فعالیت های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی زنان در عراق
وضعیت زنان عراق در ابعاد مختلف قانونی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی با پیشرفتهایی همراه بوده است، اما همچنان چالشهایی مهم در این خصوص وجود دارد. از جمله فرصتها و پیشرفتهای زنان عراق، مشارکت آنان در سیاست است که از جمله با تصویب سهمیه 25 درصدی برای زنان در پارلمان و افزایش تعداد نمایندگان زن در مجالس یا شوراهای استانی همراه بوده است. اما به رغم افزایش مشارکت زنان در امور سیاسی، این مشارکت بیشتر بهدلیل سهمیهبندی اجباری بوده و نه پذیرش اجتماعی. ضمن اینکه حضور زنان در سمتهای اجرایی و کلیدی (مانند وزارتخانهها) بسیار محدود بوده و تنها در بخشهای خدماتی مانند بهداشت و آموزش حضور دارند[۱].
مشارکت اقتصادی زنان عراق حدود 20 درصد گزارش شده که در مقایسه با مردان بسیار پایینتر است. زنان در بخشهای کشاورزی و خدماتی بیشتر فعالیت میکنند، اما فرصتهای اشتغال برای آنها محدود است. در عرصه آموزشی نیز زنان عراقی با محدودیتها و چالشهای مهمی روبرو هستند. نرخ بیسوادی زنان بهویژه در مناطق روستایی بالاست و دختران در مناطق محروم دسترسی کمتری به آموزش دارند. چالشهای قانونی و اجتماعی نیز بخش دیگری از واقعیتهای مربوط به زنان در عراق هستند. در حالی که قانون اساسی بر برابری تأکید دارد، قوانین احوال شخصیه و جزایی عراق همچنان تبعیضآمیز است. قوانین جزایی برای جرایم ناموسی تخفیف مجازات در نظر گرفته و امکان عفو متجاوز در صورت ازدواج با قربانی وجود دارد. در قوانین احوال شخصیه نیز، ازدواج اجباری دختران و محدودیتهای مربوط به حضانت و طلاق به زیان زنان قابل اشاره است[۱].
نیز نگاه کنید به
مشارکت زنان فرانسه در فعالیت های سیاسی؛ مشارکت زنان چین در فعالیت های سیاسی؛ مشارکت زنان مصری در فعالیت های سیاسی؛ مشارکت زنان اردن در فعالیت های سیاسی؛ مشارکت زنان سودان در فعالیت های سیاسی؛ مشارکت زنان اوکراین در فعالیت های سیاسی؛ مشارکت زنان اتیوپی در فعالیت های سیاسی؛ مشارکت زنان کشور مالی در فعالیت های سیاسی؛ مشارکت زنان ساحل عاج در فعالیت های سیاسی؛ مشارکت زنان چین در فعالیت های سیاسی و اجتماعی؛ مشارکت زنان بنگلادش در فعالیت های سیاسی؛ مشارکت زنان فرانسه در فعالیت های اجتماعی؛ مشارکت زنان کشور مالی در فعالیت های اجتماعی؛ مشارکت زنان سودان در فعالیت های اجتماعی؛ مشارکت زنان ساحل عاج در فعالیت های اجتماعی؛ مشارکت زنان اوکراین در فعالیت های اجتماعی؛ مشارکت زنان اتیوپی در فعالیت های اجتماعی؛ مشارکت زنان سیرالئونی در فعالیت های اجتماعی؛ مشارکت زنان چین در فعالیت های اجتماعی؛ مشارکت زنان اردن در فعالیت های اقتصادی؛ مشارکت زنان اتیوپی در فعالیت های آموزشی
کتابشناسی
- ↑ پرش به بالا به: ۱٫۰ ۱٫۱ فراس جاسم موسى (2018). واقع المرأه العراقیه: تحدیات غالبه وحلول غائبه، مجلس النواب العراقی، دائره البحوث، قسم البحوث، تشرین الأول، ص 2-3.
نویسنده مقاله
معصومه فاریابی