ایدئولوژی چیانگ: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:3f43858c83374c80be4b7cc1802a703f.jpg|بندانگشتی|تصویر انقلاب کمونیستی در چین]]
[[پرونده:3f43858c83374c80be4b7cc1802a703f.jpg|بندانگشتی|تصویر انقلاب کمونیستی در [[چین]]]]


=== مقدمه ===
=== مقدمه ===

نسخهٔ ‏۳۱ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۷:۳۲

تصویر انقلاب کمونیستی در چین

مقدمه

چیانگ به عنوان فردی ملی ­گرا و پیرو آیین کنفوسیوس(← آیین بومی کنفوسیوس)، مخالف هنجارشکنی­ های جنبش چهارم ماه مه بود. وی انگیزه ­های ناسیونالیستی داشت. او نسبت به برخی از اندیشه ­های غربی حس بیگانه داشت و معتقد بود که معرفی گسترده ­ی ایده ­ها و ادبیات غربی که توسط طرفداران جنبش چهارم ماه مه صورت می­ گیرد، به نفع ملت چین نیست.

ایدئولوژی ملی گرایی

او و سون یات­ سِن از روشنفکران این جنبش انتقاد می ­کردند که آنان اخلاق جوانان چینی را فاسد می­ کنند. علی­رغم تبلیغات کمونیست­ ها(← حزب کمونیست) که چیانگ را طرفدار سرمایه­ داری معرفی می ­کردند، او دشمن سرمایه ­داران شانگهای بود و اغلب به آن­ها حمله و اموالشان را مصادره می­ کرد. وی در عین دشمنی با سرمایه­ داران، به مبارزه با کمونیست­ها(← حزب کمونیست) نیز ادامه می­ داد.

ایدئولوژی ضد سرمایه داری

وی تشکیلات کارگری و دهقانی طرفدار کمونیست­ ها(← حزب کمونیست) را از بین برد و در عین ­حال، اهداف ضد سرمایه­ داری سون یات ­سِن( ←سون یات سن، بنیانگذار جمهوری چین)را تعقیب می­ کرد. اگرچه سرمایه­ داران شانگهای در سال1927 از ترس روی کارآمدن کمونیست­ ها(← حزب کمونیست) از چیانگ طرفداری کردند، ولی این حمایت­ ها در سال1928، پس از تهدید شدن از سوی چیانگ، متوقف شد. وی در طول حکومتش از هرگونه قدرت گرفتن و حضور كمونیست­ ها(← حزب کمونیست) در قدرت جلوگیری کرد[۱].

نیز نگاه کنید به مارشال چیانگ کایشک، ژنرال سرخ؛ دوران ثبات و استقرار دولت چیانگ

کتابشناسی

  1. سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی هنری و انتشاراتی بین الملی الهدی جلد اول، ص