دانشگاه قطر
دانشگاه قطر در سال 1973 تأسیس شد و کار خود را با پذیرش 150 دانشجو که 93 دختر و 57 پسر بود، رسماً به عنوان یک محیط اکادمیک دولتی آغاز نمود. این دانشگاه هم اکنون شامل بر دانشکدههای مشروحهی زیر میباشد:
- دانشکدهی الهیات و حقوق
- دانشکدهی ادبیات و علوم
- دانشکدهی مدیریت و اقتصاد
- دانشکدهی فنی و مهندسی
- دانشکدهی داروسازی
طول دوران تحصیل در مقطع لیسانس، در دو دانشکدهی مهندسی و دارو سازی، 5 الی 6 سال است و بقیهی دانشکدهها، در 4 سال به اتمام میرسد.
در دانشگاه قطر جمعاً هشت هزار دانشجو اعم از دختر و پسر از هشتاد و پنج ملیت مشغول به تحصیل هستند که 76% را دختران به خود اختصاص دادهاند و پسران نیز 24% هستند. علت پایین بود آمار دانشجویان پسر در این دانشگاه، مترتب بر دو امر اساسی است که عبارتند:
- معمولاً پسران قطری برای ادامهی تحصیل، به خارج از کشور سفر میکنند و کشورهایی مثل آمریکا، انگلیس، کانادا، مصر و سوریه را برای ادامهی تحصیل برمیگزینند.
- این که ارتش قطر با پرداخت حقوق ماهیانهی بالا، آنها را به سمت خود کشانده است که همه بعد از اتمام تحصیلات دوران دبیرستان، به ارتش میپیوندند و دیگر تمایلی برای ادامه تحصیل ندارند.
شرایط ورود
افرادی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه قطر را دارند، باید در امتحان تافل و ریاضیات و کامپیوتر شرکت نمایند و در خصوص شهریهی تحصیلی نیز لازم به گفت است که این تنها شهروندان قطری هستند که به صورت رایگان در این دانشگاه تحصیل مینمایند و بقیهی ملیتها ناگریز از پرداخت شهریه میباشند.
اعضای هیئت علمی
مجموعاً در دانشگاه قطر ششصد استاد از ملیتهای مختلف مشغول به امر تدریس و پژوهش هستند که از جملهی این ملیتها میتوان به ایران، قطر، بحرین، کویت، مصر، آمریکا، تونس، الجزایر، انگلیس، کانادا، عراق اشاره نمود.[۱]
نیز نگاه کنید به
دانشگاه های روسیه؛ دانشگاه های تونس؛ دانشگاه های کوبا؛ دانشگاه های مشهور لبنان؛ دانشگاه های دولتی مصر؛ دانشگاه های غیردولتی مصر؛ دانشگاه های مشهور چین؛ دانشگاه های سنگال؛ دانشگاه های آرژانتین؛ دانشگاه های فرانسه؛ دانشگاه های اوکراین؛ دانشگاه های اسپانیا؛ دانشگاه های اردن؛ دانشگاه های سیرالئون؛ دانشگاه های تایلند؛ دانشگاه های زیمبابوه
کتابشناسی
- ↑ احمدی، محمد مهدی(1393). جامعه و فرهنگ قطر. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی(دردست انتشار).