دبیرخانه کنگره رهبران ادیان سنتی جهان

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۷ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۰۷:۵۶ توسط Mahdi (بحث | مشارکت‌ها) (←‏کتابشناسی)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

مجمع خلق قزاقستان وظیفه و مسئولیت ایجاد اتحاد و یکپارچگی قومی ساکنین قزاقستان را دنبال می کند و کنگره رهبران ادیان سنتی جهان نیز از جنبه دینی و مذهبی در راستای وحدت ملی، صلح و پیوند ادیان مختلف با یکدیگر گام بر می دارد. که این دو سیاست در کنار یکدیگر نتایج مثبت و موفقی در دستیابی به ثبات و زندگی مسالمت آمیز و وحدت ملی به بار آورده است و دولت توانسته است پتانسیل قومیت ها، ملیتها و اعتقادات مذهبی مختلف را از یک تهدید به یک فرصت تبدیل نماید و به نحوی قدرت و موفقیت خود را در انسجام اقوام در سطح بین المللی به نمایش بگذارد با توجه به افزایش نقش مذهب در جامعه، به منظور همگرایی و همزیستی بین ادیان و همچنین تقویت بنیان های دینی از طرف رئیس جمهور قزاقستان ابتکار برگزاری انجمن ادیان جهانی و سنتی در پایتخت کشور آستانه ارائه شد. بر اساس این اندیشه رئیس جمهور، کنگره گفتگوی رهبران ادیان سنتی جهان از سال 2003 در شهر آستانا بنیان نهاده شد، گفت و گوی بین رهبران ادیان سنتی جهان که به منظور ایجاد اعتماد و درک متقابل بین ادیان مختلف پی ریزی شده بود موجب باز شدن چشم انداز گسترده‌ای برای همکاری بین المللی در این زمینه گردید و ارتباط گسترده‌ای بین رهبران ادیان ایجاد کرد که این ارتباطات در جلوگیری از پدیده های منفی موجود در زمان حاضر مانند خشونت، افراط گرایی و تروریسم کمک شایانی نمود. در طول ۱۵ سال گذشته تاکنون پنج کنگره اصلی به شرح زیر برگزار شده است:

اولین کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی در ۲۳-۲۴ سپتامبر ۲۰۰۳ در شهر آستانا برگزار شد. که این کنگره توسط معتبرترین نمایندگان اسلام، مسیحیت، یهودیت، آیین شینتو، هندوئیسم و بودیسم برگزار شد. در نشست این گنگره، شرکت کنندگان اعلامیه و بیانیه‌ای را تصویب و صادر کردند که بر مبنای آن رهبران روحانی به تلاش های مشترک برای ترویج صلح و پیشرفت برای بشریت و حفظ ثبات در جوامع به عنوان مبنایی برای یک جهان هماهنگ متعهد شدند و مقرر گردید که این انجمن مذهبی به صورت منظم - حداقل هر سه سال یک بار تشکیل شود.

دومین کنگره در تاریخ ۱۲-۱۳ سپتامبر ۲۰۰۶ در آستانه برگزار شد. کنگره در ساختمان جدید "کاخ صلح و پیمان" (پیرامید) که در اصل با هدف برگزار کنگره ادیان ساخته شد برگزار گردید. در دومین کنگرم رهبران ادیان سنتی جهان با موضوع "دین، جامعه و امنیت بین المللی" در دو محور مهم "آزادی در انتخاب مذهب و احترام به پیروان ادیان دیگر و نقش رهبران مذهبی در تقویت امنیت بین المللی" برگزار شد. در نشست دوم کنگره ۲۹ هیئت از ۲۰ کشور و از رهبران دینی مختلف مانند اسلام، مسیحیت، بودیسم، یهودیت، تائویسم و آیین شینتو، سازمان های مذهبی بین المللی حضور داشتند.

سومین کنگره رهبران ادیان سنتی جهان، که توسط ۷۷ هیئت از ۳۵ کشور جهان اروپا، آسیا، خاورمیانه و آمریکا در ۱-۲ جولای سال ۲۰۰۹ در آستانه برگزار شد. موضوع اصلی کنگره افزایش نقش رهبران مذهبی درحل مسائل مختلف درجهت نگهداری ازجهان متحمل براساس احترام وهمکاری متقابل بود.

در پایان کنگره سوم از طرف شرکت کنندگان بیانیه مشترکی صادر شد که بر اساس آن مقرر گردید رهبران مذهبی و سازمان های دینی مردم را به طور مداوم برای برقراری گفت و گوی ادیان، و ترویج بهبود تفاهم و احترام متقابل دعوت کنند.

چهارمین کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی در ۳۰-۳۱ می سال ۲۰۱۲ در آستانه برگزار شد.موضوع اصلی کنگره IV "صلح و هماهنگی به عنوان انتخاب مردم" بود. در این نشست ۸۵ نماینده از ۴۰ کشور حضور داشتند. در این کنگره چهار کمسیون به قرار زیر تشکیل شد

پنجمین کنگره رهبران ادیان سنتی جهان در ۲۰ و ۲۱ خرداد ۹۴ (۱۰ ژوئن ۲۰۱۵ م) با موضوع «گفت‌وگوهای سران ادیان و سیاستمداران در راه صلح و پیشرفت»، در کاخ صلح شهر «آستانا» برگزار شد. هدف برگزاری این کنگره استقرار صلح و تفاهم و ایجاد زمینه شناخت دین حقیقی در جهان، از طریق دین اسلام و قدرت بالقوه و نامحدود آن، مشارکت فعال نمایندگان معتبر ادیان به منظورهماهنگی بین تمدن‌ها و 59

تحصیل ارزش‌های روحانی ومعنوی وخارج ساختن دین ازدست سیاستمداران به عنوان ابزارخشونت اعلام شد.

از ابتدای برگزاری کنگره رهبران ادیان سنتی جهان، آیه ا... تسخیری، رئیس سابق سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و تعدادی از شخصیت های علمی و مذهبی به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در این کنگره شرکت کرده اند.

علاوه بر برگزاری کنگره رهبران ادیان سنتی جهان هر سه سال یکبار، کنگره معنوی نیز هر دوسال یکبار با شرکت رهبران مذهبی و شخصیت های علمی و فرهنگی و نمایندگان کشور های مختلف و نماینده سازمان ملل متحد برگزار می شود، که به منظور برگزاری مناسب این نشست ها هر ساله اعضاء دبیرخانه کنگره ادیان که متشکل از نمایندگانی از جمهوری اسلامی ایران، چین، روسیه، هند، عربستان سعودی، آذربایجان و تعدادی از کشورهای دیگر در آستانا بر گزار می شود. که رئیس مرکز گفتگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به نمایندگی از سوی جمهوری اسلامی ایران در جلسات دبیرخانه کنگره رهبران ادیان سنتی جهان و کنگره معنوی شرکت می کند[۱].

نیز نگاه کنید به

گروه‌ها و نهاد‌های اجتماعی قزاقستان؛ جامعه و نظام اجتماعی قزاقستان؛ قزاقستان

کتابشناسی

  1. صابری، اصغر(1395). جامعه و فرهنگ قزاقستان. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (در دست انتشار)