جشن ميلاد‌ النبی در مالی

از دانشنامه ملل

جشن میلاد النبی (ص) یکی از مهم‌‌‌‌‌‌ترین سنت‌های اسلامی‌ کشور مالی است که با قدمت و پیشینۀ چند صد ساله، جایگاه و اعتبار خود را در بین اقوام و قبایل مسلمان مالی حفظ کرده است و هر سال نیز بر اعتبار آن افزوده می‌شود. جشن تولد پیامبر اعظم (ص)، که به مولودی شهرت دارد، علاوه‌بر آنکه بزرگ‌‌‌‌‌‌ترین عید دینی مسلمانان کشور است، نمادی از وحدت و انسجام پیروان دین اسلام نیز به‌شمار می‌رود و حضور انبوه و گستردۀ مسلمانان در این جشن (که سلسله‌وار در شهرها و روستاهای مالی برگزار می‌شود)، میزان اعتبار و نفوذ دین اسلام را میان مردم این کشور نشان می‌دهد.

عید میلاد یا به عبارت دیگر جشن میلاد النبی (ص)، به مدت دو ماه و حتی بیشتر، در مناطق مختلف مالی برپا و معمولاً از دوازدهم ربیع‌الاول آغاز می‌شود. جشن‌های مولودی در شهرها و روستاهای این کشور با یکدیگر تفاوت‌ دارد ولی اجرای سرودها و آوازهای بامبارایی در مدح پیامبر اکرم (ص)، پای‌کوبی و دست‌افشانی، انجام حرکات موزون نمایشی، کوبیدن طبل و دف و سخنرانی علما و شیوخ مسلمان، از برنامه‌های اصلی جشن‌های مولودی در سراسر کشور است.

در این میان طوارق و پیروان طریقت‌های متصوفه جشن میلاد را به شیوۀ خاصی برگزار می‌کنند. جشن مولودی در شهر تمبوکتو از آداب و رسوم جالبی برخوردار است و هنگام برگزاری جشن میلاد در مساجد این شهر تاریخی، شادی و سرور میان مردم موج می‌زند[۱][۲].

نیز نگاه کنید به

جامعه و نظام اجتماعی مالی؛ آداب و رسوم کشور مالی؛ سنت‌های اسلامی در مالی

کتابشناسی

  1. برگرفته از سایت https://www.mali.com
  2. عرب احمدی ، امیر بهرام (1391).جامعه و فرهنگ مالی. تهران: موسسه فرهنگی و هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی ،ص64.