آداب و رسوم کوبا: تفاوت میان نسخهها
بدون خلاصۀ ویرایش |
بدون خلاصۀ ویرایش |
||
خط ۲: | خط ۲: | ||
=== [[غذاهای سنتی کوبا|غذاهای سنتی]] === | === [[غذاهای سنتی کوبا|غذاهای سنتی]] === | ||
[[پرونده:Manati.jpg|جایگزین=manati|بندانگشتی|manati]]اگرچه نمیتوان هنر آشپزی را در کنار تحولات علمی - فنی قرار داد، اما نمیتوان از پیشرفت تاریخی آن چشمپوشی نمود. آشپزی کوبا تلفیقی از آشپزی اسپانیایی، آفریقایی و غذاهای کارائیب است، یکی از نتایج استعمار کوبا توسط اسپانیا، تاثیری بود که برآشپزی [[کوبا]] برجای نهاد و از آنجائی که کوبا جزیره است ساکنان آن بیشتر از غذاهای دریایی استفاده میکنند. حضور کاتالانها نیز، در سانتیاگوی کوبا تاثیر بسزایی در فرهنگ آن بهویژه در فرهنگ آشپزی در طول قرن نوزدهم داشت. لازم به ذکر است که هنر آشپزی در طی قرنهای ۱۶ و ۱۷ در اروپا رونق یافت، در [[کوبا]] تاریخچه آشپزی به زمان استقرار اولین ساکنان آن برمیگردد، در کتاب تاریخ عمومی هندیها (Historia general de las Indias) ، نوشته فرانسیسکو لوپز د گومارا [i] در سال ۱۵۵۱، تمام آنچه که کریستف کلمب برای شاهان به ارمغان آورده بود، ذکر شده است؛ از جمله فلفل قرمز، سیبزمینی، ذرت که از مواد اصلی مورد استفاده هندیها (که منظور همان بومیهای [[کوبا]] میباشند) بودند، بخش عمده غذای ساکنان [[کوبا]] در قرن پانزدهم شامل میوههایی نظیرآناناس، مامیکولرادو (نوعی زردآلوی آمریکای مرکزی) (Mamey colorado) ، پاپایا (Papaya) ، کایمیتو(نوعی میوه گرمسیری) (Caimito) ، آنون (Anon) ، گوآنابانا (Guanabana) ، و غلات از جمله ذرت و همچنین انواعی از گوشت حیواناتی مانند لاکپشت، خرچنگ، صدفخوراکی، لاکپشت سرخ، حوتیا (نوعی موش خوراکی) (Jutia) ، ماناتی (نوعی پستاندار دریایی) (manati) ، و... بود. رژیم غذایی اصلی کوباییها را ذرت، سیبزمینی شیرین و یوکا (Yuca) (نوعی سیب زمینی) تشکیل میدهد. | [[پرونده:Manati.jpg|جایگزین=manati|بندانگشتی|manati]]اگرچه نمیتوان هنر آشپزی را در کنار تحولات علمی - فنی قرار داد، اما نمیتوان از پیشرفت تاریخی آن چشمپوشی نمود. آشپزی کوبا تلفیقی از آشپزی اسپانیایی، آفریقایی و غذاهای کارائیب است، یکی از نتایج استعمار کوبا توسط اسپانیا، تاثیری بود که برآشپزی [[کوبا]] برجای نهاد و از آنجائی که کوبا جزیره است ساکنان آن بیشتر از غذاهای دریایی استفاده میکنند. حضور کاتالانها نیز، در سانتیاگوی کوبا تاثیر بسزایی در فرهنگ آن بهویژه در فرهنگ آشپزی در طول قرن نوزدهم داشت. لازم به ذکر است که هنر آشپزی در طی قرنهای ۱۶ و ۱۷ در اروپا رونق یافت، در [[کوبا]] تاریخچه آشپزی به زمان استقرار اولین ساکنان آن برمیگردد، در کتاب تاریخ عمومی هندیها (Historia general de las Indias) ، نوشته فرانسیسکو لوپز د گومارا [i] در سال ۱۵۵۱، تمام آنچه که کریستف کلمب برای شاهان به ارمغان آورده بود، ذکر شده است؛ از جمله فلفل قرمز، سیبزمینی، ذرت که از مواد اصلی مورد استفاده هندیها (که منظور همان بومیهای [[کوبا]] میباشند) بودند، بخش عمده غذای ساکنان [[کوبا]] در قرن پانزدهم شامل میوههایی نظیرآناناس، مامیکولرادو (نوعی زردآلوی آمریکای مرکزی) (Mamey colorado)، پاپایا (Papaya)، کایمیتو(نوعی میوه گرمسیری) (Caimito)، آنون (Anon)، گوآنابانا (Guanabana)، و غلات از جمله ذرت و همچنین انواعی از گوشت حیواناتی مانند لاکپشت، خرچنگ، صدفخوراکی، لاکپشت سرخ، حوتیا (نوعی موش خوراکی) (Jutia)، ماناتی (نوعی پستاندار دریایی) (manati) ، و... بود. رژیم غذایی اصلی کوباییها را ذرت، سیبزمینی شیرین و یوکا (Yuca) (نوعی سیب زمینی) تشکیل میدهد. | ||
اگرچه در تهیه غذاهای کوبایی اغلب از گوشت مرغ و خوک استفاده میشود اما گوشت بره و گاو نیز مورد علاقه کوباییها میباشد. غذاهای کوبایی دارای گوناگونی و تنوع بسیاری است که از جمله میتوان از پاتاکن (Patacon) ، روپا بی یخا (Ropa Vieja) ، پیکادیو (Picadillo) و مویته ملنرو (Mollete Melenero) و از سوپهای کوبایی میتوان از آخیاکوه (Ajiaco) ، کالدوسا (Caldosa) ، سانکوچو (Sancocho) نام برد. در ضمن نوعی ساندویچ بهنام ساندویچ کوبایی وجود دارد که در لیست غذایی تمام رستورانهای کوبایی وجود دارد. لازم به ذکر است که غذاهای کوبایی مقوی، سنگین و پرچربی (چاقکننده) میباشند. و شیرینی، کیک و بستنی از خوراکیهای موردعلاقه کوباییها است، غذاهای کوبایی معمولا تند نمیباشد و در تهیه آنها به ندرت از ادویهجات استفاده میشود و در عوض از سیر و پیاز بهعنوان چاشنی غذا استفاده میکنند. | اگرچه در تهیه غذاهای کوبایی اغلب از گوشت مرغ و خوک استفاده میشود اما گوشت بره و گاو نیز مورد علاقه کوباییها میباشد. غذاهای کوبایی دارای گوناگونی و تنوع بسیاری است که از جمله میتوان از پاتاکن (Patacon) ، روپا بی یخا (Ropa Vieja) ، پیکادیو (Picadillo) و مویته ملنرو (Mollete Melenero) و از سوپهای کوبایی میتوان از آخیاکوه (Ajiaco) ، کالدوسا (Caldosa) ، سانکوچو (Sancocho) نام برد. در ضمن نوعی ساندویچ بهنام ساندویچ کوبایی وجود دارد که در لیست غذایی تمام رستورانهای کوبایی وجود دارد. لازم به ذکر است که غذاهای کوبایی مقوی، سنگین و پرچربی (چاقکننده) میباشند. و شیرینی، کیک و بستنی از خوراکیهای موردعلاقه کوباییها است، غذاهای کوبایی معمولا تند نمیباشد و در تهیه آنها به ندرت از ادویهجات استفاده میشود و در عوض از سیر و پیاز بهعنوان چاشنی غذا استفاده میکنند. |
نسخهٔ ۱۶ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۲:۰۷
کوبا به خاطر سه چیز در سرتاسر دنیا معروف و شناخته شده میباشد: کشوری کمونیستی، ورزش بوکس و بیسبال و همینطور موسیقی، علاوه بر این موارد، غذا، هنر و جشن در نزد کوباییها از اهمیت خاصی برخوردار است، مراسم و جشن ازدواج نیز در کوبا آداب و رسوم خود را دارد.
غذاهای سنتی
اگرچه نمیتوان هنر آشپزی را در کنار تحولات علمی - فنی قرار داد، اما نمیتوان از پیشرفت تاریخی آن چشمپوشی نمود. آشپزی کوبا تلفیقی از آشپزی اسپانیایی، آفریقایی و غذاهای کارائیب است، یکی از نتایج استعمار کوبا توسط اسپانیا، تاثیری بود که برآشپزی کوبا برجای نهاد و از آنجائی که کوبا جزیره است ساکنان آن بیشتر از غذاهای دریایی استفاده میکنند. حضور کاتالانها نیز، در سانتیاگوی کوبا تاثیر بسزایی در فرهنگ آن بهویژه در فرهنگ آشپزی در طول قرن نوزدهم داشت. لازم به ذکر است که هنر آشپزی در طی قرنهای ۱۶ و ۱۷ در اروپا رونق یافت، در کوبا تاریخچه آشپزی به زمان استقرار اولین ساکنان آن برمیگردد، در کتاب تاریخ عمومی هندیها (Historia general de las Indias) ، نوشته فرانسیسکو لوپز د گومارا [i] در سال ۱۵۵۱، تمام آنچه که کریستف کلمب برای شاهان به ارمغان آورده بود، ذکر شده است؛ از جمله فلفل قرمز، سیبزمینی، ذرت که از مواد اصلی مورد استفاده هندیها (که منظور همان بومیهای کوبا میباشند) بودند، بخش عمده غذای ساکنان کوبا در قرن پانزدهم شامل میوههایی نظیرآناناس، مامیکولرادو (نوعی زردآلوی آمریکای مرکزی) (Mamey colorado)، پاپایا (Papaya)، کایمیتو(نوعی میوه گرمسیری) (Caimito)، آنون (Anon)، گوآنابانا (Guanabana)، و غلات از جمله ذرت و همچنین انواعی از گوشت حیواناتی مانند لاکپشت، خرچنگ، صدفخوراکی، لاکپشت سرخ، حوتیا (نوعی موش خوراکی) (Jutia)، ماناتی (نوعی پستاندار دریایی) (manati) ، و... بود. رژیم غذایی اصلی کوباییها را ذرت، سیبزمینی شیرین و یوکا (Yuca) (نوعی سیب زمینی) تشکیل میدهد.
اگرچه در تهیه غذاهای کوبایی اغلب از گوشت مرغ و خوک استفاده میشود اما گوشت بره و گاو نیز مورد علاقه کوباییها میباشد. غذاهای کوبایی دارای گوناگونی و تنوع بسیاری است که از جمله میتوان از پاتاکن (Patacon) ، روپا بی یخا (Ropa Vieja) ، پیکادیو (Picadillo) و مویته ملنرو (Mollete Melenero) و از سوپهای کوبایی میتوان از آخیاکوه (Ajiaco) ، کالدوسا (Caldosa) ، سانکوچو (Sancocho) نام برد. در ضمن نوعی ساندویچ بهنام ساندویچ کوبایی وجود دارد که در لیست غذایی تمام رستورانهای کوبایی وجود دارد. لازم به ذکر است که غذاهای کوبایی مقوی، سنگین و پرچربی (چاقکننده) میباشند. و شیرینی، کیک و بستنی از خوراکیهای موردعلاقه کوباییها است، غذاهای کوبایی معمولا تند نمیباشد و در تهیه آنها به ندرت از ادویهجات استفاده میشود و در عوض از سیر و پیاز بهعنوان چاشنی غذا استفاده میکنند.
مواد غذایی اصلی کوباییها
در کوبا گوشت خوک، گاو، مرغ و ماهی استفاده میشود و بهندرت میتوان غذایی را دید که در آن از گوشت استفاده نشده باشد و برای تامین کربوهیدرات، غذاهای کوبایی شامل برنج و حبوبات و سیبزمینی است. دسر اصلی در کوبا بستنی شکلاتی یاکاراملی است. در کوبا خوردن صبحانه دارای اهمیت خاصی است و نقش اصلی این صبحانه را نان تست منحصر بفرد کوبایی بر عهده دارد. این نان، تست شده و روی آن کره زده میشود و به قسمتهایی برش میخورد. هنگام صرف، این نان را در قهوه زده و میل میکنند. قهوه شیرین و شیر مخلوط به همراه اندکی نمک، نوشیدنی این صبحانه را تشکیل میدهد.
لباسهای سنتی
از آنجا که فرهنگ کوبا تاثیر گرفته از فرهنگ اسپانیایی و آفریقایی است، در نتیجه لباسهای آن نیز متاثر از لباسهای این کشورها است، اما گذشته از اینها کوبا خود دارای لباسهای سنتی اصیل نیز میباشد که عبارتاند از: گوآیابرا (Guayabera) ، لباس خاص مردان کوبایی است، اگرچه میان مردم پاناما، مکزیک، فیلیپین و کوبا اختلاف نظر وجود دارد مبنی بر این که گوآیابرا لباس سنتی آنها میباشد. البته در شهر سانتی اسپیریتوس نشانههایی از تمامی اطلاعات مربوط به ابداع این لباس، از جمله تاریخ، مکان و نام خالق آن وجود دارد. طبق اطلاعات موجود، در سال ۱۷۰۹ شخصی بهنام خوسه لیو پرز رودریگز از شهر گرانادا به این سرزمین رسید و نیاز به پیراهن راحتی داشت تا بتواند سیگار برک کوبا را نیز با خود همه جا داشته باشد. به همین دلیل از همسرش خواست تا پیراهنیگشاد و خنک با جیب های بزرگی تهیه نماید که همان پیراهن گوآیابرای کوبایی میباشد.
آداب و رسوم عروسی
مراسم عروسی در کوبا، بهعنوان کشوری کمونیستی، نسبتا ساده برگزار میشود، در این مراسم کیک عروسی دارای اهمیت ویژهای میباشد. در تابستان، لباس عروس معمولا لباس سفید و بلند و دارای جنس سبک و لطیف میباشد. و دسته گل عروس معمولا سفید است، و داماد معمولا لباس یا کت و شلواری از جنس کتان میپوشد. یکی از بهترین و به یاد ماندنیترین مکانها برای برگزاری جشن عروسی درکنار دریا میباشد. و در این جشن از موسیقیهای سنتی و شاد و پر معنای کوبایی استفاده میشود.[۱]
نیز نگاه کنید به
آداب و رسوم روسیه؛ آداب و رسوم کانادا؛ آداب و رسوم لبنان؛ آداب و رسوم مصر؛ آداب و رسوم تونس؛ آداب و رسوم افغانستان؛ آداب و رسوم عامیانه ی مردم چین؛ آداب و روسوم جشن سال نو در ژاپن؛ آداب و رسوم سنگال؛ آداب و رسوم آرژانتین؛ آداب و رسوم فرانسه؛ آداب و رسوم زیمبابوه؛ آداب و رسوم اوکراین؛ آداب و رسوم اسپانیا؛ آداب و رسوم اردن؛ آداب و رسوم قطر؛ آداب و رسوم تایلند
پاورقی
[i]: Francisco López Gómora: تاری خنویس اسپانیایی (1٥11 ‑ 1٥٦٦)
کتابشناسی
- ↑ حقروستا، مریم (1397). جامعه و فرهنگ کوبا. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی، ص248-252.