ورزش در لبنان: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''ورزش''' لبناني‌ها در بسياري از رشته‌هاي ورزشي فعالند. موقعيت طبيعي لبنان، زمينه‌هاي مساعدي براي ورزشهائي چون كوه‌نوردي، اسكي روي آب، اسكي روي برف، قايقراني و شنا فراهم آورده است. علاوه بر فوتبال كه تيمهاي متعدد و هواداران بسياري دارد، بس...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۷ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''ورزش'''
[[پرونده:ورزش همگانی در لبنان.jpg|بندانگشتی|[[ورزش در لبنان|ورزش همگانی در لبنان - برگرفته از سایت avax.news - قابل بازیابی از:]] https://avax.news/search?page=3&q=Lebanon%2Bfuel]]لبنانی‌ها در بسیاری از رشته‌های ورزشی فعالند. [https://wikimelal.ir/%D8%AC%D8%BA%D8%B1%D8%A7%D9%81%DB%8C%D8%A7%DB%8C%20%D8%B7%D8%A8%DB%8C%D8%B9%DB%8C%20%D9%84%D8%A8%D9%86%D8%A7%D9%86 موقعیت طبیعی لبنان]، زمینه‌های مساعدی برای ورزش‌هایی چون کوهنوردی، اسکی روی آب، اسکی روی برف، قایقرانی و شنا فراهم آورده است. علاوه بر فوتبال که تیم‌های متعدد و هواداران بسیاری دارد، بسکتبال، والیبال، فوتبال، دوچرخه‌سواری، تنیس، شطرنج، اسب‌سواری و ورزش‌های رزمی نیز مورد علاقه گروه‌هایی از مردم است. فوتبال اما از پرطرفدارترین‌ رشته‌های ورزشی است که بیش از ده باشگاه ورزشی به آن اهتمام دارند. مسابقات لیگ برتر فوتبال این کشور از سال 1934 تاکنون برگزار می‌شود و 12 تیم فوتبال در آن حضور دارند. تیم‌های فوتبال النجمة، الانصار، العهد و الصفاء چهار تیم اول لیگ برتر و به عنوان رقبای اصلی شناخته می‌شوند. تیم‌های شباب الساحل، السلام صور، الاهلی صیدا، الاخاء الاهلی عالیه و التضامن صور از دیگر تیم‌های فوتبال این کشور‌اند که در لیگ برتر به رقابت می‌پردازند. تیم الانصار تاکنون 13 بار، النجمة 7 بار و تیم العهد 3 بار به قهرمانی در لیگ نائل آمده‌اند.


لبناني‌ها در بسياري از رشته‌هاي ورزشي فعالند. موقعيت طبيعي لبنان، زمينه‌هاي مساعدي براي ورزشهائي چون كوه‌نوردي، اسكي روي آب، اسكي روي برف، قايقراني و شنا فراهم آورده است. علاوه بر فوتبال كه تيمهاي متعدد و هواداران بسياري دارد، بسكتبال، واليبال، فوتبال، دوچرخه‌سواري، تنيس، شطرنج، اسب‌سواري و ورزشهاي رزمي نيز مورد علاقه گروههائي از مردم است. فوتبال اما از پرطرفدارترین‌ رشته‌هاي ورزشي است كه بیش ازده باشگاه ورزشي به آن اهتمام دارند.مسابقات ليگ برتر فوتبال اين كشور از سال 1934 تاكنون برگزار مي‌شود و 12 تيم فوتبال در آن حضور دارند. تيمهاي فوتبال النجمة، الانصار، العهد و الصفاء چهار تيم اول ليگ برتر و به عنوان رقباي اصلي شناخته مي‌شوند. تيمهاي شباب الساحل، السلام صور، الاهلي صيدا، الاخاء الاهلي عاليه و التضامن صور از ديگر تيمهاي فوتبال اين كشور‌اند كه در ليگ برتر به رقابت مي‌پردازند. تيم الانصار تاكنون 13 بار، النجمة 7 بار و تيم العهد 3 بار به قهرماني در ليگ نائل آمده‌اند.
باشگاه‌های ورزشی به ویژه در رشته فوتبال از وابستگی‌های طائفه‌ای دور نیستند. هواداران تیم فوتبال العهد، عموماً شیعیان و بیشتر آن‌ها حامیان [https://wikimelal.ir/%D8%AD%D8%B2%D8%A8%20%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87%20%D9%84%D8%A8%D9%86%D8%A7%D9%86 حزب‌الله‌]اند؛ در حالی‌که هواداران تیم فوتبال الانصار، [https://wikimelal.ir/%D8%AA%D8%B3%D9%86%D9%86%20%D8%AF%D8%B1%20%D9%84%D8%A8%D9%86%D8%A7%D9%86 اهل سنت] و عموماً هوادار جریان المستقبل وابسته به حریری و بیشتر هواداران تیم فوتبال الصفاء را [https://wikimelal.ir/%D9%85%D8%B0%D9%87%D8%A8%20%D8%AF%D8%B1%D8%B2%DB%8C%20%D8%AF%D8%B1%20%D9%84%D8%A8%D9%86%D8%A7%D9%86 درزی‌ها] تشکیل می‌دهند. تیم فوتبال النجمة نیز که از قدیمی‌ترین تیم‌های فوتبال این کشور و از حمایت حریری برخوردار است، هوادارانی از هر دو طائفه [https://wikimelal.ir/%D8%AA%D8%B4%DB%8C%D8%B9%20%D8%AF%D8%B1%20%D9%84%D8%A8%D9%86%D8%A7%D9%86 شیعه] و [https://wikimelal.ir/%D8%AA%D8%B3%D9%86%D9%86%20%D8%AF%D8%B1%20%D9%84%D8%A8%D9%86%D8%A7%D9%86 سنی] دارد و در صورت رویارویی این تیم با تیم العهد، همین هواداران به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ شیعیان از تیم العهد و اهل سنت از النجمة حمایت می‌کنند. وابستگی‌های طائفه‌ای هواداران تیم‌های فوتبال، گاه تنش و درگیری‌هایی را پدید می‌آورد که نیروهای امنیتی را ناگزیر از دخالت می‌کند و لذا مسابقات فوتبال تیم‌های مذکور به دفعات بدون تماشاگر برگزار شده است.


باشگاههاي ورزشي به ويژه در رشته فوتبال از وابستگيهاي طائفي دور نيستند. هواداران تيم فوتبال العهد، عموماً شيعيان و بيشتر آنها حاميان حزب‌الله‌اند؛ در حاليكه هواداران تيم فوتبال الانصار، اهل سنت و عموماً هوادار جريان المستقبل وابسته به حريري و بيشتر هواداران تيم فوتبال الصفاء را درزيها تشكيل مي‌دهند. تيم فوتبال النجمة نيز كه از قديمي‌ترين تيمهاي فوتبال اين كشور و از حمايت حريري برخوردار است، هواداراني از هر دو طائفه شيعه و سني دارد و در صورت روياروئي اين تيم با تيم العهد، همين هواداران به دو دسته تقسيم مي‌شوند؛ شيعيان از تيم العهد و اهل سنت از النجمة حمايت مي‌كنند. وابستگيهاي طائفي هواداران تيمهاي فوتبال، گاه تنش و درگيريهائي را پديد مي‌آورد كه نيروهاي امنيتي را ناگزير از دخالت مي‌كند  و لذا مسابقات فوتبال تيمهاي مذكور به دفعات بدون تماشاگر برگزار شده است.
رشته بسکتبال نیز پس از فوتبال بیشترین هوادار را از آن خود کرده است. تیم‌های الریاضی، الحکمة، بیبلس، المتحد، انیبال و چمیویل، تیم‌های معروف بسکتبال‌اند. تیم الریاضی از جمله تیم‌های پر هوادار در این رشته ورزشی است. تیم ملی بسکتبال این کشور نیز از جمله تیم‌های مطرح و قدرتمند این رشته در آسیاست.<ref>برگرفته از https://www.irna.ir</ref><ref>برگرفته از https://www.lebanese-goal.com</ref><ref>برگرفته از https://www.sports_Leb.com</ref><ref>برگرفته از https://www.wikipedia.org</ref><ref>صدر هاشمی، سید محمد (1392). جامعه و فرهنگ [[لبنان]]. تهران: [https://alhoda.ir موسسه فرهنگی،هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی]، ص. 116_117.</ref>


== نیز نگاه کنید به ==
[[ورزش در چین]]؛ [[ورزش در ژاپن]]؛ [[ورزش در روسیه]]؛ [[ورزش در کانادا]]؛ [[ورزش در مصر]]؛ [[ورزش در افغانستان]]؛ [[ورزش در سنگال]]؛ [[ورزش در کوبا]]؛ [[ورزش در آرژانتین]]؛ [[ورزش در فرانسه]]؛ [[ورزش در مالی]]؛ [[ورزش در سوریه]]؛ [[ورزش در ساحل عاج]]؛ [[ورزش در زیمبابوه]]؛ [[ورزش در اوکراین]]؛ [[ورزش در اردن]]؛ [[ورزش در اسپانیا]]؛ [[ورزش در اتیوپی]]؛ [[ورزش در سیرالئون]]؛ [[ورزش در قطر]]؛ [[ورزش در تونس]]؛ [[ورزش در بنگلادش]]؛ [[ورزش در گرجستان]]؛ [[ورزش در قزاقستان]]؛ [[ورزش در تایلند]]


رشته بسكتبال نيز پس از فوتبال بيشترين هوادار را از آن خود كرده است. تيمهاي الرياضي، الحكمة، بيبلس، المتحد، انيبال و چميويل، تيمهاي معروف بسكتبال‌اند. تيم الرياضي از جمله تيمهاي پرهوادار درا ين رشته ورزشي است. تيم ملي بسكتبال اين كشور نيز از جمله تيمهاي مطرح و قدرتمند اين رشته درآسياست*.
== کتابشناسی ==
----* اطلاعات اين بخش با استفاده از وب سایت‌هاي زير ارائه شده است:
<references />
 
[[رده:ورزش]]
(عربي)www.irna.ir
 
www.lebanese-goal.com
 
www.sports-Leb-com
 
(عربي)www.wikipedia.org

نسخهٔ کنونی تا ‏۳۱ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۲:۵۸

لبنانی‌ها در بسیاری از رشته‌های ورزشی فعالند. موقعیت طبیعی لبنان، زمینه‌های مساعدی برای ورزش‌هایی چون کوهنوردی، اسکی روی آب، اسکی روی برف، قایقرانی و شنا فراهم آورده است. علاوه بر فوتبال که تیم‌های متعدد و هواداران بسیاری دارد، بسکتبال، والیبال، فوتبال، دوچرخه‌سواری، تنیس، شطرنج، اسب‌سواری و ورزش‌های رزمی نیز مورد علاقه گروه‌هایی از مردم است. فوتبال اما از پرطرفدارترین‌ رشته‌های ورزشی است که بیش از ده باشگاه ورزشی به آن اهتمام دارند. مسابقات لیگ برتر فوتبال این کشور از سال 1934 تاکنون برگزار می‌شود و 12 تیم فوتبال در آن حضور دارند. تیم‌های فوتبال النجمة، الانصار، العهد و الصفاء چهار تیم اول لیگ برتر و به عنوان رقبای اصلی شناخته می‌شوند. تیم‌های شباب الساحل، السلام صور، الاهلی صیدا، الاخاء الاهلی عالیه و التضامن صور از دیگر تیم‌های فوتبال این کشور‌اند که در لیگ برتر به رقابت می‌پردازند. تیم الانصار تاکنون 13 بار، النجمة 7 بار و تیم العهد 3 بار به قهرمانی در لیگ نائل آمده‌اند.

باشگاه‌های ورزشی به ویژه در رشته فوتبال از وابستگی‌های طائفه‌ای دور نیستند. هواداران تیم فوتبال العهد، عموماً شیعیان و بیشتر آن‌ها حامیان حزب‌الله‌اند؛ در حالی‌که هواداران تیم فوتبال الانصار، اهل سنت و عموماً هوادار جریان المستقبل وابسته به حریری و بیشتر هواداران تیم فوتبال الصفاء را درزی‌ها تشکیل می‌دهند. تیم فوتبال النجمة نیز که از قدیمی‌ترین تیم‌های فوتبال این کشور و از حمایت حریری برخوردار است، هوادارانی از هر دو طائفه شیعه و سنی دارد و در صورت رویارویی این تیم با تیم العهد، همین هواداران به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ شیعیان از تیم العهد و اهل سنت از النجمة حمایت می‌کنند. وابستگی‌های طائفه‌ای هواداران تیم‌های فوتبال، گاه تنش و درگیری‌هایی را پدید می‌آورد که نیروهای امنیتی را ناگزیر از دخالت می‌کند و لذا مسابقات فوتبال تیم‌های مذکور به دفعات بدون تماشاگر برگزار شده است.

رشته بسکتبال نیز پس از فوتبال بیشترین هوادار را از آن خود کرده است. تیم‌های الریاضی، الحکمة، بیبلس، المتحد، انیبال و چمیویل، تیم‌های معروف بسکتبال‌اند. تیم الریاضی از جمله تیم‌های پر هوادار در این رشته ورزشی است. تیم ملی بسکتبال این کشور نیز از جمله تیم‌های مطرح و قدرتمند این رشته در آسیاست.[۱][۲][۳][۴][۵]

نیز نگاه کنید به

ورزش در چین؛ ورزش در ژاپن؛ ورزش در روسیه؛ ورزش در کانادا؛ ورزش در مصر؛ ورزش در افغانستان؛ ورزش در سنگال؛ ورزش در کوبا؛ ورزش در آرژانتین؛ ورزش در فرانسه؛ ورزش در مالی؛ ورزش در سوریه؛ ورزش در ساحل عاج؛ ورزش در زیمبابوه؛ ورزش در اوکراین؛ ورزش در اردن؛ ورزش در اسپانیا؛ ورزش در اتیوپی؛ ورزش در سیرالئون؛ ورزش در قطر؛ ورزش در تونس؛ ورزش در بنگلادش؛ ورزش در گرجستان؛ ورزش در قزاقستان؛ ورزش در تایلند

کتابشناسی

  1. برگرفته از https://www.irna.ir
  2. برگرفته از https://www.lebanese-goal.com
  3. برگرفته از https://www.sports_Leb.com
  4. برگرفته از https://www.wikipedia.org
  5. صدر هاشمی، سید محمد (1392). جامعه و فرهنگ لبنان. تهران: موسسه فرهنگی،هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، ص. 116_117.