رود الفر‌ات سوریه: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «طولانی­ترین و مهم­ترین رود سوریه که با 675 کیلومتر طول، بیش از 80 درصد منابع آبی این کشور را تشکیل می­دهد. حجم تغییرات فرات در طول سال، تقریباً 26 میلیارد مکعب است. فرات در ترکیه «کارا سو» (''Karasu'' ) نامیده می­شود که بعد از پیوستن به رود «مراد» (''Murat Ne...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط یک کاربر دیگر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
طولانی­ترین و مهم­ترین رود سوریه که با 675 کیلومتر طول، بیش از 80 درصد منابع آبی این کشور را تشکیل می­دهد. حجم تغییرات فرات در طول سال، تقریباً 26 میلیارد مکعب است.
طولانی­ترین و مهم­ترین رود [[سوریه]] که با 675 کیلومتر طول، بیش از 80 درصد منابع آبی این کشور را تشکیل می­دهد. حجم تغییرات فرات در طول سال، تقریباً 26 میلیارد مکعب است.


فرات در ترکیه «کارا سو» (''Karasu'' ) نامیده می­شود که بعد از پیوستن به رود «مراد» (''Murat Nehri'')، درست از میانه مرز شمالی (سوریه -ترکیه)؛ یعنی مرز شمال غربی الرقه و شرق حلب، وارد شده و به سمت جنوب شرقی تغییر مسیر می­دهد و قبل از ترک سوریه، استان‌های الرقه و دیرالزور را سیراب می‌کند. سدهای فراوانی در مسیر این رود بنا شده‌اند که مهم‌ترین آن‌ها، سد «الطبقه» و به مناسبت شهر مجاور خود، «الثّورة» نام دارد. این سد، در 1973 م. در بالادست شهر الرقة، احداث شد. دریاچه تشکیل شده پشت این سد را که حدود 80 کیلومتر طول و به‌طور متوسط ​​هشت کیلومتر عرض دارد، «بُحَیرة الاسد» (دریاچه اسد) می‌نامند.
فرات در ترکیه «کارا سو» (''Karasu'' ) نامیده می­شود که بعد از پیوستن به رود «مراد» (''Murat Nehri'')، درست از میانه مرز ش[[مالی]] (سوریه -ترکیه)؛ یعنی مرز شمال غربی الرقه و شرق حلب، وارد شده و به سمت جنوب شرقی تغییر مسیر می­دهد و قبل از ترک سوریه، استان‌های الرقه و دیرالزور را سیراب می‌کند. سدهای فراوانی در مسیر این رود بنا شده‌اند که مهم‌ترین آن‌ها، سد «الطبقه» و به مناسبت شهر مجاور خود، «الثّورة» نام دارد. این سد، در 1973 م. در بالادست شهر الرقة، احداث شد. دریاچه تشکیل شده پشت این سد را که حدود 80 کیلومتر طول و به‌طور متوسط ​​هشت کیلومتر عرض دارد، «بُحَیرة الاسد» (دریاچه اسد) می‌نامند.<ref>شنی، کریم (۱۴۰۰). فرهنگ و تاریخ سوریه. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی( در دست انتشار)</ref>
 
== نیز نگاه کنید به ==
[[رودهای سوریه]]
 
== کتابشناسی ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۲ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۱۱:۵۹

طولانی­ترین و مهم­ترین رود سوریه که با 675 کیلومتر طول، بیش از 80 درصد منابع آبی این کشور را تشکیل می­دهد. حجم تغییرات فرات در طول سال، تقریباً 26 میلیارد مکعب است.

فرات در ترکیه «کارا سو» (Karasu ) نامیده می­شود که بعد از پیوستن به رود «مراد» (Murat Nehri)، درست از میانه مرز شمالی (سوریه -ترکیه)؛ یعنی مرز شمال غربی الرقه و شرق حلب، وارد شده و به سمت جنوب شرقی تغییر مسیر می­دهد و قبل از ترک سوریه، استان‌های الرقه و دیرالزور را سیراب می‌کند. سدهای فراوانی در مسیر این رود بنا شده‌اند که مهم‌ترین آن‌ها، سد «الطبقه» و به مناسبت شهر مجاور خود، «الثّورة» نام دارد. این سد، در 1973 م. در بالادست شهر الرقة، احداث شد. دریاچه تشکیل شده پشت این سد را که حدود 80 کیلومتر طول و به‌طور متوسط ​​هشت کیلومتر عرض دارد، «بُحَیرة الاسد» (دریاچه اسد) می‌نامند.[۱]

نیز نگاه کنید به

رودهای سوریه

کتابشناسی

  1. شنی، کریم (۱۴۰۰). فرهنگ و تاریخ سوریه. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی( در دست انتشار)