرفتند. به دنبال توافق دولت اسرائیل و رژیم وقت [[اتیوپی]] در اوایل دهه 1980، در حدود 150 هزار فالاشه یهودی که اصالت یهودی آنها براي مقامات رژیم صهیونیستی به اثبات رسیده بود طی دو عملیات بزرگ هوایی "عملیات موسی" در سال 1984و "عملیات سلیمان" در سال 1991 به اسرائیل انتقال یافتند.
وجود گروه قابل ملاحظه‌ای از یهودیان در کشور [[اتیوپی]] تا دو قرن قبل چندان مورد توجه دیگر کشورها نبود و اطلاعات چندانی نیز از آنها وجود نداشت. یهودیان اتیوپی نیز به نوبه خود از وضعیت دین یهود در دیگر مناطق جهان اطلاعات زیادی نداشتند.  


در حال حاضر تعداد کمی از یهودیان در کشور [[اتیوپی]] زندگی می‌کنند. این یهودیان که در حدود 22 هزار نفر می‌باشند در یک مقطع زمانی از دین یهود به [[مسيحيت در اتیوپی|مسیحیت]] تغییر دین داده و هر چند بعدها مجددا به دین یهود بازگشتند اما این امر موجب عدم به رسمیت شناخته شدن آنها به عنوان یهودیان واقعی توسط دولت اسرائیل شده و مقامات رژیم اشغالگر قدس از انتقال آنان به اسرائیل خودداری کردند[i]<ref>عرب احمدی، امیر بهرام، کریمی، مهرداد (1392). جامعه و فرهنگ اتیوپی. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی] (در دست انتشار)، ص 185-186.</ref>.
فالاشاها برای نخستین بار در قرون 19 و 20 میلادی به جامعه جهانی یهودیان معرفی شدند و در سال 1975 به عنوان یهودیان سیاه پوست مورد تأیید رژیم اشغالگر قدس (اسرائیل) قرار گرفتند. به دنبال توافق دولت اسرائیل و رژیم وقت [[اتیوپی]] در اوایل دهه 1980، در حدود 150 هزار فالاشه یهودی که اصالت یهودی آنها براي مقامات رژیم صهیونیستی به اثبات رسیده بود طی دو عملیات بزرگ هوایی "عملیات موسی" در سال 1984و "عملیات سلیمان" در سال 1991 به اسرائیل انتقال یافتند.
 
در حال حاضر تعداد کمی از یهودیان در کشور [[اتیوپی]] زندگی می‌کنند. این یهودیان که در حدود 22 هزار نفر می‌باشند در یک مقطع زمانی از دین یهود به [[مسيحيت در اتیوپی|مسیحیت]] تغییر دین داده و هر چند بعدها مجددا به دین یهود بازگشتند اما این امر موجب عدم به رسمیت شناخته شدن آنها به عنوان یهودیان واقعی توسط دولت اسرائیل شده و مقامات رژیم اشغالگر قدس از انتقال آنان به اسرائیل خودداری کردند[i]<ref>عرب احمدی، امیر بهرام، کریمی، مهرداد (1392). جامعه و فرهنگ [[اتیوپی]]. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی] (در دست انتشار)، ص 185-186.</ref>.


== نیز نگاه کنید به ==
== نیز نگاه کنید به ==
خط ۹: خط ۱۲:


== پاورقی ==
== پاورقی ==
[i] - فالاشاها طی قرن 11 تا 12 میلادی قدرت سیاسی نیرومندی را در ارتفاعات کوهستان سمین 189  تأسیس نموده و بخشی از امپراطوری حبشه را تحت اختیار خود داشتند. با این حال پس از شکست از حبشی‌ها در اواخر قرن سیزدهم میلادی سرزمین خود را از دست دادند. فالاشاها از آن زمان از طریق ساخت برخی صنایع دستی همچون ابزارهای فلزی و سفالی و لباس‌های بومی و فروش آنها به دیگر مردم اتیوپی زندگی خود را سپری می‌نمایند. فالاشاها به عنوان گروهی سطح پایین همواره مورد تحقیر سایر اتیوپیایی‌ها قرار داشته‌اند و این در حالی است که استعداد و مهارت آنها در ساخت بهترین نوع صنایع دستی همواره مورد تحسین مردم اتیوپی بوده‌است. قحطی و خشکسالی و جنگ داخلی اتیوپی خسارات و لطمات سنگینی را بر فالاشاها در دهه 1970 میلادی وارد آورد.
<small>[i] - فالاشاها طی قرن 11 تا 12 میلادی قدرت سیاسی نیرومندی را در ارتفاعات کوهستان سمین 189  تأسیس نموده و بخشی از امپراطوری حبشه را تحت اختیار خود داشتند. با این حال پس از شکست از حبشی‌ها در اواخر قرن سیزدهم میلادی سرزمین خود را از دست دادند. فالاشاها از آن زمان از طریق ساخت برخی صنایع دستی همچون ابزارهای فلزی و سفالی و لباس‌های بومی و فروش آنها به دیگر مردم اتیوپی زندگی خود را سپری می‌نمایند. فالاشاها به عنوان گروهی سطح پایین همواره مورد تحقیر سایر اتیوپیایی‌ها قرار داشته‌اند و این در حالی است که استعداد و مهارت آنها در ساخت بهترین نوع صنایع دستی همواره مورد تحسین مردم اتیوپی بوده‌است. قحطی و خشکسالی و جنگ داخلی اتیوپی خسارات و لطمات سنگینی را بر فالاشاها در دهه 1970 میلادی وارد آورد.</small>


== کتابشناسی ==
== کتابشناسی ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۶ ژوئن ۲۰۲۴، ساعت ۱۲:۳۰

یهودیان اتیوپی (1403). برگرفته از سایت شبکه العالم، قابل بازیابی از https://fa.alalam.ir/news/5482793/

دین یهود از دیرباز دارای پیروانی در این سرزمین موسوم به فالاشاها بوده است و یهودیان؛ حبشه را از مراکز استقرار اقوام یهود از از عهد عتیق تاکنون می‌دانند. بیشتر یهودیان اتیوپی در دهه 1980 به اسرائیل انتقال یافتند با این حال هنوز گروه اندکی از یهودیان در این کشور، بیشتر در نواحی شمال غربی اتیوپی، سکونت دارند. یهودیان اتیوپی را «بتا اسرائیل» می خوانند.

وجود گروه قابل ملاحظه‌ای از یهودیان در کشور اتیوپی تا دو قرن قبل چندان مورد توجه دیگر کشورها نبود و اطلاعات چندانی نیز از آنها وجود نداشت. یهودیان اتیوپی نیز به نوبه خود از وضعیت دین یهود در دیگر مناطق جهان اطلاعات زیادی نداشتند.

فالاشاها برای نخستین بار در قرون 19 و 20 میلادی به جامعه جهانی یهودیان معرفی شدند و در سال 1975 به عنوان یهودیان سیاه پوست مورد تأیید رژیم اشغالگر قدس (اسرائیل) قرار گرفتند. به دنبال توافق دولت اسرائیل و رژیم وقت اتیوپی در اوایل دهه 1980، در حدود 150 هزار فالاشه یهودی که اصالت یهودی آنها براي مقامات رژیم صهیونیستی به اثبات رسیده بود طی دو عملیات بزرگ هوایی "عملیات موسی" در سال 1984و "عملیات سلیمان" در سال 1991 به اسرائیل انتقال یافتند.

در حال حاضر تعداد کمی از یهودیان در کشور اتیوپی زندگی می‌کنند. این یهودیان که در حدود 22 هزار نفر می‌باشند در یک مقطع زمانی از دین یهود به مسیحیت تغییر دین داده و هر چند بعدها مجددا به دین یهود بازگشتند اما این امر موجب عدم به رسمیت شناخته شدن آنها به عنوان یهودیان واقعی توسط دولت اسرائیل شده و مقامات رژیم اشغالگر قدس از انتقال آنان به اسرائیل خودداری کردند[i][۱].

نیز نگاه کنید به

یهودی ها در تونس؛ یهودی ها در لبنان؛ یهودی ها در روسیه؛ یهودی ها در آرژانتین؛ یهودی ها در فرانسه؛ یهودی ها در زیمبابوه؛ یهودی ها در تایلند؛ یهودی ها در اوکراین؛ یهودی ها در اسپانیا؛ یهودی ها در اردن.

پاورقی

[i] - فالاشاها طی قرن 11 تا 12 میلادی قدرت سیاسی نیرومندی را در ارتفاعات کوهستان سمین 189 تأسیس نموده و بخشی از امپراطوری حبشه را تحت اختیار خود داشتند. با این حال پس از شکست از حبشی‌ها در اواخر قرن سیزدهم میلادی سرزمین خود را از دست دادند. فالاشاها از آن زمان از طریق ساخت برخی صنایع دستی همچون ابزارهای فلزی و سفالی و لباس‌های بومی و فروش آنها به دیگر مردم اتیوپی زندگی خود را سپری می‌نمایند. فالاشاها به عنوان گروهی سطح پایین همواره مورد تحقیر سایر اتیوپیایی‌ها قرار داشته‌اند و این در حالی است که استعداد و مهارت آنها در ساخت بهترین نوع صنایع دستی همواره مورد تحسین مردم اتیوپی بوده‌است. قحطی و خشکسالی و جنگ داخلی اتیوپی خسارات و لطمات سنگینی را بر فالاشاها در دهه 1970 میلادی وارد آورد.

کتابشناسی

  1. عرب احمدی، امیر بهرام، کریمی، مهرداد (1392). جامعه و فرهنگ اتیوپی. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (در دست انتشار)، ص 185-186.