جامعه سیرالئون

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۸ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۱۶:۱۶ توسط Samiei (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

همان گونه که در بخش تاریخ سیرالئون اشاره شد اکثریت نسبی جمعیت سیرالئون را روستائیانی تشکیل می‌دهند که در مزارع کوچک خود و با ابزارهایی ساده به کشت محصولات مختلف اشتغال دارند و از این طریق امرار معاش می‌کنند. پدیده شهر نشینی نیز هرچند چندان تطابقی با سنت‌های قومی این سرزمین ندارد ولی طی چند دهه اخیر گسترش یافته و امروزه تقریبا نیمی از جامعه سیرالئون را شهرنشینانی تشكیل می‌دهند كه بسیاری از آنها در دو دهه گذشته و بدون برنامه ریزی از روستاها به شهرها مهاجرت كرده‌اند.

شهرنشینان هرچند در بخش‌های مختلفی فعالیت دارند ولی بیشتر دست اندرکار خرید و فروش و توزیع تولیدات کشاورزی – و تا حدودی کارگری در معادن کشور- می‌باشند. از این روی می‌توان گفت جامعه سیرالئون جامعه‌ای کاملا مبتنی بر کشاورزی سنتی قدیمی و کشت محصولات مختلف کشاورزی با تکیه بر چند محصول خاص است.

بسیاری از اندیشمندان این كشور معتقدند در چند دهه آینده پدیده شهرنشینی به‌صورت ناقص و خارج از استانداردهای طبیعی آن هرچه بیشتر در این كشور سنتی رشد و گسترش می‌یابد. این امر كه در تضاد كامل با آداب و رسوم جامعه سیرالئون قرار دارد در درازمدت می‌تواند لطمات جبران ناپذیری را بر پیكره اجتماعی این كشور وارد آورده و موجبات بین رفتن تدریجی روستاهای سیرالئون-كه ستون فقرات جامعه این كشور را تشكیل می‌دهند- را فراهم آورد. بدیهی است این امر در درازمدت بر مشكلات اجتماعی سیرالئون افزوده و ممكن است ازهم گسیختگی برخی سنت‌های دیرینه قومی قبیلگی را در این كشور دامن زند[۱][۲].

نیز نگاه کنید به

جامعه مالی؛ جامعه آرژانتین؛ جامعه سوریه؛ جامعه سودان؛ جامعه زیمبابوه؛ جامعه اسپانیا؛ جامعه اردن؛ جامعه قطر؛ جامعه افغانستان؛ جامعه کانادا؛ جامعه مصر؛ نوع جامعه چین؛ جامعه ساحل عاج؛ جامعه قزاقستان؛ جامعه تاجیکستان؛ جامعه بنگلادش؛ جامعه روسیه

کتابشناسی

  1. عرب احمدی، امیر بهرام( 1390). نوع جامعه سیرالئون، مطالعات میدانی.
  2. عرب احمدی، امیر بهرام(1390). جامعه و فرهنگ سیرالئون. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی( در دست انتشار)