شهر تونس
شهر تونس تفریحگاه بسیاری از حاکمان تونس، بهویژه در دوران اغلبیا نبوده است.[۱] تونس در منابع قدیمی «احد القیروانیین» خوانده میشد؛ این شهر برای نخستینبار در عصر حفصیان، پایتخت مغرب الادنی در نظر گرفته شد و از عصر همین دولت بود که این شهر اهمیت پیدا کرد[۲] و امروزه، از مهمترین مناطق بازدید جهانگردان است و از امکانات گردشگری بسیار خوبی بهویژه در منطقه ساحلی قمرت برخوردار است. سواحل دریایی تمیز، هتلهای فاخر و زمینهای گلف بسیار زیبا به همراه آثار باستانی رومی و بناهای تاریخی اسلامی مجموعه گردشگری دلچسبی را برای مهمانان خارجی این کشور فراهم کرده است. مهمترین مناطق دیدنی پایتخت تونس به شرح زیر است:
قرطاج
مجموعهای از بقایای قدیمی شهر قرطاج و آثار رومی، مانند حمام، آمفیتئاتر و عبادتگاه رومیان است. آغاز تاریخ شهر قرطاج را هشت هزار سال پیش از میلاد گفتهاند.
مدینه عتیقه
بخش قدیمی تونس با مرکزیت القصبه است و نخستوزیری و برخی از وزارتخانههای تونس در آن قرار دارد. دروازههای قدیمی.
دروازههای شهر تونس قدیمی
مانند باب البحر (قرن ۳ ق)، باب علیوه (قرن ۸ ق)، باب فله (قرن ۸ق)، باب الخضراء (قرن ۸ ق)، باب سعدون (قرن ۸ ق)، باب سویقه و باب العسل (قرن ۱۰ ق).
منطقه توریستی المرسی
منطقهای سرسبز و زیبا در شمال شهر با هوایی بسیار فرحبخش و نسیم روحنواز درکنار دریای مدیترانه.
منطقه توریستی سیدی بوسعید
منطقهای سرسبز و زیبا در شمال شهر و مشرف به دریای مدیترانه با بندری کوچک برای قایقهای تفریحی که نامش را از ابوسعید باجی از بزرگان صوفیه مدفون در این منطقهگرفته است. بازار صنایعدستی و خالکوبی آن برای گردشگران جالب است، به این منطقه جبلالمنار یا مرسی قرطاجه نیز گفته میشود.
منطقه توریستی قمرت
منطقهای ساحلی با هتلهای زیبا و آرامشی مثالزدنی که در حاشیه شمال شهر قرار دارد.
مرکز موسیقی نجمه الزهرا
این مکان زیبا که به قصر بارون نیز معروف اســت در منطقەی ســیدی بوسعید قرار دارد و در حال حاضر مرکز موسیقی عربی مدیترانهای است.
جامع زیتونه
از مهمترین مساجد قدیمی جهان اسلام که در قرن دوم ساخته شده است و خراسانیها نیز در ساخت آن مشارکت داشتهاند؛ نام یکی از دربهای ورودی آن «باب بنی خرسان» است.
موزه باردو
«موزه علوی» نام نخستین موزه باردو بود. آثاری از دوران ماقبل تاریخ و دوران اسلامی، مانند قرآن آبی، فسیفساء، مجسمهها و جواهرات در آن نگهداری میشود.
خیابان بورقیبه
این خیابان که نقشه آن از خیابان شانزلیزه فرانسه و فرانسویان از چهارباغ اصفهان گرتهبرداری کردهاند، معروفترین خیابان شهر تونس است که از شرق به میدان ساعت و از غرب به باب البحر منتهی میشود و معروفترین مقاهی، فروشگاههای تونس، تئاتر شهر، سینماها و بیشتر مراکز فرهنگی تونس در این خیابان قرار دارد.
باغ بلفیدر
این باغ با صد هکتار در مرکز شهر و در مجاورت میدان پاستور قرار دارد و از باغوحش آن بازدید عمومی میشود.
دریاچه لاک پلاس
این منطقه در مسیر المرسی قرار دارد و مکانی تفریحی است و شهربازی تونس در کنار آن است.
بندر حلقالوادی
این منطقه از بنادر مهم تونس است و مسافرت دریایی به اروپا از آنجا صورت میگیرد.
قبرستان تاریخی جلاز یا زلاج
این قبرستان تاریخی در جنوب شهر تونس قرار دارد و دارای قدمتی هفتصدساله است. خانقاه یا مغاره ابوالحسن شاذلی که از بزرگان تصوف در تونس و دیگر کشورهای اسلامی است، در بالای تپهای مشرف به اینگورستان قرار دارد و خاستگاه یکی از قیامهای مهم مردم تونس در سال ۱۹۱۱ میلادی است[۳].
نیز نگاه کنید به
کتابشناسی
- ↑ ابن ابی، دینار (۱۲۸۶ق). المونس فی اخبار إفریقیه و تونس (مطبعة الدولة التونسیة). تونس: الطبعة الاولی،ص16.
- ↑ ناصری طاهری، عبدالله (۱۳۷۵). مقدمهای بر تاریخ سیاسی اجتماعی شمال آفریقا از آغاز تا ظهور عثمانیها. تهران: سازمان چاپ و انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،ص358.
- ↑ عصمتیبایگی، سیدحسن (1395). جامعه و فرهنگ تونس. تهران: موسسه فرهنگی, هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی, ص 128-127.