مشارکت زنان کشور مالی در فعالیت های اجتماعی
در دو دهۀ گذشته زنان توانستهاند از امکانات تحصیل در مقاطع ابتدایی و متوسطه برخوردار شوند و در حال حاضر، تعداد قابل توجّهی از دختران جوان، در دانشگاههای این کشور به تحصیل مشغولاند. با این همه هنوز هم بسیاری از خانوادهها، بهویژه در روستاها، از ثبت نام دختران خردسال خود در مدارس خودداری میکنند و یا به آنان فقط اجازۀ تحصیل حداکثر تا مقطع ابتدایی میدهند و بعد از آن ترجیحاً دختران خود را روانۀ خانۀ شوهر میکنند تا نانخوری از خانواده کم شود! این وضعیت در مقاطع آموزش متوسطه و تحصیلات عالیه نیز وجود دارد. براساس جدیدترین آمار سازمان ملل متحد، درصد باسوادان در بین زنان کشور مالی، 38 درصد کل جامعه است[۱].
زنان و اشتغال
با وجود تأکید دولت مالی بر شرایط مساوی زنان و مردان در دستیابی به فرصتهای شغلی، زنان مالیایی همچنان برای استخدام در بخشهای دولتی و خصوصی، با مشکلات زیادی مواجهاند. این در حالی است که با توجّه به بیکاری گستردۀ حاکم بر کشور، مراکز دولتی و خصوصی معمولاً ترجیح میدهند مردان را- حتی با تخصصهای پایینتر در مقایسه با زنان- استخدام کنند. در مراکزی هم که زنان فرصت استخدام مییابند، به امکانات رفاهی آنان توجّهای نمیشود و کارفرمایان، معمولاً از پرداخت حق بیمه آنها خودداری میکنند. درحال حاضر و براساس اطلاعات موجود و خوشبینانهترین شرایط، فقط 25 درصد از زنان در ادارات دولتی و مراکز خصوصی مشغول به کار هستند[۲][۳].
در حال به روز رسانی و ویرایش
نیز نگاه کنید به
مشارکت زنان فرانسه در فعالیت های اجتماعی؛ مشارکت زنان سودان در فعالیت های اجتماعی؛ مشارکت زنان ساحل عاج در فعالیت های اجتماعی؛ مشارکت زنان اوکراین در فعالیت های اجتماعی؛ مشارکت زنان اتیوپی در فعالیت های اجتماعی؛ مشارکت زنان سیرالئونی در فعالیت های اجتماعی؛ مشارکت زنان چین در فعالیت های اجتماعی
کتابشناسی
- ↑ برگرفته از سایت https://www.undp.org
- ↑ - Violence Against Women In Mali, Human Rights Committee. Seventy-Seventh Session– 17 March- 4 April 2003, Un-Omtc
- ↑ عرب احمدی ، امیر بهرام (1391).جامعه و فرهنگ مالی. تهران: موسسه فرهنگی و هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی ،ص82.