آداب و رسوم تونس
جامعه تونس، مانند دیگر جوامع کشورهای مسلمان دارای آدابورسوم خاص خود است و با وجود قرارگرفتن در جبهه مقدم غرب جهان اسلام در برابر هجوم فرهنگهای غیربومی توانسته است، بسیاری از آداب اجتماعی دینی و ملی خود را حفظ کند.
حضور پررنگ قرائت قرآن و موسیقی در مجالس عزا و شادی، گذراندن اوقات فراغت در مقامی، بسیار قهوهنوشیدن، تماشای تلویزیون، استفاده بسیار از تلفن همراه، رفتن به سینما، عشق به فوتبال، پایینبودن آمار مطالعه کتاب، بسیار روزنامهخواندن، حضور پررنگ اینترنت در زندگی جوانان، علاقه به ساحل و رستوران، مهاجرت و خروج غیرقانونی از مرزهای آبی، پرهیز از تشریفات اضافی در مهمانیها، عادیبودن دستدادن زنان و مردان با یکدیگر، آزادی روابط دختر و پسر، اهتمام به شرکت در نماز جماعت مساجد، سوگند بسیار در گفتوگوها، آمار بالای مصرف سیگار، تشکیل حلقههای قرآنی در منازل و مساجد، گرفتن روزه ماه مبارک رمضان، علاقه به قرآن و احترام به آن، اهتمام بسیار به اعیاد فطر و قربان، گرامیداشت جشن ولادت پیامبر (ص)، برپایی جشن ختنهسوران، برگزاری جشن روز عاشورا، گفتن الحمدالله به هنگام عطسه، گفتن بسمالله به هنگام خوردن غذا یا ورود به مکانی، از مهمترین ویژگیهای فرهنگ عمومی مردم تونس است.
تونسیها، مانند فرانسویان، آروغزدن را بد میدانند؛ اما از گرفتن بینی در جمع آنهم با صدای بلند، احساس خجالت نمیکنند. اعتقاد به سحر و جادو نیز در جامعه تونس بسیار رواج دارد. استفاده از نماد «دست فاطمه» و بهکاربردن بخور در منازل و مغازهها را باطلکننده سحر و جادو و برطرفکننده چشمزخم میدانند. تونسیها آغاز سال نو میلادی را جشن میگیرند.[۱]
نیز نگاه کنید به
- آداب و رسوم چین
- آداب و رسوم روسیه
- آداب و رسوم افغانستان
- آداب و رسوم لبنان
- آداب و رسوم کوبا
- آداب و رسوم کانادا
- آداب و رسوم مصر
کتابشناسی
- ↑ عصمتیبایگی، سیدحسن (1395). جامعه و فرهنگ تونس. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، ص181-182.