مدیریت فرهنگی سنگال
مدیریت فرهنگی سنگال بر عهده نهادهای مختلف می باشد. مهمترین نهاد در اجرای سیاست های فرهنگی سنگال، وزارت فرهنگ و میراث تاریخی و زبان های ملّی سنگال است. وزرا، معاونین، مشاوران و مدیران کل در هر دوره ای نقش کلیدی در اجرائ سیاست های فرهنگی کشور ایفا می کنند که خروجی آن به صورت یک نظام جامع فرهنگی تجلی می کند.
اهم نهادهای تابعه و زیر مجموعه های مختلف تحت کنترل که این وزارتخا نه دارد به شرح ذیل است:
اداره هنر
این اداره نقش کلیدی در زمینه هنر بازی می کند و به اقدامات ذیل می پردازد.
مأموریت ها: - سازماندهی، برگزاری و پیگیری اجرای ارتقاء برنامه ها و فعالیت های خلق آثار هنری و انتشار آن در زمینه های هنرهای دیداری ( نقاشی، تصویر، مجسمه سازی، عکاسی، طرح و مٌد)؛ - ارتقاء همه اشکال بیان هنری و انتشار هنرهای زنده مانند: موسیقی، رقص، تئاتر، نمایش و..؛ - توسعه و ارتقاء مؤسسات هنری.
اداره هنر همچنین صیانت و تضمین از فعالیت کمیته اداری «بنیادهای کمک به هنرمندان و توسعه فرهنگ» در زمینه مساعدت به هنرمندان را برعهده دارد. وظایف و مأموریت اداره هنر متناسب با خواست دولت سنگال طبق موارد مشروحه ذیل است:
- اهمیت و اولویت در نظر گرفته شده برای توسعه و ارتقاء همه اشکال بیان اصطلاحات هنری در زمینه های هنرهای زنده و دیداری مانند هنرهای سمعی و بصری در تمامی موارد یکسان است.
- اراده دولت سنگال در جهت حمایت، تشویق، ظهور و توسعه خلق آثار هنری در بخش خرید و فروش در زمینه هنرهای زنده و دیداری استوار است.
همچنین اجرا و تحقق این دیدگاه به توانائی ها و ظرفیت های اداره هنر و هماهنگی با فضاهای ملّی و نیز راهبردهای بخش های مختلف اعم از دولتی و خصوصی مربوط به هنرهای مختلف بستگی دارد. البته توسعه مذکور به همه هنرمندان و فعالان امور فرهنگی در بخش های دولتی و نهادهای خصوصی نیز مرتبط است. بدین ترتیب ایجاد مرکزی برای همکاری ها در اجرای برنامه ها و فعالیت ها با بخش های مختلف در زمینه ارتقاء هنری و هنرمندان دارای اهمیت است.
مدیریت بخش های خدمات
خدماتی که مدیریت بخش خدمات برای هنرمندان و فعالان امور هنری در زیر مجموعه های هنری ارائه و اختصاص می دهد ، عبارت است از: - هنرهای سمعی و بصری ( نقاشی، مجسم سازی، عکاسی، طراحی، مد لباس ، فیلم هنری ) ؛ - هنرهای زنده ( هنر نمایشی تئاتر ، موسیقی، طراحی و رقص ).
یکی دیگر از مسائل فرهنگی این کشور مدیریت میراث فرهنگی است که اهم مأموریت و فعالیت های آن به شرح ذیل است.
مأموریت و اهداف: - مراقبت و محافظت بناها و ساختمان های آثار تاریخی و انجام امور بازسازی و مرمت مورد نیاز آن ها؛ - مراقبت از استفاده از مجوزهای قانونی و رسمی مربوط به حفاری ها و جستجوها و کاوش ها در مکان های تاریخی و باستانی؛ - محافظت از فهرست و جمع آوری و طبقه بندی عناصر نماینده میراث فرهنگی و تجهیز آن به منظور محافظت توسط فن آوری مناسب؛ - مدیریت بخش خصوصی هنر دولتی؛ - پیگیری و تثبیت طرح های مربوط به ساختمان و مکان های عمومی؛ - جمع آوری آثار شفاهی هنری ( قصه، شعر) به منظور محافظت و مطالعه و انتشار میراث غیر مادی هنری؛ - ارتقاء، توسعه وگسترش موزه های منطقه ای و موزه های قدیمی.
مدیریت فعالیت هایی سینمایی و صنعت فیلم
مدیریت فعالیت های سینمائی و صنعت این حوزه به دست این نهاد است و وظایف و فعالیت های آن به شرح زیر است.
وظایف و فعالیت ها:
-ایجاد نظام فعالیت ها (در چارچوب قانونی و رسمی؛ - تهیه وتدارک برنامه اجرایی زیرساخت ها و تجهیزات فنی مربوط به حمایت از ارتقاء توسعه سینمایی و ویدئویی؛ - ضمانت هدایت وسرپرستی فنی مؤسسات عمومی که در زمینه امور سینمایی فعالیت می کنند؛ - تهیه و تدارک طرح های قراردادهای(موافقت های) همکاری امور سینمایی بین سنگال و دیگر کشورها؛ - تهیه و تدارک طرح بلند مدت ( چند ساله) آموزش مشاغل سینمایی و ویدئویی؛ - تنظیم و تدارک و فعال نمودن کمیسیون نظارت بر فیلم های سینمایی و ویدئویی؛ - نظارت بر وضع مقررات متناسب با فعالیت در مشاغل سینمایی و سمعی و بصری؛ - سازماندهی بخش و نمایش فیلم های سینمایی و ویدئویی به منظور فعالیت های فرهنگی وغیرانتفاعی توسط حمایت بخش های مختلف مانند فعالیت اتوبوس ویژه نمایش فیلم؛ - پیگیری اجرایی نمودن موافقت نامه های همکاری های سینمایی میان سنگال و دیگر کشورها؛ - برنامه ریزی و مدیریت؛ - خدمات دولتی برای توزیع بلیط سینما؛ - خدمات دولتی برای ثبت فیلم های سینمایی؛ - خدمات دولتی برای تهیه گزارشات و اخبار مستند؛ - بخش بررسی و مطالعات فنی؛ - بخش فعال سازی و ارتقاء فعالیت های سینمایی ( فیلم سازی)؛ - بخش آموزش.
اداره کتاب و کتابخوانی
مدیریت امور کتاب و کتاب خوانی وظیفه این اداره است که وظایف و فعا لیت های آن به شرح ذیل است.
وظایف:
- بررسی و مطالعه تمامی سئوالات مربوط به خلاقیت هنری انتشارات تکثیر و توزیع کتاب ؛ - ایجاد انگیزه و همکاری های لازم مربوط به بخش کتاب جهت بهینه سازی امکانات و روش ها برای کسب نتایج مطلوب؛ - تلاش برای ارتقاء فعالیت های نویسندگان سنگال وآثار آنها؛ - حمایت از توسعه و گسترش انتشارات به زبان های ملّی سنگال؛ - تضمین وحمایت از ارتقاء همه جانبه از امر کتاب و کتابخوانی؛ - پیگیری و ارتقاء آموزش و تکمیل و اصلاح امور مربوط به مشاغل چاپ کتاب؛ - توسعه و هماهنگی ها جهت شبکه ملّی کتابخانه های عمومی و مراکز کتابخوانی و فعالان امور فرهنگی فرانسوی زبان و مشارکت در اصلاحات فرهنگی در کشور؛ - هماهنگی مراکز کتابخوانی و فعالان امور فرهنگی سازمان آیسسکو.[۱]
نیز نگاه کنید به
- مدیریت فرهنگی ژاپن
- مدیریت فرهنگی کانادا
- مدیریت فرهنگی کوبا
- مدیریت فرهنگی مصر
- مدیریت فرهنگی چین
- مدیریت فرهنگی تونس
- مدیریت فرهنگی روسیه
کتابشناسی
- ↑ بصیری،محمدعلی و فتحی پور،ریحانه.(۱۴۰۰).جامعه و فرهنگ سنگال. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی،ص.66-67.