کتابخانه اولین رئیس جمهور قزاقستان

از دانشنامه ملل

این کتابخانه برای حفظ و حراست از کتابخانه خصوصی و آرشیو شخصی رئیس جمهور، مطالعه تاریخ شکل گیری و توسعه قزاقستان و ارتقاء ایده‌ها و ابتکارات رئیس‌جمهور در سطح داخل و خارج از کشور در ۱۳ مارس ۲۰۱۴ به دستور نظربایف تاسیس شد.

این کتابخانه که با حمایت شخصی نظربایف رئیس جمهور قزاقستان تاسیس شده است با ۲۰ هزار جلد کتاب، ۷۰۰ قطعه نمایشگاهی از مجموعه رئیس جمهور و هدایای سران و نمایندگان رسمی دولت‌ها و ۵۰ عنوان اثر از دوران باستان تا به امروز قزاقستان تشکیل شده است به صورت منظم با کتاب‌‌های جدید، اشیاء نمایشگاهی ارزشمند و آثار آرشیوی منحصر به فرد به روز می‌شود.

ساختمان کتابخانه که در فضای بسیار بزرگی به شکل یک گیرنده ماهواره ساخته شده است در درون خود یک ساختمان هفت طبقه را در بر دارد.

کتابخانه نه تنها دارای زیرساخت‌‌های الکترونیکی و آرشیو مدرن است، بلکه یک منبع منحصر به فرد از اطلاعات، تشکیل‌دهنده میراث فرهنگی و تاریخی ملی است که از طریق وب سایت رسمی به نشانی ،www.presidentlibrary.kz کتابخانه الکترونیکی نیز در دسترس است. و در کتابخانه با وجود پایگاه‌‌های متعدد الکترونیکی و پایگاه‌‌های مهم اطلاعاتی و آموزشی جهان بهره‌گیری از این پایگاه‌ها را برای کاربران فراهم می‌کند.

این کتابخانه که در حقیقت تابلویی از آثار آرشیو سنتی حافظه تاریخی قزاقستان است بخشی از آن به ارائه طرح‌ها و ابتکارات رئیس جمهور و روند پیشرفت و دست آوردهای قزاقستان پس از استقلال و ساخت شهر آستانا اختصاص یافته است.

با استفاده از نرم افزار و امکانات اینترتی زمینه بهره‌گیری اطلاعات و منابع موجود کتابخانه را برای کاربر فراهم کرده است. برگزاری کارگاه‌‌های آموزشی برای دانش آموزان و دانشجویان و سمینارهای علمی و انجام پژوهش‌‌های علمی و مطاله دست آوردها و چشم انداز توسعه قزاقستان از جمله فعالیت‌‌های این کتابخانه است.

این کتابخانه برای دست یابی به آخرین اطلاعات و بهترین شیوه حفظ و ارتقاء میراث رئیس جمهور در راستای توسعه قزاقستان به طور فعال با کتابخانه‌ها و مجامع علمی و تحقیقاتی کشورهای مختلف ارتباط تنگاتنگی دارد[۱][۲].

کتابشناسی

  1. O Bn6noreke IIepBoro IIpe3terra Pecny6uK Ka3axcraH - JIzepa Hat (در باره کتابخانه اولین رئیس قزاقستان - رهبر ملت) http://presidentlibrary.kz/?page_id=4&lang=ru
  2. صابری، اصغر (1395). جامعه و فرهنگ قزاقستان. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (در دست انتشار)، ص 288-289.