قهرمانهای ملی کوبا
همه روشنفکران از گذشتهها بهعنوان ابزار و روشی برای تجزیه و تحلیل حال و آینده استفاده میکنند و بر مبنای رویدادها، اتفاقات، شخصیتها و اسطورههای یک کشور است که تاریخ آن شکل میگیرد و تاریخ ملی و هویتاش به آنها بستگی دارد. هر کشور دارای تعدادی قهرمان بوده است که برخی از آنها تبدیل به اسطوره شدند و تا زمان حال بهعنوان سمبل مقاومت و تاریخ میهن باقی ماندهاند.
ارنستو چهگوارا
یکی از اسطورههای فراموش نشدنی کوبا، ارنستو چهگوارا میباشد که درباره آن در صفحات قبل خواندهایم و آشنا شدهایم. وی بهعنوان سمبل مقاومت و قهرمانی، نه فقط در کوبا بلکه در سراسر جهان شناخته شده است.
خوزه مارتی
شخصیت برجسته و مشهور قرن نوزدهم است. او بهعنوان شاعر و قهرمان ملی کوبا شناخته شده است. خوزه مارتی(Jose Marti) شخصیت مهم در ادبیات آمریکای لاتین و رهبر جنبش استقلال کوبا در مبارزه با امپراطوری اسپانیا بشمار میآید، مردم کوبا او را قهرمان ملی خود مینامند. وی همچنین شاعر، مقالهنویس، روزنامه نگار، مترجم، استاد، ناشر، فیلسوف، انقلابی و نظریه پرداز سیاسی بود. او همواره تأکید میکرد کشورهای آمریکای لاتین باید خصوصیات منحصر به فرد تاریخ و فرهنگ خودشان را بشناسند. در پی انقلاب فیدل کاسترو در کوبا، نام خوزه مارتی بر مراکز و تاسیسات متعدد این کشور و از جمله کتابخانه ملی و فرودگاه بینالمللی هاوانا گذارده شده است. در موزه انقلاب در شهر هاوانا تندیس زیبایی از خوزه مارتی دیده میشود، در میدان انقلاب در شهر هاوانا نیز، تندیس بزرگی از خوزه مارتی وجود دارد که تمامی مقامات سیاسی با حضور در برابر این بنای یادبود با گذاشتن گل ادای احترام میکنند.به دلیل محبوبیت خوزه مارتی قهرمان ملی کوبا، رادیوییکه ایالاتمتحده برای مردم کوبا برنامه پخش میکند رادیو مارتی نامگذاریشد. نوامبر سال ۱۹۹۴ یونسکو، جایزه خوزه مارتی را در راستای به رسمیت شناختن موسسات و یا افرادی که برای همگرایی و یکپارچگی کشورهای آمریکای لاتین و حوزه دریای کارائیب تلاش میکنند، تعیین کرد.
سه ایبا
سه ایبا (Ceiba)مانند پالما رئال، نماد ویژه جزیره کوبا و درختی مقدس است، مردم کوبا اعتقاد دارند که سه ایبا درخت مریم مقدس میباشد و همچنین بر این باوراند که مقدسترین و بزرگترین درخت در جهان است[۱].
نیز نگاه کنید به
فرهنگ عمومی کوبا؛ ارنستو چهگوارا در کوبا؛ خوزه مارتی
کتابشناسی
- ↑ حقروستا، مریم. (1397). جامعه و فرهنگ کوبا. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی، ص252-253.