ورزش در آرژانتین: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «آرژانتین یکی از کشورهای ورزشی جهان معرّفی می‌شود. بدین معنی که جغرافیای طبیعی و آب و هوای خدادادی این کشور، محیط مناسبی را برای انجام هر نوع ورزشی فراهم کرده است. بخش وسیعی از کشور را پوشش سبز طبیعی در بر گرفته و این خود عاملی مناسب برای انجام...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۶ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
آرژانتین یکی از کشورهای ورزشی جهان معرّفی می‌شود. بدین معنی که جغرافیای طبیعی و آب و هوای خدادادی این کشور، محیط مناسبی را برای انجام هر نوع ورزشی فراهم کرده است. بخش وسیعی از کشور را پوشش سبز طبیعی در بر گرفته و این خود عاملی مناسب برای انجام بسیاری از ورزشهای تیمی از جمله فوتبال، والیبال و... است. در کنار این عوامل، وجود جمعیت مهاجری که از کشورهای اروپایی وارد شده و با اکثر ورزشها آشنایی داشت، باعث گردید که بسیاری از ورزشهای مختلف از طریق این مهاجران به کشور وارد شده و از همان ابتدا به صورت حرفهای به آن پرداخته شود. فوتبال از نمونهی همین ورزشهاست که از طریق انگلیسی‌ها وارد آرژانتین شد.
[[آرژانتین]] یکی از کشورهای ورزشی جهان معرّفی می‌شود. بدین معنی که جغرافیای طبیعی و آب و هوای خدادادی این کشور، محیط مناسبی را برای انجام هر نوع ورزشی فراهم کرده است. بخش وسیعی از کشور را پوشش سبز طبیعی در بر گرفته و این خود عاملی مناسب برای انجام بسیاری از ورزش های تیمی از جمله فوتبال، والیبال و... است. در کنار این عوامل، وجود جمعیت مهاجری که از کشورهای اروپایی وارد شده و با اکثر ورزش ها آشنایی داشت، باعث گردید که بسیاری از ورزشهای مختلف از طریق این مهاجران به کشور وارد شده و از همان ابتدا به صورت حرفه ای به آن پرداخته شود. فوتبال از نمونه همین ورزشهاست که از طریق انگلیسی‌ها وارد [[آرژانتین]] شد.


=== [[ورزش های مورد توجه عموم مردم آرژانتین|ورزش های مورد توجّه مردم]] ===


ـ ورزشهای مورد توجّه مردم؛ ورزشهای ملّی و بومی:
==== ورزش های ملّی و بومی ====
[[آرژانتین]] یکی از قدرتهای جهانی در ورزشهای تیمی است. فوتبال رایج ترین و محبوب ترین ورزش [[آرژانتین]] می‌باشد. تیم ملّی فوتبال این کشور دو بار قهرمان جام جهانی، یک بار برندهی مدال طلای المپیک و ۱۴ بار برندهی جام کشورهای آمریکایی (کوپا [[آمریکا]]) شده ‌است. علیرغم این موضوع در مراجع رسمی، ورزش ملّی کشور همچنان «پاتو» معرّفی شده است (این ورزش در یک دستهی ششتایی با توپ سوار بر اسب انجام می‌شود)<ref>برگرفته از https://www.en.argentina.ar</ref>.


آرژانتین یکی از قدرتهای جهانی در ورزشهای تیمی است. فوتبال رایجترین و محبوبترین ورزش آرژانتین می‌باشد. تیم ملّی فوتبال این کشور دو بار قهرمان جام جهانی، یک بار برندهی مدال طلای المپیک و ۱۴ بار برندهی جام کشورهای آمریکایی (کوپا آمریکا) شده ‌است. علیرغم این موضوع در مراجع رسمی، ورزش ملّی کشور همچنان «پاتو» معرّفی شده است (این ورزش در یک دستهی ششتایی با توپ سوار بر اسب انجام می‌شود). (www.en.argentina.ar)
والیبال و بسکتبال نیز در این کشور رایج و پرطرفدار می‌باشند. تیم ملّی بسکتبال [[آرژانتین]] مدال طلای بازی های المپیک آتن را به دست آورد. [[آرژانتین]] همچنین یکی از تیم های پرقدرت جهانی در اتّحادیه راگبی است و راگبی ورزشی نمونه برای جوانان طبقه متوسّط در کلّ کشور می‌باشد. بسیاری از راگبی بازان آرژانتینی، از سال ۱۹۹۹ در کشورهای [[فرانسه]]، ایتالیا، انگلستان، ایرلند و دیگر کشورهای اروپایی مطرح شده‌اند.


والیبال و بسکتبال نیز در این کشور رایج و پرطرفدار می‌باشند. تیم ملّی بسکتبال آرژانتین مدال طلای بازیهای المپیک آتن را به دست آورد. آرژانتین همچنین یکی از تیمهای پرقدرت جهانی در اتّحادیهی راگبی است و راگبی ورزشی نمونه برای جوانان طبقهی متوسّط در کلّ کشور می‌باشد. بسیاری از راگبیبازان آرژانتینی، از سال ۱۹۹۹ در کشورهای فرانسه، ایتالیا، انگلستان، ایرلند و دیگر کشورهای اروپایی مطرح شده‌اند.
در کنار ورزش های تیمی، ورزشهای انفرادی نیز در دو دهه اخیر مورد توجّه قشر جوان جامعه قرار گرفته است. تنیس اگرچه به عنوان ورزش طبقه ثروتمند جامعه محسوب میشد امّا از زمانی که گیجرمو ویلاس(Guillermo Villas) ورزشکار محبوب این کشور در سطح رقابت های بزرگ جهانی و المپیک درخشید امروزه به عنوان یک رشته محبوب بین جوانان درآمده است. داوید نعلبندیان و گابریلا سابتینی از محبوبترین تنیسورهای آرژانتینی می‌باشند.


در کنار ورزشهای تیمی، ورزشهای انفرادی نیز در دو دههی اخیر مورد توجّه قشر جوان جامعه قرار گرفته است. تنیس اگرچه به عنوان ورزش طبقهی ثروتمند جامعه محسوب میشد امّا از زمانی که گیجرمو ویلاس[2] ورزشکار محبوب این کشور در سطح رقابتهای بزرگ جهانی و المپیک درخشید امروزه به عنوان یک رشتهی محبوب بین جوانان درآمده است. داوید نعلبندیان و گابریلا سابتینی از محبوبترین تنیسورهای آرژانتینی می‌باشند.
==== فوتبال ====
[[پرونده:Football.jpg|بندانگشتی|فوتبال آرژانتین]]ریشه حضور فوتبال در این کشور به دهه‌های آخر قرن نوزدهم برمی‌گردد. این ورزش از بریتانیا به این کشور وارد شده و بلافاصله با اقبال همگانی روبه رو شد. شاید از قریب یکصد سال قبل فوتبال به عنوان یک ورزش ملّی [[آرژانتین]] درآمد و اینک با گذشت زمان به یک پدیده اجتماعی تبدیل شده و امروزه سرگرمی تمام طبقات اجتماعی در مناطق مختلف کشور است.


[[آرژانتین]] اوّلین صادرکننده بازیکن فوتبال در جهان است. در سال 2010 دقیقاً 2204 بازیکن آرژانتینی به باشگاه های دیگر و یا خارج از کشور فروخته شده‌اند. برزیل با صدور یک هزار و 674 بازیکن در ردهی دوم است. (تا سال 2008 برزیل در رده اوّل قرار داشته است). طبق تحقیقات یک مؤسّسه آمریکایی، فروش بازیکنان حدود 500 میلیون دلار درآمد خالص برای باشگاه های آرژانتینی در این سال ایجاد کرده است. طبق همین گزارش در یک دوره 5 ساله (2006 تا 2010) تجارت [[آرژانتین]] در این بخش 800 درصد رشد داشته است. مقصد اصلی بازیکنان آرژانتینی شش کشور انگلیس، [[اسپانیا]]، آلمان، [[فرانسه]]، ایتالیا و هلند است. کشورهای دیگری همچون یونان، فنلاند، مکزیک، تا اندونزی و در سالهای اخیر کشورهای آسیایی و حتّی خاورمیانه نیز بازیکنان آرژانتینی را به خدمت گرفته اند. با ورود بازیکنان و مربّیان آرژانتینی به فوتبال کشورهای شرق آسیا و خاورمیانه عربی به نظر می رسد رشد تجارت [[آرژانتین]] از فروش بازیکنان فوتبال همچنان روند صعودی داشته باشد<ref name=":92">برگرفته از https://www.globalpost.com</ref>. در حال حاضر بیش از 1000 بازیکن آرژانتینی در سطوح مختلف فوتبال در قارّه اروپا مشغول فعّالیت هستند که آمار خیره کننده ای محسوب می‌شود<ref name=":92" />.


ـ فوتبال:
بوکا جونیورز و ریورپلاته دو تیم محبوب، پرطرفدار و بسیار قدیمی آرژانتینی هستند. گفته می‌شود که به دلیل ضعف مدیریت، فساد حاکم بر فوتبال [[آرژانتین]]، خروج وسیع ورزشکاران طراز اوّل از کشور، فقر مالی، سیستم های قدیمی ورزشگاه ها و عوامل متعدّد دیگر، لیگ [[آرژانتین]] که در سالیان نه چندان دور از لیگ های معتبر جهانی بوده است، امروزه در معرض از دست دادن اعتبار خود است.
====[[ورزشكاران بين المللی آرژانتین|ورزشکاران بین‌المللی]]====
اگرچه اسطوره‌های جهانی تاریخی ورزش [[آرژانتین]] عبارتند از دیگو مارادونا، خوآن مانوئل فانجیو (قهرمان 5 دوره مسابقات اتومبیل رانی فرمول یک)، آلفردو دی استفانو، گابریل باتیستوتا، پاسارلا (همگی در رشته فوتبال)، دیوید نعلبندیان (تنیس)؛ روبرتو دی ویسنزو و آنخل کابررادر (گلف)؛ مانو جینوبیلی و آندرس نیسیونی در بسکتبال. امّا این روزها کم‌تر کسی است که نام لئونل مسی را نشنیده باشد. جوان محبوب و با چهره‌ای معصوم که به اعجوبه‌ی فوتبال تیم بارسلون [[اسپانیا]] و تیم ملّی [[آرژانتین]] تبدیل شده است. نام مسی و هنرنمایی مثال‌زدنی وی در فوتبال برای کشور [[آرژانتین]] کافی است تا هر روز نام این کشور در سرتاسر جهان شنیده شود. البتّه در کنار مسی ورزشکاران دیگری نیز در فوتبال (همچون ایگوایین؛ ماسکرانو؛ دی ماریا و...) و سایر رشته‌ها در تیم‌های مطرح جهانی وجود دارند امّا نام مسی بیش از دیگران هر روزه مطرح می‌شود. در همین بخش نقش مربّیان و بازیکنان آرژانتینی که در خارج از این کشور فعّالیت می‌کنند در گسترش نام و فرهنگ آرژانتینی شایان بررسی و تحلیل می‌باشد. تنها اشاره به حضور چندین و چند آرژانتینی به عنوان مربّی و سرمربّی تیم‌های ملّی و باشگاهی کشورمان به‌ ویژه در رشته‌های والیبال (خولیو ولاسکو) و فوتبال و نقشی که در آشنایی بیشتر مردم و افزایش علاقه به این کشور داشته‌اند، در تأیید مطلب فوق کافی خواهد بود<ref>خیرمند، احمدرضا (1391). جامعه و فرهنگ [[آرژانتین]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی]، ص.140-143.</ref>.
==نیز نگاه کنید به==
[[ورزش در چین]]؛ [[ورزش در ژاپن]]؛ [[ورزش در روسیه]]؛ [[ورزش در کانادا]]؛ [[ورزش در مصر]]؛ [[ورزش در لبنان]]؛ [[ورزش در افغانستان]]؛ [[ورزش در سنگال]]؛ [[ورزش در کوبا]]؛ [[ورزش در فرانسه]]؛ [[ورزش در مالی]]؛ [[ورزش در سوریه]]؛ [[ورزش در ساحل عاج]]؛ [[ورزش در زیمبابوه]]؛ [[ورزش در اوکراین]]؛ [[ورزش در اردن]]؛ [[ورزش در اسپانیا]]؛ [[ورزش در اتیوپی]]؛ [[ورزش در سیرالئون]]؛ [[ورزش در قطر]]؛ [[ورزش در تونس]]؛ [[ورزش در بنگلادش]]؛ [[ورزش در گرجستان]]؛ [[ورزش در قزاقستان]]؛ [[ورزش در تایلند]]


ریشهی حضور فوتبال در این کشور به دهه‌های آخر قرن نوزدهم برمی‌گردد. این ورزش از بریتانیا به این کشور وارد شده و بلافاصله با اقبال همگانی روبهرو شد. شاید از قریب یکصد سال قبل فوتبال به عنوان یک ورزش ملّی آرژانتین درآمد و اینک با گذشت زمان به یک پدیدهی اجتماعی تبدیل شده و امروزه سرگرمی تمام طبقات اجتماعی در مناطق مختلف کشور است.
==کتابشناسی==
 
<references />
آرژانتین اوّلین صادرکنندهی بازیکن فوتبال در جهان است. در سال 2010 دقیقاً 2204 بازیکن آرژانتینی به باشگاههای دیگر و یا خارج از کشور فروخته شده‌اند. برزیل با صدور یک هزار و 674 بازیکن در ردهی دوم است. (تا سال 2008 برزیل در ردهی اوّل قرار داشته است). طبق تحقیقات یک مؤسّسهی آمریکایی، فروش بازیکنان حدود 500 میلیون دلار درآمد خالص برای باشگاههای آرژانتینی در این سال ایجاد کرده است. طبق همین گزارش در یک دورهی 5 ساله (2010ـ2006) تجارت آرژانتین در این بخش 800 درصد رشد داشته است. مقصد اصلی بازیکنان آرژانتینی شش کشور انگلیس، اسپانیا، آلمان، فرانسه، ایتالیا و هلند است. کشورهای دیگری همچون یونان، فنلاند، مکزیک، تا اندونزی و در سالهای اخیر کشورهای آسیایی و حتّی خاورمیانه نیز بازیکنان آرژانتینی را به خدمت گرفتهاند. با ورود بازیکنان و مربّیان آرژانتینی به فوتبال کشورهای شرق آسیا و خاورمیانهی عربی به نظر میرسد رشد تجارت آرژانتین از فروش بازیکنان فوتبال همچنان روند صعودی داشته باشد. (www.globalpost.com) در حال حاضر بیش از 1000 بازیکن آرژانتینی در سطوح مختلف فوتبال در قارّهی اروپا مشغول فعّالیت هستند که آمار خیرهکنندهای محسوب می‌شود. (www.en.argentina.ar/)
[[رده:ورزش]]
 
بوکا جونیورز و ریورپلاته دو تیم محبوب، پرطرفدار و بسیار قدیمی آرژانتینی هستند. گفته می‌شود که به دلیل ضعف مدیریت، فساد حاکم بر فوتبال آرژانتین، خروج وسیع ورزشکاران طراز اوّل از کشور، فقر مالی، سیستمهای قدیمی ورزشگاهها و عوامل متعدّد دیگر، لیگ آرژانتین که در سالیان نهچندان دور از لیگهای معتبر جهانی بوده است، امروزه در معرض از دست دادن اعتبار خود است.
 
ـ ورزشکاران بینالمللی: اگرچه اسطوره‌های جهانی تاریخی ورزش آرژانتین عبارتند از دیگو مارادونا، خوآن مانوئل فانجیو (قهرمان 5 دوره مسابقات اتومبیلرانی فرمول یک)، آلفردو دی استفانو، گابریل باتیستوتا، پاسارلا (همگی در رشتهی فوتبال)، دیوید نعلبندیان (تنیس)؛ روبرتو دی ویسنزو و آنخل کابررادر (گلف)؛ مانو جینوبیلی و آندرس نیسیونی در بسکتبال. امّا اینروزها کم‌تر کسی است که نام لئونل مسی را نشنیده باشد. جوان محبوب و با چهرهای معصوم که به اعجوبهی فوتبال تیم بارسلون اسپانیا و تیم ملّی آرژانتین تبدیل شده است. نام مسی و هنرنمایی مثالزدنی وی در فوتبال برای کشور آرژانتین کافی است تا هر روز نام این کشور در سرتاسر جهان شنیده شود. البتّه در کنار مسی ورزشکاران دیگری نیز در فوتبال (همچون ایگوایین؛ ماسکرانو؛ دی ماریا و...) و سایر رشتهها در تیمهای مطرح جهانی وجود دارند امّا نام مسی بیش از دیگران هر روزه مطرح می‌شود. در همین بخش نقش مربّیان و بازیکنان آرژانتینی که در خارج از این کشور فعّالیت می‌کنند در گسترش نام و فرهنگ آرژانتینی شایان بررسی و تحلیل می‌باشد. تنها اشاره به حضور چندین و چند آرژانتینی به عنوان مربّی و سرمربّی تیمهای ملّی و باشگاهی کشورمان به‌ویژه در رشته‌های والیبال (خولیو ولاسکو) و فوتبال و نقشی که در آشنایی بیشتر مردم و افزایش علاقه به این کشور داشته‌اند، در تأیید مطلب فوق کافی خواهد بود.

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۱ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۲۰:۰۸

آرژانتین یکی از کشورهای ورزشی جهان معرّفی می‌شود. بدین معنی که جغرافیای طبیعی و آب و هوای خدادادی این کشور، محیط مناسبی را برای انجام هر نوع ورزشی فراهم کرده است. بخش وسیعی از کشور را پوشش سبز طبیعی در بر گرفته و این خود عاملی مناسب برای انجام بسیاری از ورزش های تیمی از جمله فوتبال، والیبال و... است. در کنار این عوامل، وجود جمعیت مهاجری که از کشورهای اروپایی وارد شده و با اکثر ورزش ها آشنایی داشت، باعث گردید که بسیاری از ورزشهای مختلف از طریق این مهاجران به کشور وارد شده و از همان ابتدا به صورت حرفه ای به آن پرداخته شود. فوتبال از نمونه همین ورزشهاست که از طریق انگلیسی‌ها وارد آرژانتین شد.

ورزش های مورد توجّه مردم

ورزش های ملّی و بومی

آرژانتین یکی از قدرتهای جهانی در ورزشهای تیمی است. فوتبال رایج ترین و محبوب ترین ورزش آرژانتین می‌باشد. تیم ملّی فوتبال این کشور دو بار قهرمان جام جهانی، یک بار برندهی مدال طلای المپیک و ۱۴ بار برندهی جام کشورهای آمریکایی (کوپا آمریکا) شده ‌است. علیرغم این موضوع در مراجع رسمی، ورزش ملّی کشور همچنان «پاتو» معرّفی شده است (این ورزش در یک دستهی ششتایی با توپ سوار بر اسب انجام می‌شود)[۱].

والیبال و بسکتبال نیز در این کشور رایج و پرطرفدار می‌باشند. تیم ملّی بسکتبال آرژانتین مدال طلای بازی های المپیک آتن را به دست آورد. آرژانتین همچنین یکی از تیم های پرقدرت جهانی در اتّحادیه راگبی است و راگبی ورزشی نمونه برای جوانان طبقه متوسّط در کلّ کشور می‌باشد. بسیاری از راگبی بازان آرژانتینی، از سال ۱۹۹۹ در کشورهای فرانسه، ایتالیا، انگلستان، ایرلند و دیگر کشورهای اروپایی مطرح شده‌اند.

در کنار ورزش های تیمی، ورزشهای انفرادی نیز در دو دهه اخیر مورد توجّه قشر جوان جامعه قرار گرفته است. تنیس اگرچه به عنوان ورزش طبقه ثروتمند جامعه محسوب میشد امّا از زمانی که گیجرمو ویلاس(Guillermo Villas) ورزشکار محبوب این کشور در سطح رقابت های بزرگ جهانی و المپیک درخشید امروزه به عنوان یک رشته محبوب بین جوانان درآمده است. داوید نعلبندیان و گابریلا سابتینی از محبوبترین تنیسورهای آرژانتینی می‌باشند.

فوتبال

فوتبال آرژانتین

ریشه حضور فوتبال در این کشور به دهه‌های آخر قرن نوزدهم برمی‌گردد. این ورزش از بریتانیا به این کشور وارد شده و بلافاصله با اقبال همگانی روبه رو شد. شاید از قریب یکصد سال قبل فوتبال به عنوان یک ورزش ملّی آرژانتین درآمد و اینک با گذشت زمان به یک پدیده اجتماعی تبدیل شده و امروزه سرگرمی تمام طبقات اجتماعی در مناطق مختلف کشور است.

آرژانتین اوّلین صادرکننده بازیکن فوتبال در جهان است. در سال 2010 دقیقاً 2204 بازیکن آرژانتینی به باشگاه های دیگر و یا خارج از کشور فروخته شده‌اند. برزیل با صدور یک هزار و 674 بازیکن در ردهی دوم است. (تا سال 2008 برزیل در رده اوّل قرار داشته است). طبق تحقیقات یک مؤسّسه آمریکایی، فروش بازیکنان حدود 500 میلیون دلار درآمد خالص برای باشگاه های آرژانتینی در این سال ایجاد کرده است. طبق همین گزارش در یک دوره 5 ساله (2006 تا 2010) تجارت آرژانتین در این بخش 800 درصد رشد داشته است. مقصد اصلی بازیکنان آرژانتینی شش کشور انگلیس، اسپانیا، آلمان، فرانسه، ایتالیا و هلند است. کشورهای دیگری همچون یونان، فنلاند، مکزیک، تا اندونزی و در سالهای اخیر کشورهای آسیایی و حتّی خاورمیانه نیز بازیکنان آرژانتینی را به خدمت گرفته اند. با ورود بازیکنان و مربّیان آرژانتینی به فوتبال کشورهای شرق آسیا و خاورمیانه عربی به نظر می رسد رشد تجارت آرژانتین از فروش بازیکنان فوتبال همچنان روند صعودی داشته باشد[۲]. در حال حاضر بیش از 1000 بازیکن آرژانتینی در سطوح مختلف فوتبال در قارّه اروپا مشغول فعّالیت هستند که آمار خیره کننده ای محسوب می‌شود[۲].

بوکا جونیورز و ریورپلاته دو تیم محبوب، پرطرفدار و بسیار قدیمی آرژانتینی هستند. گفته می‌شود که به دلیل ضعف مدیریت، فساد حاکم بر فوتبال آرژانتین، خروج وسیع ورزشکاران طراز اوّل از کشور، فقر مالی، سیستم های قدیمی ورزشگاه ها و عوامل متعدّد دیگر، لیگ آرژانتین که در سالیان نه چندان دور از لیگ های معتبر جهانی بوده است، امروزه در معرض از دست دادن اعتبار خود است.

ورزشکاران بین‌المللی

اگرچه اسطوره‌های جهانی تاریخی ورزش آرژانتین عبارتند از دیگو مارادونا، خوآن مانوئل فانجیو (قهرمان 5 دوره مسابقات اتومبیل رانی فرمول یک)، آلفردو دی استفانو، گابریل باتیستوتا، پاسارلا (همگی در رشته فوتبال)، دیوید نعلبندیان (تنیس)؛ روبرتو دی ویسنزو و آنخل کابررادر (گلف)؛ مانو جینوبیلی و آندرس نیسیونی در بسکتبال. امّا این روزها کم‌تر کسی است که نام لئونل مسی را نشنیده باشد. جوان محبوب و با چهره‌ای معصوم که به اعجوبه‌ی فوتبال تیم بارسلون اسپانیا و تیم ملّی آرژانتین تبدیل شده است. نام مسی و هنرنمایی مثال‌زدنی وی در فوتبال برای کشور آرژانتین کافی است تا هر روز نام این کشور در سرتاسر جهان شنیده شود. البتّه در کنار مسی ورزشکاران دیگری نیز در فوتبال (همچون ایگوایین؛ ماسکرانو؛ دی ماریا و...) و سایر رشته‌ها در تیم‌های مطرح جهانی وجود دارند امّا نام مسی بیش از دیگران هر روزه مطرح می‌شود. در همین بخش نقش مربّیان و بازیکنان آرژانتینی که در خارج از این کشور فعّالیت می‌کنند در گسترش نام و فرهنگ آرژانتینی شایان بررسی و تحلیل می‌باشد. تنها اشاره به حضور چندین و چند آرژانتینی به عنوان مربّی و سرمربّی تیم‌های ملّی و باشگاهی کشورمان به‌ ویژه در رشته‌های والیبال (خولیو ولاسکو) و فوتبال و نقشی که در آشنایی بیشتر مردم و افزایش علاقه به این کشور داشته‌اند، در تأیید مطلب فوق کافی خواهد بود[۳].

نیز نگاه کنید به

ورزش در چین؛ ورزش در ژاپن؛ ورزش در روسیه؛ ورزش در کانادا؛ ورزش در مصر؛ ورزش در لبنان؛ ورزش در افغانستان؛ ورزش در سنگال؛ ورزش در کوبا؛ ورزش در فرانسه؛ ورزش در مالی؛ ورزش در سوریه؛ ورزش در ساحل عاج؛ ورزش در زیمبابوه؛ ورزش در اوکراین؛ ورزش در اردن؛ ورزش در اسپانیا؛ ورزش در اتیوپی؛ ورزش در سیرالئون؛ ورزش در قطر؛ ورزش در تونس؛ ورزش در بنگلادش؛ ورزش در گرجستان؛ ورزش در قزاقستان؛ ورزش در تایلند

کتابشناسی

  1. برگرفته از https://www.en.argentina.ar
  2. ۲٫۰ ۲٫۱ برگرفته از https://www.globalpost.com
  3. خیرمند، احمدرضا (1391). جامعه و فرهنگ آرژانتین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی، ص.140-143.