آب و هوای فرانسه
آب و هوای فرانسه، بهطور کلی ملایم و معتدل است زیرا در منطقه شمالی واقع شده و فاصله آن از قطب شمال و خط استوا یکسان است. از سوی دیگر اطراف آن را کوهها و فلاتهایی احاطه کرده که جلگههای داخلی را از جریان بادهای سرد اطراف محفوظ میدارد. رطوبت دریاهای بزرگ که در اطراف فرانسه وجود دارد علت دیگر اعتدال آب و هواست.
فرانسه تنها کشور اروپایی است که سه نوع آب و هوای متفاوت قارهای، ساحلی و مدیترانهای در آن وجود دارد. این کشور از یک سو به دلیل جاری بودن آبهای گلف استریم[i] در کرانههای اقیانوس اطلس و از سوی دیگر به علت وزش بادهای مرطوب از دریای مدیترانه، آب و هوایی معتدل دارد که ارمغان آن 15 میلیون هکتار جنگل این سرزمین است. غرب و شمال غربی کشور آب و هوای ساحلی با زمستانهای ملایم و تابستانهای گرم دارد. در همه فصول بارش باران وجود دارد و البته در بهار و پاییز بارندگی بیشتر است. فلات بزرگ مرکزی و بخش شرقی فرانسه آب و هوای معتدل قارهای با زمستانهای سرد و تابستانهای گرم و طولانی دارد. با این وجود مرکز و منطقه مرتفع شرقی آب و هوای قارهای با زمستانهای سرد همراه با یخبندان و تابستانهای گرم و سوزان دارد. جنوب فرانسه آب و هوای مدیترانهای با زمستانهای معتدل (دمای روزانه، به ندرت به زیر 10 درجه سانتیگراد پایین میرود) و مرطوب و تابستانهای گرم (با دمای بیشتر از 30 درجه سانتیگراد) دارد. وجود این نوع آب و هوا در جنوب فرانسه سبب شده که همه ساله جهانگردان زیادی به خصوص در تابستان به این ناحیه جذب شوند. زمستانها میانگین دما در پاریس در ژانویه 5 درجه سانتیگراد و در ژوئیه 23 درجه سانتیگراد است. متوسط بارندگی سالانه در پاریس 641 میلی متر است[۱].
نیز نگاه کنید به
آب و هوای چین؛ آب و هوای ژاپن؛ آب و هوای مصر؛ آب و هوای تونس؛ آب و هوای کوبا؛ آب و هوای افغانستان؛ آب و هوای کانادا؛ آب و هوای روسیه؛ آب و هوای تایلند؛ آب و هوای آرژانتین؛ آب و هوای اسپانیا؛ آب و هوای مالی؛ آب و هوای ساحل عاج؛ آب و هوای سوریه؛ آب و هوای اردن؛ آب و هوای قطر؛ آب و هوای سیرالئون؛ آب و هوای اتیوپی؛ آب و هوای زیمبابوه؛ آب و هوای اوکراین؛ آب و هوای سودان؛ آب و هوای سنگال؛ آب و هوای سریلانکا؛ آب و هوای گرجستان؛ آب و هوای تاجیکستان؛ آب و هوای بنگلادش؛ آب و هوای قزاقستان
پاورقی
[i] گلف استریم یک جریان اقیانوسی گرم و قوی است که در اقیانوس اطلس جریان دارد.
کتابشناسی
- ↑ برازش، محمود رضا، (1388). آشنایی با کشورهای جهان: فرانسه. مشهد:انتشارات آفتاب هشتم، ص14.
منبع اصلی
نعيمی گورابی، محمد حسين (1392). جامعه و فرهنگ فرانسه. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی.
نویسنده مقاله
محمدحسین نعیمی گورابی