نظام حزبی ژاپن: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
[[ژاپن]] دارای یک نظام چند حزبی است. تقریبا همه نمایندگان مجلس نمایندگان و مجلس مشاوران نامزدهای معرفی شده از سوی احزاب سیاسی هستند. قانون اساسی سال ۱۹۴۷ آزادی احزاب را تضمین می‌کند. احزاب [[ژاپن]] از لحاظ ایدئولوژی سیاسی بسیار متنوع هستند و گرایش‌های محافظه کار، ملی گرا، سوسیالیست، کمونیست و مذهبی در بین آنان دیده می‌شود. رهبر حزبی که اکثریت کرسی‌های مجلس نمایندگان را کسب کرده است یا رهبر ائتلاف پیروز انتخابات، توسط امپراتور به مقام نخست وزیری منصوب می‌شود و کابینه خود را از میان نمایندگان دیگر انتخاب می‌کند. در ادامه به معرفی احزاب مهم [[ژاپن]] می‌پردازیم.
[[ژاپن]] دارای یک نظام چند حزبی است. تقریبا همه نمایندگان مجلس نمایندگان و مجلس مشاوران نامزدهای معرفی شده از سوی احزاب سیاسی هستند. قانون اساسی سال ۱۹۴۷ آزادی احزاب را تضمین می‌کند. احزاب [[ژاپن]] از لحاظ ایدئولوژی سیاسی بسیار متنوع هستند و گرایش‌های محافظه کار، ملی‌گر، سوسیالیست، کمونیست و مذهبی در بین آنان دیده می‌شود. رهبر حزبی که اکثریت کرسی‌های مجلس نمایندگان را کسب کرده است یا رهبر ائتلاف پیروز انتخابات، توسط امپراتور به مقام نخست‌وزیری منصوب می‌شود و کابینه خود را از میان نمایندگان دیگر انتخاب می‌کند. در ادامه به معرفی احزاب مهم [[ژاپن]] می‌پردازیم.


=== [[حزب لیبرال دموکراتیک ژاپن|حزب لیبرال دموکراتیک]] ===
=== [[حزب لیبرال دموکراتیک ژاپن|حزب لیبرال دموکراتیک]] ===
[[پرونده:Liberal democratic party japan.png|بندانگشتی|حزب لیبرال دموکراتیک ژاپن]]
[[پرونده:Liberal democratic party japan.png|بندانگشتی|حزب لیبرال دموکراتیک ژاپن]]
[[حزب لیبرال دموکراتیک ژاپن|حزب لیبرال دموکراتیک]] (自由民主党/ Jiyū-Minshutō) بزرگ‌ترین حزب [[ژاپن]] است که از سال ۱۹۵۵ تقریبا همیشه حاکم بوده است. این حزب سال ۱۹۵۵ از ادغام حزب لیبرال با حزب دموکرات بوجود آمد. این حزب به لحاظ ایدئولوژیک ملی گرای محافظه کار و از لحاظ سابقه حکمرانی عملگرا است. مؤسسین این حزب از اشراف سیاسی و اقتصادی دوران قبل از جنگ جهانی بودند. اینان با پذیرش واقع گرایانه شرایط متفاوت پس از جنگ جهانی دوم، اتحاد استراتژیک با آمریکا را شکل دادند و ضمن مهار سوسیالیسم، موفق شدند نظام اقتصادی موجود را حفظ کنند. این حزب اصولا مایل به خصوصی سازی اقتصادی است و به تولید کنندگان داخلی برای رقابت با محصولات خارجی یارانه می‌دهد و از آنها حمایت می‌کند. در گذر زمان [[حزب لیبرال دموکراتیک ژاپن|حزب لیبرال دموکرات]] برای جذب حمایت رأی دهندگان، با کوتاه آمدن از اصول اقتصاد لیبرالی، خدمات اجتماعی را توسعه بخشیده و مالیات‌ها را افزایش داده است. [[حزب لیبرال دموکراتیک ژاپن|حزب لیبرال دموکرات]] در عرصه بین المللی در حفظ روابط تجاری بسیار موفق عمل کرده و همچنین این کشور را از بحران‌های نظامی و امنیتی دور نگه داشته است. با این حال، افزایش مالیات و همچنین توسعه نیروهای نظامی موجب نارضایتی مردم و انتقاد مخالفان سیاسی بوده است (کریستنسن، 2020). [[حزب لیبرال دموکراتیک ژاپن|حزب لیبرال دموکرات]] با ۲۷۷ نماینده در مجلس نمایندگان و ۱۱۲ نماینده در مجلس مشاوران، با ائتلاف با حزب کوچک راست میانه‌رو کومیتو که ۲۹ نماینده در مجلس نمایندگان و ۲۸ نماینده در مجلس مشاوران دارد، دولت را در اختیار گرفت.<ref>Powers of the National Diet. (2020h). Retrieved May 2021, from The House of Representatives of Japan website:
[[حزب لیبرال دموکراتیک ژاپن|حزب لیبرال دموکراتیک]] (自由民主党/ Jiyū-Minshutō) بزرگ‌ترین حزب [[ژاپن]] است که از سال ۱۹۵۵ تقریبا همیشه حاکم بوده است. این حزب سال ۱۹۵۵ از ادغام حزب لیبرال با حزب دموکرات بوجود آمد. این حزب به لحاظ ایدئولوژیک ملی‌گری محافظه کار و از لحاظ سابقه حکمرانی عملگرا است. مؤسسین این حزب از اشراف سیاسی و اقتصادی دوران قبل از جنگ جهانی بودند. اینان با پذیرش واقع گرایانه شرایط متفاوت پس از جنگ جهانی دوم، اتحاد استراتژیک با [[آمریکا]] را شکل دادند و ضمن مهار سوسیالیسم، موفق شدند نظام اقتصادی موجود را حفظ کنند. این حزب اصولا مایل به خصوصی سازی اقتصادی است و به تولید کنندگان داخلی برای رقابت با محصولات خارجی یارانه می‌دهد و از آنها حمایت می‌کند. در گذر زمان [[حزب لیبرال دموکراتیک ژاپن|حزب لیبرال دموکرات]] برای جذب حمایت رأی دهندگان، با کوتاه آمدن از اصول اقتصاد لیبرالی، خدمات اجتماعی را توسعه بخشیده و مالیات‌ها را افزایش داده است. [[حزب لیبرال دموکراتیک ژاپن|حزب لیبرال دموکرات]] در عرصه بین المللی در حفظ روابط تجاری بسیار موفق عمل کرده و همچنین این کشور را از بحران‌های نظامی و امنیتی دور نگه داشته است. با این حال، افزایش مالیات و همچنین توسعه نیروهای نظامی موجب نارضایتی مردم و انتقاد مخالفان سیاسی بوده است (کریستنسن، 2020). [[حزب لیبرال دموکراتیک ژاپن|حزب لیبرال دموکرات]] با ۲۷۷ نماینده در مجلس نمایندگان و ۱۱۲ نماینده در مجلس مشاوران، با ائتلاف با حزب کوچک راست میانه‌رو کومیتو که ۲۹ نماینده در مجلس نمایندگان و ۲۸ نماینده در مجلس مشاوران دارد، دولت را در اختیار گرفت.<ref>Powers of the National Diet. (2020h). Retrieved May 2021, from The House of Representatives of Japan website:


http://www.shugiin.go.jp/internet/itdb_english.nsf/html/statics/guide/powers.htm</ref> در این دوره [[یوشیهیده سوگا]] ( 菅義偉/Suga Yoshihide(1948-    )) رهبر حزب و نخست وزیر [[ژاپن]] شد. پس از کناره گیری سوگا، [[فومیو کیشیدا]] در انتخابات رهبری ۲۰۲۱ حزب پیروز و در ۴ اکتبر ۲۰۲۱ به عنوان صدمین نخست‌وزیر برگزیده شد.
http://www.shugiin.go.jp/internet/itdb_english.nsf/html/statics/guide/powers.htm</ref> در این دوره [[یوشیهیده سوگا]] (菅義偉/Suga Yoshihide(1948-    )) رهبر حزب و نخست‌وزیر [[ژاپن]] شد. پس از کناره گیری سوگا، [[فومیو کیشیدا]] در انتخابات رهبری ۲۰۲۱ حزب پیروز و در ۴ اکتبر ۲۰۲۱ به عنوان صدمین نخست‌وزیر برگزیده شد.


=== کومیتو ===
=== کومیتو ===
خط ۱۳: خط ۱۳:


=== [[حزب دموکراتیک قانون اساسی ژاپن]] ===
=== [[حزب دموکراتیک قانون اساسی ژاپن]] ===
[[حزب دموکراتیک قانون اساسی ژاپن]] (立憲民主党/Rikkenminshu tō) یک حزب چپ میانه‌رو است که سال ۲۰۱۷ از حزب دموکراتیک (民進党/Minshin tō)<sup>[i]</sup> منشعب شد. این حزب مخالف انرژی هسته ای، معتقد به انرژی‌های تجدید پذیر و اصلاح نظام مالیاتی به صورتی است که مالیات بر مصرف کاهش یافته و مالیات بر شرکت‌ها و ثروتمندان افزایش یابد. از آنجا که این حزب در صف اول مخالفت با بازنگری در اصل نهم قانون اساسی [[ژاپن]] می‌باشد، به عنوان یک نیروی پاسیفیست یا صلح‌جو شناخته می‌شود. لازم به ذکر است که بازنگری در اصل نهم قانون اساسی یکی از وعده‌های اصلی [[شینزو آبه]] (安倍 晋三/Abe Shinzō(1954-    )) در انتخابات سال ۲۰۱۷ بود. از زمان تاسیس حزب، یوکی‌ئو ادانو (枝野幸男/Edano Yukio(1964-    ))، وزیر سابق اقتصاد در کابینه حزب دموکرات (۲۰۱۲-۲۰۱۰) رهبر حزب بوده است. اکنون [[حزب دموکراتیک قانون اساسی ژاپن|حزب دموکراتیک قانون اساسی]] با ۱۱۴ عضو در مجلس نمایندگان <ref>Types of Committees. (2020i).  Retrieved April 2021, from The House of Representatives  of Japan website:
[[حزب دموکراتیک قانون اساسی ژاپن]] (立憲民主党/Rikkenminshu tō) یک حزب چپ میانه‌رو است که سال ۲۰۱۷ از حزب دموکراتیک (民進党/Minshin tō)<sup>[i]</sup> منشعب شد. این حزب مخالف انرژی هسته‌ای، معتقد به انرژی‌های تجدید پذیر و اصلاح نظام مالیاتی به صورتی است که مالیات بر مصرف کاهش یافته و مالیات بر شرکت‌ها و ثروتمندان افزایش یابد. از آنجا که این حزب در صف اول مخالفت با بازنگری در اصل نهم قانون اساسی [[ژاپن]] می‌باشد، به عنوان یک نیروی پاسیفیست یا صلح‌جو شناخته می‌شود. لازم به ذکر است که بازنگری در اصل نهم قانون اساسی یکی از وعده‌های اصلی [[شینزو آبه]] (安倍 晋三/Abe Shinzō(1954-    )) در انتخابات سال ۲۰۱۷ بود. از زمان تاسیس حزب، یوکی‌ئو ادانو (枝野幸男/Edano Yukio(1964-    ))، وزیر سابق اقتصاد در کابینه حزب دموکرات (۲۰۱۲-۲۰۱۰) رهبر حزب بوده است. اکنون [[حزب دموکراتیک قانون اساسی ژاپن|حزب دموکراتیک قانون اساسی]] با ۱۱۴ عضو در مجلس نمایندگان<ref>Types of Committees. (2020i).  Retrieved April 2021, from The House of Representatives  of Japan website:


[http://www.shugiin.go.jp/internet/itdb_english.nsf/html/statics/guide/types.htm. http://www.shugiin.go.jp/internet/itdb_english.nsf/html/statics/guide/types.htm.]</ref> و ۴۵ عضو در مجلس مشاوران بزرگ‌ترین حزب اپوزیسیون به حساب می‌آید.<ref>The House of Councilors of Japan website. (2020e). Retrieved November 2020, from Organization:
[http://www.shugiin.go.jp/internet/itdb_english.nsf/html/statics/guide/types.htm. http://www.shugiin.go.jp/internet/itdb_english.nsf/html/statics/guide/types.htm.]</ref> و ۴۵ عضو در مجلس مشاوران بزرگ‌ترین حزب اپوزیسیون به حساب می‌آید.<ref>The House of Councilors of Japan website. (2020e). Retrieved November 2020, from Organization:
خط ۲۱: خط ۲۱:
[[حزب دموکراتیک قانون اساسی ژاپن|حزب دموکراتیک قانون اساسی]] که سال 2017 شکل گرفت، سپتامبر 2020 منحل شد، از این روی از آن با نام حزب قدیم دموکراتیک قانون اساسی [[ژاپن]] یا [[حزب دموکراتیک قانون اساسی ژاپن]] 2017 نام برده می‌شود. با انحلال این حزب، همان ماه حزب نوین دموکراتیک قانون اساسی [[ژاپن]] یا [[حزب دموکراتیک قانون اساسی ژاپن|حزب دموکراتیک قانون اساسی]] 2020 شکل گرفت که اکنون به فعالیت خود ادامه می‌دهد.
[[حزب دموکراتیک قانون اساسی ژاپن|حزب دموکراتیک قانون اساسی]] که سال 2017 شکل گرفت، سپتامبر 2020 منحل شد، از این روی از آن با نام حزب قدیم دموکراتیک قانون اساسی [[ژاپن]] یا [[حزب دموکراتیک قانون اساسی ژاپن]] 2017 نام برده می‌شود. با انحلال این حزب، همان ماه حزب نوین دموکراتیک قانون اساسی [[ژاپن]] یا [[حزب دموکراتیک قانون اساسی ژاپن|حزب دموکراتیک قانون اساسی]] 2020 شکل گرفت که اکنون به فعالیت خود ادامه می‌دهد.


حزب کمونیست [[ژاپن]] (日本共産党/Nihon Kyōsan tō)، حزب سوسیال دموکراتیک (社会民主党/Shakai Minshu tō) و حزب دموکراتیک مردم(国民民主党/ Kokumin minshu tō)، از جمله احزاب دیگری هستند که سال‌های بعد از جنگ جهانی دوم در عرصه ملی رقابت کرده‌اند.<ref>نورانی، حسین (1402). سیاست و حکومت در [[ژاپن]]. در پالیزدار، فرهاد، ذاکری، قدرت اله. جامعه و [[فرهنگ ژاپن در جهان|فرهنگ ژاپن]]. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، ص89-115.</ref><ref>پالیزدار، فرهاد، ذاکری، قدرت اله (۱۴۰۲). جامعه و فرهنگ [[ژاپن]]. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، ص117-118.</ref>
حزب کمونیست [[ژاپن]] (日本共産党/Nihon Kyōsan tō)، حزب سوسیال دموکراتیک (社会民主党/Shakai Minshu tō) و حزب دموکراتیک مردم(国民民主党/ Kokumin minshu tō)، از جمله احزاب دیگری هستند که سال‌های بعد از جنگ جهانی دوم در عرصه ملی رقابت کرده‌اند.<ref>نورانی، حسین (1402). "سیاست و حکومت در [[ژاپن]]". در پالیزدار، فرهاد، ذاکری، قدرت اله. جامعه و [[فرهنگ ژاپن در جهان|فرهنگ ژاپن]]. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، ص89-115.</ref><ref>پالیزدار، فرهاد، ذاکری، قدرت اله (۱۴۰۲). جامعه و فرهنگ [[ژاپن]]. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، ص117-118.</ref>


==پاورقی==
==پاورقی==


[i]این حزب وارث حزب دموکراتیک ژاپن شد که از سال 1998 تا 2016 فعالیت داشت. حزب دموکراتیک خود سال 2018 منحل شد و از آن حزب دموکراتیک برای مردم شکل گرفت. حزب دموکراتیک مردم هم سال 2020 منحل شد و از آن حزب نوین دموکراتیک قانون اساسی یا حزب دموکراتیک قانون اساسی 2020 شکل گرفت.
[i] این حزب وارث حزب دموکراتیک ژاپن شد که از سال 1998 تا 2016 فعالیت داشت. حزب دموکراتیک خود سال 2018 منحل شد و از آن حزب دموکراتیک برای مردم شکل گرفت. حزب دموکراتیک مردم هم سال 2020 منحل شد و از آن حزب نوین دموکراتیک قانون اساسی یا حزب دموکراتیک قانون اساسی 2020 شکل گرفت.
==نیز نگاه کنید به==
==نیز نگاه کنید به==



نسخهٔ ‏۵ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۳:۳۷

ژاپن دارای یک نظام چند حزبی است. تقریبا همه نمایندگان مجلس نمایندگان و مجلس مشاوران نامزدهای معرفی شده از سوی احزاب سیاسی هستند. قانون اساسی سال ۱۹۴۷ آزادی احزاب را تضمین می‌کند. احزاب ژاپن از لحاظ ایدئولوژی سیاسی بسیار متنوع هستند و گرایش‌های محافظه کار، ملی‌گر، سوسیالیست، کمونیست و مذهبی در بین آنان دیده می‌شود. رهبر حزبی که اکثریت کرسی‌های مجلس نمایندگان را کسب کرده است یا رهبر ائتلاف پیروز انتخابات، توسط امپراتور به مقام نخست‌وزیری منصوب می‌شود و کابینه خود را از میان نمایندگان دیگر انتخاب می‌کند. در ادامه به معرفی احزاب مهم ژاپن می‌پردازیم.

حزب لیبرال دموکراتیک

حزب لیبرال دموکراتیک ژاپن

حزب لیبرال دموکراتیک (自由民主党/ Jiyū-Minshutō) بزرگ‌ترین حزب ژاپن است که از سال ۱۹۵۵ تقریبا همیشه حاکم بوده است. این حزب سال ۱۹۵۵ از ادغام حزب لیبرال با حزب دموکرات بوجود آمد. این حزب به لحاظ ایدئولوژیک ملی‌گری محافظه کار و از لحاظ سابقه حکمرانی عملگرا است. مؤسسین این حزب از اشراف سیاسی و اقتصادی دوران قبل از جنگ جهانی بودند. اینان با پذیرش واقع گرایانه شرایط متفاوت پس از جنگ جهانی دوم، اتحاد استراتژیک با آمریکا را شکل دادند و ضمن مهار سوسیالیسم، موفق شدند نظام اقتصادی موجود را حفظ کنند. این حزب اصولا مایل به خصوصی سازی اقتصادی است و به تولید کنندگان داخلی برای رقابت با محصولات خارجی یارانه می‌دهد و از آنها حمایت می‌کند. در گذر زمان حزب لیبرال دموکرات برای جذب حمایت رأی دهندگان، با کوتاه آمدن از اصول اقتصاد لیبرالی، خدمات اجتماعی را توسعه بخشیده و مالیات‌ها را افزایش داده است. حزب لیبرال دموکرات در عرصه بین المللی در حفظ روابط تجاری بسیار موفق عمل کرده و همچنین این کشور را از بحران‌های نظامی و امنیتی دور نگه داشته است. با این حال، افزایش مالیات و همچنین توسعه نیروهای نظامی موجب نارضایتی مردم و انتقاد مخالفان سیاسی بوده است (کریستنسن، 2020). حزب لیبرال دموکرات با ۲۷۷ نماینده در مجلس نمایندگان و ۱۱۲ نماینده در مجلس مشاوران، با ائتلاف با حزب کوچک راست میانه‌رو کومیتو که ۲۹ نماینده در مجلس نمایندگان و ۲۸ نماینده در مجلس مشاوران دارد، دولت را در اختیار گرفت.[۱] در این دوره یوشیهیده سوگا (菅義偉/Suga Yoshihide(1948-    )) رهبر حزب و نخست‌وزیر ژاپن شد. پس از کناره گیری سوگا، فومیو کیشیدا در انتخابات رهبری ۲۰۲۱ حزب پیروز و در ۴ اکتبر ۲۰۲۱ به عنوان صدمین نخست‌وزیر برگزیده شد.

کومیتو

کومیتو (公明党/Kōmei tō) یک حزب راست میانه‌رو محافظه کار است که توسط اعضای جنبش مذهبی سوکاگاکّای (創価学会/Sōkagakkai) در سال ۱۹۶۴ تأسیس شد. سوکاگاکای یک جنبش مذهبی بودایی وفادار به آرای یک راهب ژاپنی قرن سیزدهم به نام نیچیرن (日蓮/Nichiren(1222-1282)) است. این حزب دارای آرمان‌های انسان دوستانه مثل آموزش رایگان، تجهیز کودکستان‌ها، تعیین حداقل دستمزد کارگری است. عمده حامیان این حزب کارگران طبقات پایین جامعه و برخی بودایی‌ها هستند. این حزب خود را پاسیفیست (Pacifist) یا صلح‌جو بر می‌شمارد، بنابراین با تلاش حزب لیبرال دموکراتیک برای بازنگری در اصل نهم قانون اساسی مخالف است.[۲] این حزب سال ۱۹۹۹ برای بقا با حزب لیبرال دموکراتیک ائتلاف کرد. از بخت خوب کومیتو، حزب لیبرال دموکرات آن زمان مجلس مشاوران را از دست داده بود و به کومیتو و حزب لیبرال پیشنهاد ائتلاف داد. البته حزب لیبرال یک سال بعد از ائتلاف خارج شد. ناتسوئو یاماگوچی (山口那津男/Yamaguchi Natsuo(1952-    )) رهبر حزب است.[۲]

حزب دموکراتیک قانون اساسی ژاپن

حزب دموکراتیک قانون اساسی ژاپن (立憲民主党/Rikkenminshu tō) یک حزب چپ میانه‌رو است که سال ۲۰۱۷ از حزب دموکراتیک (民進党/Minshin tō)[i] منشعب شد. این حزب مخالف انرژی هسته‌ای، معتقد به انرژی‌های تجدید پذیر و اصلاح نظام مالیاتی به صورتی است که مالیات بر مصرف کاهش یافته و مالیات بر شرکت‌ها و ثروتمندان افزایش یابد. از آنجا که این حزب در صف اول مخالفت با بازنگری در اصل نهم قانون اساسی ژاپن می‌باشد، به عنوان یک نیروی پاسیفیست یا صلح‌جو شناخته می‌شود. لازم به ذکر است که بازنگری در اصل نهم قانون اساسی یکی از وعده‌های اصلی شینزو آبه (安倍 晋三/Abe Shinzō(1954-    )) در انتخابات سال ۲۰۱۷ بود. از زمان تاسیس حزب، یوکی‌ئو ادانو (枝野幸男/Edano Yukio(1964-    ))، وزیر سابق اقتصاد در کابینه حزب دموکرات (۲۰۱۲-۲۰۱۰) رهبر حزب بوده است. اکنون حزب دموکراتیک قانون اساسی با ۱۱۴ عضو در مجلس نمایندگان[۳] و ۴۵ عضو در مجلس مشاوران بزرگ‌ترین حزب اپوزیسیون به حساب می‌آید.[۴]

حزب دموکراتیک قانون اساسی که سال 2017 شکل گرفت، سپتامبر 2020 منحل شد، از این روی از آن با نام حزب قدیم دموکراتیک قانون اساسی ژاپن یا حزب دموکراتیک قانون اساسی ژاپن 2017 نام برده می‌شود. با انحلال این حزب، همان ماه حزب نوین دموکراتیک قانون اساسی ژاپن یا حزب دموکراتیک قانون اساسی 2020 شکل گرفت که اکنون به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

حزب کمونیست ژاپن (日本共産党/Nihon Kyōsan tō)، حزب سوسیال دموکراتیک (社会民主党/Shakai Minshu tō) و حزب دموکراتیک مردم(国民民主党/ Kokumin minshu tō)، از جمله احزاب دیگری هستند که سال‌های بعد از جنگ جهانی دوم در عرصه ملی رقابت کرده‌اند.[۵][۶]

پاورقی

[i] این حزب وارث حزب دموکراتیک ژاپن شد که از سال 1998 تا 2016 فعالیت داشت. حزب دموکراتیک خود سال 2018 منحل شد و از آن حزب دموکراتیک برای مردم شکل گرفت. حزب دموکراتیک مردم هم سال 2020 منحل شد و از آن حزب نوین دموکراتیک قانون اساسی یا حزب دموکراتیک قانون اساسی 2020 شکل گرفت.

نیز نگاه کنید به

کتابشناسی

  1. Powers of the National Diet. (2020h). Retrieved May 2021, from The House of Representatives of Japan website: http://www.shugiin.go.jp/internet/itdb_english.nsf/html/statics/guide/powers.htm
  2. ۲٫۰ ۲٫۱ New Declaration. (2013). Retrieved February 2020, from Komeito party website: https://www.komei.or.jp/en/about/declaration.html
  3. Types of Committees. (2020i). Retrieved April 2021, from The House of Representatives of Japan website: http://www.shugiin.go.jp/internet/itdb_english.nsf/html/statics/guide/types.htm.
  4. The House of Councilors of Japan website. (2020e). Retrieved November 2020, from Organization: https://www.sangiin.go.jp/eng/guide/organ/index.htm
  5. نورانی، حسین (1402). "سیاست و حکومت در ژاپن". در پالیزدار، فرهاد، ذاکری، قدرت اله. جامعه و فرهنگ ژاپن. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، ص89-115.
  6. پالیزدار، فرهاد، ذاکری، قدرت اله (۱۴۰۲). جامعه و فرهنگ ژاپن. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، ص117-118.