بهداشت و سلامت در مالی: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط یک کاربر دیگر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
[[مالی|کشور مالی]] به‌لحاظ بهداشتی و درمانی در ردیف عقب ‌مانده‌ترین کشورهای جهان به‌شمار می‌رود. در حال حاضر بیش از 25 درصد از مردم این کشور، از نظر دسترسی به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، به‌شدت در مضیقه‌اند و بیمارستان‌های موجود عمدتاً فاقد پزشک‌ متخصص است. [[باماکو در مالی|شهر باماکو]] پایتخت [[مالی]] نیز فقط چهار بیمارستان عمومی دارد که آنها هم تجهیزات پزشکی کافی و مناسب ندارند<ref>Malian Leader Lays Foundation Stone For 150-Bed Hospital , Retrieved From :Www.Pana Press.Com/2012</ref>.
[[مالی|کشور مالی]] به‌لحاظ بهداشتی و درمانی در ردیف عقب ‌مانده‌ترین کشورهای جهان به‌شمار می‌رود. در حال حاضر بیش از 25 درصد از مردم این کشور، از نظر دسترسی به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، به‌شدت در مضیقه‌اند و بیمارستان‌های موجود عمدتاً فاقد پزشک‌ متخصص است. [[باماکو در مالی|شهر باماکو]] پایتخت [[مالی]] نیز فقط چهار بیمارستان عمومی دارد که آنها هم تجهیزات پزشکی کافی و مناسب ندارند<ref>Malian Leader Lays Foundation Stone For 150-Bed Hospital , Retrieved From :Www.Pana Press.Com/2012</ref>.


[[مالی]] از نظر استانداردهای بهداشتی و درمانی در انتهای جدول سازمان بهداشت جهانی قرار دارد و مردم ساکن در شهرها و روستاهای این کشور، همواره در معرض بیماری‌های مسری و واگیردار خطرناکی قرار دارند که ناشی از آلودگی محیط زیست، ورود فاضلاب شهری به رودخانه‌ها و عدم رعایت مسائل بهداشتی است. نرخ مرگ و میر مادران در هنگام زایمان نیز با وجود برخی پیشرفت های حاصله طی یک دهه اخیر با رقم 830 نفر از هر یکصد هزار زایمان هنوز یکی از بالاترین‌ها در جهان محسوب می‌گردد<ref>The State Of World's Midwifery 2011,Retrieved From : https://Www.United&#x20;Nations&#x20;Population&#x20;Fund.Org<nowiki/>/ 2011</ref>.  
[[مالی]] از نظر استانداردهای بهداشتی و درمانی در انتهای جدول سازمان بهداشت جهانی قرار دارد و مردم ساکن در شهرها و روستاهای این کشور، همواره در معرض بیماری‌های مسری و واگیردار خطرناکی قرار دارند که ناشی از آلودگی محیط زیست، ورود فاضلاب شهری به رودخانه‌ها و عدم رعایت مسائل بهداشتی است. نرخ مرگ و میر مادران در هنگام زایمان نیز با وجود برخی پیشرفت های حاصله طی یک دهه اخیر با رقم 830 نفر از هر یکصد هزار زایمان هنوز یکی از بالاترین‌ها در جهان محسوب می‌گردد<ref>The State Of World's Midwifery 2011,Retrieved From: https://Www.United&#x20;Nations&#x20;Population&#x20;Fund.Org<nowiki/>/ 2011</ref>.  
 
براساس جدیدترین آمار موجود (2011)، در حال حاضر از هر هزار کودک مالیایی زیر یک سال، 96 نفر و از هر کودک زیر 5 سال، 191 نفر فوت می‌کنند. حد متوسط عمر در این کشور در سال 2011، بالغ بر 53 سال برآورد شده که یکی از پایین‌ترین میانگین‌های طول عمر در جهان بشمار می‌رود<ref>عرب احمدی ، امیر بهرام (1391).جامعه و فرهنگ [[مالی]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی و هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی] ،ص117.</ref>.
 
{{به روز رسانی}}


براساس جدیدترین آمار موجود (2011)، در حال حاضر از هر هزار کودک مالیایی زیر یک سال، 96 نفر و از هر کودک زیر 5 سال، 191 نفر فوت می‌کنند. حد متوسط عمر در این کشور در سال 2011، بالغ بر 53 سال برآورد شده که یکی از پایین‌ترین میانگین‌های طول عمر در جهان بشمار می‌رود<ref>عرب احمدی ، امیر بهرام (1391).جامعه و فرهنگ مالی. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی و هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی] ،ص117.</ref>.
==نیز نگاه کنید به==
==نیز نگاه کنید به==
[[بهداشت و سلامت ژاپن]]؛ [[بهداشت و سلامت روسیه]]؛ [[بهداشت و سلامت کانادا]]؛ [[بهداشت و سلامت کوبا]]؛ [[بهداشت و سلامت لبنان]] ؛  [[بهداشت و سلامت در مصر]]؛ [[بهداشت و سلامت تونس]]؛ [[بهداشت و سلامت افغانستان]]؛ [[بهداشت و سلامت سنگال]]؛ [[بهداشت و سلامت فرانسه]]؛ [[بهداشت و سلامت آرژانتین]]؛ [[بهداشت و سلامت سوریه]]؛ [[وضعیت بهداشت و سلامت اردن]]؛ [[بهداشت و سلامت ساحل عاج]]؛ [[بهداشت و سلامت زیمبابوه]]؛ [[بهداشت و سلامت اوکراین]]؛ [[بهداشت و سلامت اسپانیا]]؛ [[بهداشت و سلامت تایلند]]؛ [[وضعیت بهداشت و سلامتی در اردن]]؛ [[بهداشت و سلامت اتیوپی]]؛ [[بهداشت و سلامت سیرالئون]]؛ [[بهداشت و سلامت قطر]]
[[بهداشت و سلامت آرژانتین]]؛ [[بهداشت و سلامت ژاپن]]؛ [[بهداشت و سلامت روسیه]]؛ [[بهداشت و سلامت کانادا]]؛ [[بهداشت و سلامت کوبا]]؛ [[بهداشت و سلامت لبنان]]؛ [[بهداشت و سلامت در مصر]]؛ [[بهداشت و سلامت تونس]]؛ [[بهداشت و سلامت افغانستان]]؛ [[بهداشت و سلامت سنگال]]؛ [[بهداشت و سلامت فرانسه]]؛ [[بهداشت و سلامت سوریه]]؛ [[بهداشت و سلامت ساحل عاج]]؛ [[بهداشت و سلامت زیمبابوه]]؛ [[بهداشت و سلامت اوکراین]]؛ [[بهداشت و سلامت اسپانیا]]؛ [[وضعیت بهداشت و سلامتی در اردن]]؛ [[بهداشت و سلامت اتیوپی]]؛ [[بهداشت و سلامت سیرالئون]]؛ [[بهداشت و سلامت قطر]]؛ [[بهداشت و سلامت گرجستان]]؛ [[بهداشت و سلامت بنگلادش]]؛ [[بهداشت و سلامت قزاقستان]]؛ [[بهداشت و سلامت سریلانکا]]؛ [[وضعیت بهداشت و سلامت سودان]]؛ [[بهداشت و سلامت تایلند]]؛ [[وضعیت بهداشت و سلامت جامعه در چین]]


==کتابشناسی==
==کتابشناسی==
<references />
[[رده:بهداشت و سلامت]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۱ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۰۲:۰۶

کشور مالی به‌لحاظ بهداشتی و درمانی در ردیف عقب ‌مانده‌ترین کشورهای جهان به‌شمار می‌رود. در حال حاضر بیش از 25 درصد از مردم این کشور، از نظر دسترسی به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، به‌شدت در مضیقه‌اند و بیمارستان‌های موجود عمدتاً فاقد پزشک‌ متخصص است. شهر باماکو پایتخت مالی نیز فقط چهار بیمارستان عمومی دارد که آنها هم تجهیزات پزشکی کافی و مناسب ندارند[۱].

مالی از نظر استانداردهای بهداشتی و درمانی در انتهای جدول سازمان بهداشت جهانی قرار دارد و مردم ساکن در شهرها و روستاهای این کشور، همواره در معرض بیماری‌های مسری و واگیردار خطرناکی قرار دارند که ناشی از آلودگی محیط زیست، ورود فاضلاب شهری به رودخانه‌ها و عدم رعایت مسائل بهداشتی است. نرخ مرگ و میر مادران در هنگام زایمان نیز با وجود برخی پیشرفت های حاصله طی یک دهه اخیر با رقم 830 نفر از هر یکصد هزار زایمان هنوز یکی از بالاترین‌ها در جهان محسوب می‌گردد[۲].  

براساس جدیدترین آمار موجود (2011)، در حال حاضر از هر هزار کودک مالیایی زیر یک سال، 96 نفر و از هر کودک زیر 5 سال، 191 نفر فوت می‌کنند. حد متوسط عمر در این کشور در سال 2011، بالغ بر 53 سال برآورد شده که یکی از پایین‌ترین میانگین‌های طول عمر در جهان بشمار می‌رود[۳].

در حال به روز رسانی و ویرایش

نیز نگاه کنید به

بهداشت و سلامت آرژانتین؛ بهداشت و سلامت ژاپن؛ بهداشت و سلامت روسیه؛ بهداشت و سلامت کانادا؛ بهداشت و سلامت کوبا؛ بهداشت و سلامت لبنان؛ بهداشت و سلامت در مصر؛ بهداشت و سلامت تونس؛ بهداشت و سلامت افغانستان؛ بهداشت و سلامت سنگال؛ بهداشت و سلامت فرانسه؛ بهداشت و سلامت سوریه؛ بهداشت و سلامت ساحل عاج؛ بهداشت و سلامت زیمبابوه؛ بهداشت و سلامت اوکراین؛ بهداشت و سلامت اسپانیا؛ وضعیت بهداشت و سلامتی در اردن؛ بهداشت و سلامت اتیوپی؛ بهداشت و سلامت سیرالئون؛ بهداشت و سلامت قطر؛ بهداشت و سلامت گرجستان؛ بهداشت و سلامت بنگلادش؛ بهداشت و سلامت قزاقستان؛ بهداشت و سلامت سریلانکا؛ وضعیت بهداشت و سلامت سودان؛ بهداشت و سلامت تایلند؛ وضعیت بهداشت و سلامت جامعه در چین

کتابشناسی

  1. Malian Leader Lays Foundation Stone For 150-Bed Hospital , Retrieved From :Www.Pana Press.Com/2012
  2. The State Of World's Midwifery 2011,Retrieved From: https://Www.United+Nations+Population+Fund.Org/ 2011
  3. عرب احمدی ، امیر بهرام (1391).جامعه و فرهنگ مالی. تهران: موسسه فرهنگی و هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی ،ص117.