نظام قضایی در چین: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۶ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:170513485.jpg|بندانگشتی|[[دادگاه خلق چین]]. قابل بازیابی از https://www.irna.ir/]]
[[دادگاه خلق چین]] ارگان قضایی کشور است. در مرکز کشور عالی­‌ترین [[دادگاه خلق چین]] فعالیت می کند و در استان­‌ها، مناطق خودمختار، و شهرهای تابع دولت مرکزی، دادگاه عالی وجود دارد. دادگاه­‌های خلق متوسط و دادگاه‌­های خلق پایه‌­ای نیز در سطوح پایین‌­تر واحدهای اداری [[چین]] فعال هستند. 


= نهاد­های قضایی =
=== [[دادگاه خلق چین]] ===
[[دادگاه خلق چین]] عالی‌­ترین ارگان قضایی کشور است که مستقیما قضاوت می کند. این ارگان، هم­چنین عالی ترین ارگان نظارتی بر سایر محاکم قضایی و دادگاه­‌های خلق در سطوح مختلف محلی و فعالیت دادگاه‌­های ویژه‌­ی خلق مخصوصی به­ شمار می­‌رود. [[دادگاه خلق چین]] در قبال [[کنگره ملی نمایندگان خلق چین|مجلس ملی نمایندگان خلق]] وکمیته­‌ی دایمی آن پاسخگو بوده و گزارش کار خود را به آن­‌ها ارایه می­‌کند. رییس و معاون [[دادگاه خلق چین]] و رییس کمیسیون قضایی [[دادگاه خلق چین]] را [[کنگره ملی نمایندگان خلق چین|مجلس ملی نمایندگان خلق]] تعیین می­‌کند.


= دادگاه خلق =
==== وظایف [[دادگاه خلق چین]] ====
وظایف عمده­‌ی [[دادگاه خلق چین]] عبارت است از رسیدگی به پرونده‌­های استینافی، پرونده‌­های مطروحه در [[دادستانی خلق چین|دادستانی عالی خلق]] طبق تشریفات خاص، نظارت بر قضات، رسیدگی به پرونده‌­ی محکومان به مرگ بعد از رسیدگی و تصویب از سوی دادگاه­‌های سطوح پایین‌تر، بررسی پرونده­‌هایی در جریان رسیدگی آن­‌ها در دادگاه­‌های محلی اشتباهی صورت گرفته است، ارجاع پرونده‌­ها به دادگاه‌­های سطوح پایین تر برای محاکمه، حق رسیدگی به جرایمی که در قانون جزایی قید نشده اند، چگونگی استفاده از قانون و تفسیر آن در جریان محاکمه.
[[پرونده:N83217382-72859155.jpg|بندانگشتی|[[دادستانی خلق چین]]. قابل بازیابی از https://law.asia/spc-opinions-simplify-service-of-process/]]


=== [[دادستانی خلق چین]] ===
[[دادستانی خلق چین]] ارگان نظارت بر قانون کشور است. [[دادستانی خلق چین|دادستانی عالی]] با استفاده از مسئولیت محوله، وظایف خود را انجام می‌­دهد که عبارتند از: رسیدگی و محاکمه­‌ی پرونده­‌های استینافی، پرونده‌­هایی که درآن­‌ها علیه حکم صادره در دادگاه های محلی درخواست استیناف شده، پرونده‌­هایی که [[دادستانی خلق چین]] طبق تشریفات خاص برای آن­‌ها درخواست استیناف کرده، رسیدگی و تأیید احکام اعدام صادره از سوی سایر دادگاه­‌ها. دیوان عالی خلق اگر متوجه اشتباهی در جریان رسیدگی و یا قضاوت در مورد پرونده‌­ای در دادگاه‌­های سطوح مختلف بشود، می‌­تواند این پرونده­‌ها را مورد رسیدگی مجدد قرار داده و یا دستور محاکمه­‌ی مجدد به دادگاه مادون صادر نماید.


==== وظایف [[دادستانی خلق چین]] ====
وظایف [[دادستانی خلق چین]]<nowiki/>عبارت است از: رسیدگی به پرونده­‌های خیانت به میهن، فعالیت­‌های جدایی طلبانه، پرونده‌­های مهم و پرونده­‌های مربوط به ادارات امنیت عمومی، دادخواهی ومعافیت از دادخواهی، پرونده­‌های جزایی، رسیدگی به فعالیت­‌های ادارات امنیت عمومی، دادگاه­‌های خلق، زندان‌­ها، بازداشتگاه‌­ها و سایر ارگان‌­های قضایی و انطباق فعالیت آن‌ها با قانون. [[دادستانی خلق چین]]، همانند [[دادگاه خلق چین]] مستقیما حق قضاوت را دارد. ادارات اجرایی، گروهای اجتماعی و اشخاص نمی‌­توانند در کار دادستانی مداخله کنند.


دادگاه خلق ارگان قضایی کشور است. در مرکز کشور عالی­‌ترین دادگاه خلق فعالیت می کند و در استان­‌ها، مناطق خودمختار، و شهرهای تابع دولت مرکزی، دادگاه عالی وجود دارد. دادگاه­‌های خلق متوسط و دادگاه‌­های خلق پایه‌­ای نیز در سطوح پایین‌­تر واحدهای اداری [[چین]] فعال هستند. دادگاه عالی خلق عالی‌­ترین ارگان قضایی کشور است که مستقیما قضاوت می کند. این ارگان، هم­چنین عالی ترین ارگان نظارتی بر سایر محاکم قضایی و دادگاه­‌های خلق در سطوح مختلف محلی و فعالیت دادگاه‌­های ویژه‌­ی خلق مخصوصی به­ شمار می­‌رود. داگاه عالی خلق در قبال مجلس ملی نمایندگان خلق وکمیته­‌ی دایمی آن پاسخگو بوده و گزارش کار خود را به آن­‌ها ارایه می­‌کند. رییس و معاون دادگاه خلق و رییس کمیسیون قضایی دادگاه خلق را مجلس ملی نمایندگان خلق تعیین می­‌کند.  
==== ساختار [[دادستانی خلق چین]] ====
[[دادستانی خلق چین]] به چهار بخش تقسیم می­‌شود: دادستانی پایه، متوسط، عالی و دیوان عالی. [[دادستانی خلق چین]] عالی­‌ترین ارگان دادستانی کشور به­ شمار می­‌رود و در مقابل [[کنگره ملی نمایندگان خلق چین|مجلس ملی نمایندگان خلق]] پاسخگو است. وظایف عمده­‌ی آن نظارت، هدایت و رهبری دادستانی­‌های سطوح مختلف محلی و دادستانی­‌های ویژه در مورد انجام وظایف براساس قانون و تضمین اجرای درست قوانین کشور است.<ref>سابقی،علی محمد (1392). جامعه و فرهنگ [[چین]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی]، جلد1، ص.430-431.</ref>


وظایف عمده­‌ی دادگاه عالی خلق عبارت است از رسیدگی به پرونده‌­های استینافی، پرونده‌­های مطروحه در دادستانی عالی خلق طبق تشریفات خاص، نظارت بر قضات، رسیدگی به پرونده‌­ی محکومان به مرگ بعد از رسیدگی و تصویب از سوی دادگاه­‌های سطوح پایین‌تر، بررسی پرونده­‌هایی در جریان رسیدگی آن­‌ها در دادگاه­‌های محلی اشتباهی صورت گرفته است، ارجاع پرونده‌­ها به دادگاه‌­های سطوح پایین تر برای محاکمه، حق رسیدگی به جرایمی که در قانون جزایی قید نشده اند، چگونگی استفاده از قانون و تفسیر آن در جریان محاکمه.
== نیز نگاه کنید به ==
 
[[نظام قضایی تایلند]]؛ [[نظام قضایی روسیه]]؛ [[نظام قضایی تونس]]؛ [[نظام قضایی ژاپن]]؛ [[نظام قضایی کوبا]]؛ [[نظام قضایی لبنان]]؛ [[قوه قضائیه مصر]]؛ [[نظام قضایی سنگال]]؛ [[نظام قضایی آرژانتین]]؛ [[نظام قضایی اردن]]؛ [[نظام قضایی اتیوپی]]؛ [[نظام قضایی فرانسه]]؛ [[نظام قضایی اسپانیا]]؛ [[نظام قضایی زیمبابوه]]؛ [[نظام قضایی ساحل عاج]]؛ [[نظام قضایی اوکراین]]؛ [[نظام قضایی سیرالئون]]؛ [[نظام قضایی کشور مالی]]؛ [[نظام قضایی گرجستان]]؛ [[نظام قضایی تاجیکستان]]؛ [[نظام قضایی قزاقستان]]؛ [[نظام قضایی بنگلادش]]
= دادستانی عالی خلق =
دادستانی عالی خلق ارگان نظارت بر قانون کشور است. دادستانی عالی با استفاده از مسئولیت محوله، وظایف خود را انجام می‌­دهد که عبارتند از: رسیدگی و محاکمه­‌ی پرونده­‌های استینافی، پرونده‌­هایی که درآن­‌ها علیه حکم صادره در دادگاه های محلی درخواست استیناف شده، پرونده‌­هایی که دادستانی عالی خلق طبق تشریفات خاص برای آن­‌ها درخواست استیناف کرده، رسیدگی و تأیید احکام اعدام صادره از سوی سایر دادگاه­‌ها. دیوان عالی خلق اگر متوجه اشتباهی در جریان رسیدگی و یا قضاوت در مورد پرونده‌­ای در دادگاه‌­های سطوح مختلف بشود، می‌­تواند این پرونده­‌ها را مورد رسیدگی مجدد قرار داده و یا دستور محاکمه­‌ی مجدد به دادگاه مادون صادر نماید. وظایف دادستانی عبارت است از: رسیدگی به پرونده­‌های خیانت به میهن، فعالیت­‌های جدایی طلبانه،  پرونده‌­های مهم و پرونده­‌های مربوط به ادارات امنیت عمومی، دادخواهی ومعافیت از دادخواهی، پرونده­‌های جزایی، رسیدگی به فعالیت­‌های ادارات امنیت عمومی، دادگاه­‌های خلق، زندان‌­ها، بازداشتگاه‌­ها و سایر ارگان‌­های قضایی و انطباق فعالیت آن‌ها با قانون. دادستانی عالی، همانند دادگاه عالی خلق مستقیما حق قضاوت را دارد. ادارات اجرایی، گروهای اجتماعی و اشخاص نمی‌­توانند در کار دادستانی مداخله کنند. داستانی خلق چین به چهار بخش تقسیم می­‌شود: دادستانی پایه، متوسط، عالی و دیوان عالی. دادستانی عالی خلق عالی­‌ترین ارگان دادستانی کشور به­ شمار می­‌رود و در مقابل مجلس ملی نمایندگان خلق پاسخگو است. وظایف عمده­‌ی آن نظارت، هدایت و رهبری دادستانی­‌های سطوح مختلف محلی و دادستانی­‌های ویژه در مورد انجام وظایف براساس قانون و تضمین اجرای درست قوانین کشور است.<ref>سابقی،علی محمد (1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی،جلد اول، ص430-431</ref>


== کتاب شناسی ==
== کتاب شناسی ==
<references />
[[رده:قوه قضائیه]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۱ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۰:۲۶

دادگاه خلق چین. قابل بازیابی از https://www.irna.ir/

دادگاه خلق چین ارگان قضایی کشور است. در مرکز کشور عالی­‌ترین دادگاه خلق چین فعالیت می کند و در استان­‌ها، مناطق خودمختار، و شهرهای تابع دولت مرکزی، دادگاه عالی وجود دارد. دادگاه­‌های خلق متوسط و دادگاه‌­های خلق پایه‌­ای نیز در سطوح پایین‌­تر واحدهای اداری چین فعال هستند.

دادگاه خلق چین

دادگاه خلق چین عالی‌­ترین ارگان قضایی کشور است که مستقیما قضاوت می کند. این ارگان، هم­چنین عالی ترین ارگان نظارتی بر سایر محاکم قضایی و دادگاه­‌های خلق در سطوح مختلف محلی و فعالیت دادگاه‌­های ویژه‌­ی خلق مخصوصی به­ شمار می­‌رود. دادگاه خلق چین در قبال مجلس ملی نمایندگان خلق وکمیته­‌ی دایمی آن پاسخگو بوده و گزارش کار خود را به آن­‌ها ارایه می­‌کند. رییس و معاون دادگاه خلق چین و رییس کمیسیون قضایی دادگاه خلق چین را مجلس ملی نمایندگان خلق تعیین می­‌کند.

وظایف دادگاه خلق چین

وظایف عمده­‌ی دادگاه خلق چین عبارت است از رسیدگی به پرونده‌­های استینافی، پرونده‌­های مطروحه در دادستانی عالی خلق طبق تشریفات خاص، نظارت بر قضات، رسیدگی به پرونده‌­ی محکومان به مرگ بعد از رسیدگی و تصویب از سوی دادگاه­‌های سطوح پایین‌تر، بررسی پرونده­‌هایی در جریان رسیدگی آن­‌ها در دادگاه­‌های محلی اشتباهی صورت گرفته است، ارجاع پرونده‌­ها به دادگاه‌­های سطوح پایین تر برای محاکمه، حق رسیدگی به جرایمی که در قانون جزایی قید نشده اند، چگونگی استفاده از قانون و تفسیر آن در جریان محاکمه.

دادستانی خلق چین

دادستانی خلق چین ارگان نظارت بر قانون کشور است. دادستانی عالی با استفاده از مسئولیت محوله، وظایف خود را انجام می‌­دهد که عبارتند از: رسیدگی و محاکمه­‌ی پرونده­‌های استینافی، پرونده‌­هایی که درآن­‌ها علیه حکم صادره در دادگاه های محلی درخواست استیناف شده، پرونده‌­هایی که دادستانی خلق چین طبق تشریفات خاص برای آن­‌ها درخواست استیناف کرده، رسیدگی و تأیید احکام اعدام صادره از سوی سایر دادگاه­‌ها. دیوان عالی خلق اگر متوجه اشتباهی در جریان رسیدگی و یا قضاوت در مورد پرونده‌­ای در دادگاه‌­های سطوح مختلف بشود، می‌­تواند این پرونده­‌ها را مورد رسیدگی مجدد قرار داده و یا دستور محاکمه­‌ی مجدد به دادگاه مادون صادر نماید.

وظایف دادستانی خلق چین

وظایف دادستانی خلق چینعبارت است از: رسیدگی به پرونده­‌های خیانت به میهن، فعالیت­‌های جدایی طلبانه، پرونده‌­های مهم و پرونده­‌های مربوط به ادارات امنیت عمومی، دادخواهی ومعافیت از دادخواهی، پرونده­‌های جزایی، رسیدگی به فعالیت­‌های ادارات امنیت عمومی، دادگاه­‌های خلق، زندان‌­ها، بازداشتگاه‌­ها و سایر ارگان‌­های قضایی و انطباق فعالیت آن‌ها با قانون. دادستانی خلق چین، همانند دادگاه خلق چین مستقیما حق قضاوت را دارد. ادارات اجرایی، گروهای اجتماعی و اشخاص نمی‌­توانند در کار دادستانی مداخله کنند.

ساختار دادستانی خلق چین

دادستانی خلق چین به چهار بخش تقسیم می­‌شود: دادستانی پایه، متوسط، عالی و دیوان عالی. دادستانی خلق چین عالی­‌ترین ارگان دادستانی کشور به­ شمار می­‌رود و در مقابل مجلس ملی نمایندگان خلق پاسخگو است. وظایف عمده­‌ی آن نظارت، هدایت و رهبری دادستانی­‌های سطوح مختلف محلی و دادستانی­‌های ویژه در مورد انجام وظایف براساس قانون و تضمین اجرای درست قوانین کشور است.[۱]

نیز نگاه کنید به

نظام قضایی تایلند؛ نظام قضایی روسیه؛ نظام قضایی تونس؛ نظام قضایی ژاپن؛ نظام قضایی کوبا؛ نظام قضایی لبنان؛ قوه قضائیه مصر؛ نظام قضایی سنگال؛ نظام قضایی آرژانتین؛ نظام قضایی اردن؛ نظام قضایی اتیوپی؛ نظام قضایی فرانسه؛ نظام قضایی اسپانیا؛ نظام قضایی زیمبابوه؛ نظام قضایی ساحل عاج؛ نظام قضایی اوکراین؛ نظام قضایی سیرالئون؛ نظام قضایی کشور مالی؛ نظام قضایی گرجستان؛ نظام قضایی تاجیکستان؛ نظام قضایی قزاقستان؛ نظام قضایی بنگلادش

کتاب شناسی

  1. سابقی،علی محمد (1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، جلد1، ص.430-431.