تجارت فرهنگی کوبا

از دانشنامه ملل

در کوبا صندوق‌هایی جهت حمایت از تجارت تولیدات فرهنگی تأسیس شده است که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: صندوق دارایی‌های فرهنگی کوبا (FCBC) در شهر ترینیداد و در سال ۱۹۹۰ به‌عنوان یک تشکیلات فرهنگی شروع به کار کرد و در سال ۲۰۰۲ تبدیل به یک شرکت شد. شهر ترینیداد خود مهد انواع هنرها به‌خصوص صنایع دستی است.

وظیفه صندوق دارایی‌های فرهنگی کوبا در وهله اول تولید و عرضه محصولات هنری از جمله هنرهای پلاستیک و هنرهای تجسمی است، همچنین وظیفه دارد تولیدات خالقان آثار فرهنگی را وارد بازار و زندگی روزمره مردم کرده و بدین طریق منابع درآمدی برای رشد فرهنگی کوبا فراهم کند. در سال ۲۰۰۵ میزان تولیدات فرهنگی هنری در کوبا به شرح زیر بوده است:

صنعت کتاب

در سال ۲۰۱۱ که آخرین آمار کتب چاپ شده در این کشور را ارائه داده است، حدود ۱۸۱۹ عنوان بود که نسبت به سال قبل رشد داشته اما نسبت به سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۹ کاهش یافته است.

صنعت موسیقی

در سال ۲۰۱۱ در کوبا 113/681 اجرای موسیقی به ثبت رسید که این رقم به نسبت سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ افزایش قابل توجهی داشته است.

هنرهای نمایشی

هنرهای نمایشی
هنرهای نمایشی

در سال ۲۰۱۱ در کوبا ۲۵۱۷۴ اجرای تئاتر به ثبت رسیده است که این رقم نسبت به سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ افزایش یافته اما آمار سال‌های ۲۰۰۷ و ۲۰۱۰ نسبت به آمار سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۱ در مرتبه بالاتری قرار داشته است.

هنرهای تجسمی

در سال ۲۰۱۱ در کوبا ۴۱۵۵ گالری هنری به‌وسیله هنرمندان حرفه‌ای به نمایش گذاشته شد که البته این رقم نسبت به آمار سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۰ افزایش داشته، اما نکته قابل تامل در این است که آمار سال ۲۰۱۱ نسبت به آمار سال ۲۰۰۶ که ۴۶۳۵ بوده کاهش قابل توجهی را نشان می‌دهد.[۱]

نیز نگاه کنید به

تجارت فرهنگی ژاپن؛ تجارت فرهنگی تونس؛ تجارت فرهنگی روسیه؛ تجارت فرهنگی سنگال؛ تجارت فرهنگی کانادا؛ تجارت فرهنگی لبنان؛ تجارت فرهنگی سنگال؛ تجارت فرهنگی در آرژانتین؛ تجارت فرهنگی فرانسه؛ تجارت فرهنگی کشور مالی؛ تجارت فرهنگی اسپانیا؛ تجارت فرهنگی اردن؛ تجارت فرهنگی سیرالئون؛ تجارت فرهنگی در بنگلادش

کتابشناسی

  1. حق‌روستا، مریم (1397). جامعه و فرهنگ کوبا. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی، ص200-201.