نظام و نهاد قانون گذاری اتیوپی

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۲۳ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۴:۲۹ توسط Samiei (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

نظام پارلمانی در این کشور از دو مجلس شورا و مجلس سنا تشکیل یافته که 108 کرسی متعلق به فدراسیون‌های محلی و منطقه‌ای و 547 کرسی متعلق به نماینگان مردم است. اعضای مجلس فدراسیون‌ها (فدرال) به وسیله حکومت‌های محلی و ایالتی برای مدت پنج سال تعیین‌ می‌‌شوند. نمایندگان مجلس شورا نیز با رأی مستقیم مردم برای مدت شش سال انتخاب‌ می‌کردند.

اولین پارلمان اتیوپی در سال 1931 و در زمان حکومت هایله سلاسی تشکیل شد. در آن زمان دو پارلمان سنا و مجمع نمایندگان در کشور وجود داشت که هر یک دارای 56 عضو بودند. اعضای پارلمان سنا مستقیما به وسیله هایله سلاسی تعیین‌ می‌شدند.

فعالیت این مجالس در سال 1936 و در پی حمله نیروهای ایتالیایی به حالت تعلیق در آمد و با وجود ادامه فعالیت از سال 1942، شدیدا تحت کنترل رژیم پادشاهی بودند. در زمان منگیستو‌ هایله ماریام نیز مجلس ملی که در زبان امهریک شنگونشنال (Shengo National) نامیده‌ می‌‌شد تشکیل گردید که وظایفی همچون اصلاح قانون اساسی، تعیین سیاست‌های خارجی، امنیتی و دفاعی، تعیین مرزها و تصویب طرح‌های اقتصادی را بر عهده داشت. این مجلس در سال 1987 دارای 835 عضو بود که برای یک دوره پنج ساله انتخاب‌ می‌شدند. مجالس فعلی، همان گونه که گفته شد، دو مجلس فدرال و مجلس نمایندگان مردم هستند. تعدادی از احزاب مخالف دولت نیز در پارلمان صاحب کرسی هستند[۱][۲].

نیز نگاه کنید به

نظام و نهاد قانون گذاری تایلند؛ نظام و نهاد قانون گذاری روسیه؛ قوه مقننه تونس؛ مجلس شورای ملی ژاپن؛ نظام و نهاد قانون گذاری کانادا؛ قوه مقننه کوبا؛ قوه مقننه لبنان؛ قوه مقننه مصر؛ نظام و نهاد قانون گذاری افغانستان؛ قوه مقننه سنگال؛ نظام و نهاد قانون گذاری آرژانتین؛ نظام و نهاد قانون گذاری فرانسه؛ نظام و نهاد قانون گذاری اسپانیا؛ نظام و نهاد قانون گذاری قطر؛ نظام و نهاد قانون گذاری کشور مالی؛ نظام و نهاد قانون گذاری گرجستان؛ نظام و نهاد قانون گذاری تاجیکستان؛ نظام و نهاد قانون گذاری قزاقستان؛ نظام و نهاد قانون گذاری بنگلادش؛ نظام و نهاد قانون گذاری سیرالئون؛ شورای دولتی چین؛ کنگره حزب کمونیست چین

کتابشناسی

  1. برگرفته از http://www.nationsencyclopedia.com/Africa/Ethiopia+Political+System.html
  2. عرب احمدی، امیر بهرام، کریمی، مهرداد (1392). جامعه و فرهنگ اتیوپی. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (در دست انتشار)، ص 112-113.