صنایع و کالاهای فرهنگی سنگال

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۲۶ فوریهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۹:۵۹ توسط 127.0.0.1 (بحث) (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)

کالاهای فرهنگی سنگال به دو حوزه سنتی و مدرن تقسیم می گردد. در حوزه سنتی انواع اقلام تولیدی که به صورت سنتی از پدر به پسر آموزش داده شده، تولید می گردد. که شامل صنایع دستی چوبی ( مجسمه، ماسک، میز و صندلی، جعبه، صندوق، آلات موسیقی و...) و صنایع پارچه ای و چرمی ( شامل لباس، کیف و کفش، عروسک، فرش و زیر انداز و رومیزی و..) صنایع سنگی ( مجسمه، انواع پیکر تراشی و..) صنایع فلزی ( مجسمه، پیکرهای هنری، نمادهای قومی –  قبیله ای و..) و نقاشی و تابلوکنده کاری شده ( شامل نقاشی های روی بوم، نقاشی های شنی، نقاشی های کنده کاری شده روی چوب و سنگ و..) می باشد. بیشتر این کالاها از طریق توریست از این کشور خارج می گردد و بعضاً از طریق صادرات رسمی به دیگر کشورها ارسال می شود. تربیت گروه های رقص ، آواز و موسیقی و تئاتر بومی سنگال و اعزام آنها به دیگر کشورها یکی دیگر از تجارت کالاها و خدمات فرهنگی این کشور است.

در حوزه مدرن نیز سنگال با کمک کشور های غربی در زمینه سینما، موسیقی و تئأتر مدرن برنامه ریزی کرده و دارای تولیدات و خدمات فرهنگی خاص خود می باشد. این کالا ها و خدمات بخش عمده آن در داخل کشور عرضه می شود که ایجاد اشتغال و در آمد برای بخشی از مردم این کشور کرده است. بخش دیگری از آن به دیگر کشورها از جمله همسایگان، کشورهای اروپائی ، آسیائی و آمریکائی در حد مطلوب صادر می گردد و درآمد قابل توجهی جذب می کند. البته با توجه به سلطه فرهنگی رو به رشد غربی در این کشور این بخش روزبروز رنگ و شکل غربی بخود گرفته و فقط ظاهری سنگالی – آفریقائی از آن باقی مانده است. امروز عمدتا صنعت سینما، موسیقی و تئا تر سنگال با این هجوم گسترده روبرو است و در حال ضعیف شدن بوده و به تبع از مشکلات مالی و درآمد نامکفی رنج می برد.

صنایع فرهنگی در کشور سنگال در حال رشد زیادی است . بخش فرهنگ دارای پتانسیل خاصی است که می تواند در مجموعه بخش ها ( نشر، سمعی بصری، موسیقی و عوامل فرهنگی ) حداقل 2455 کار تولید و 5/12 میلیارد فرانک سیفا ( 3/27 میلیون دلار آمریکا ) گردش مالی داشته است. (United Nations Contrade database, DESA/UNSD: 2007: (5

نیز نگاه کنید به

کتابشناسی