صنایع دستی در تونس

فرش، گلیم، چرم، ظروف سفالی و چوبی مهمترین صنایعدستی تونس است، با ورود هنر گلیمبافی ایرانی به تونس این هنر با گلیمبافی بربری و بیزانسی درهم آمیخت و گلیم جاودان قیروانی را به وجود آورد.[۱] صنایع ریسندگی و رنگرزی از گذشتهای دور، بهویژه در دوران حفصیان در تونس رواج داشته است، در شهر تونس از پنبه وکتان، لباس معروفی به نام «افریقیه» میدوختند.[۲]
صنایعدستی تونس صادرات خوبی دارد. تقریبا بیش از یازده درصد از نیروی کار تونس در بخش صنایعدستی فعال هستند. شهر قیروان مرکز تولید فرش و صنایع وابسته به آن است و گلیمهای زیبایی در این شهر بافته میشود. صنایعدستی چوبی و سفال تونس پیشرفت بسیار خوبی داشته است و شهر نابل از مهمترین مراکز ساخت کالاهای چوبی و سفالی است.کارگاهها و فروشگاههای متعددصنایعدستی در نابل بسیاری از گردشگران خارجی را به خود جلب میکند. دیگر شهرهای تونس، مانند بنزرت به بافتن فرش و گلیمهای دستی معروف است و جاجیم و سفال جزیره جربه نیز از کیفیت و شهرت خوبی برخوردار است، بیشتر پارچههای ابریشمی و صنایع پوست در پایتخت تولید میشود.
انواع صنایعدستی زینتی نیز در شهرهای تونس، مکنین و جربه تولید میشوند. ساخت طلا، بهویژه طلای سفید در شهر مهدیه رایج است. وزارت تجارت و صنایعدستی تونس مهمترین نهاد دولتی برای اجرای سیاستهای حمایتی و گسترش و تولید صنایعدستی است.گردشگری خدمت بزرگی به پیشرفت صنایعدستی تونس میکند.
نیز نگاه کنید به
صنایع دستی در روسیه؛ صنایع دستی در ژاپن؛ صنایع دستی در کوبا؛ صنایع دستی و تجارت فرهنگی در چین؛ صنایع دستی در تایلند؛ صنایع دستی افغانستان؛ صنایع دستی در آرژانتین؛ صنایع دستی در مالی؛ صنایع دستی در ساحل عاج؛ صنایع دستی در زیمبابوه؛ صنایع دستی در اسپانیا؛ صنایع دستی در اردن؛ صنایع دستی در اتیوپی؛ صنایع دستی در سیرالئون؛ صنایع دستی در قطر.
کتابشناسی
منبع اصلی
عصمتیبایگی، سیدحسن (1395). جامعه و فرهنگ تونس. تهران: موسسه فرهنگی, هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی, ص 230.
نویسنده مقاله
سید حسن عصمتی بایگی