مناسک حج در اتیوپی

از دانشنامه ملل
مناسک حج در اتیوپی (1403). برگرفته از سایت بلاگفا، قابل بازیابی از http://www.shiafrica4.blogfa.com/post/3

یکی از مناسک مهم عبادی دین اسلام که از جایگاه و اهمیت بسیار والایی در بین مسلمانان اتیوپی برخوردار می‌باشد زیارت خانه خدا و برپا داشتن فریضه حج تمتع است که هر سال در موسم حج در بین مسلمانان شور و وصف زایدالوصفی به وجود می‌آورد.

پیشینه حج در اتیوپی به نخستین سال‌های ظهور دین اسلام باز می‌گردد و گفته شده‌است نجاشی پادشاه حبشه در هنگام حضور در مکه و انجام مراسم حج درگذشت و از آن زمان مراسم عبادی حج در بین مسلمانان اتیوپی رواج یافته‌است. هر سال در موسم حج شماری از مسلمانان این کشور تحت سرپرستی شورای عالی امور اسلامی اتیوپی و از طریق رهبران و شیوخ محلی مسلمان رهسپار سرزمین اسلام شده و مراسم حج را برپا می‌دارند. بر اساس آمار و اطلاعات موجود تعداد زائران کشور اتیوپی در حدود 6 هزار نفر است که عمدتا تحت مدیریت شورای عالی امور اسلامی اتیوپی در دو ساختمان متعلق به این سازمان در مکه استقرار می‌یابند[۱].

بر اساس سنت اسلامی رایج در بین مسلمانان اتیوپی؛ روحانیون اتیوپیایی در موسم حج و پیش از اعزام حجاج مسائل و موضوعات مربوط به حج تمتع را در مساجد مختلف کشور و در قالب کلاس‌های درسی تدریس می کنند که این دوره‌های آموزشی همواره با استقبال مسلمانان اعم از حجاج اعزامی و سایرین مواجه می‌شود.

با توجه به فقر شدید مردم اتیوپی و انبوه مشکلات اقتصادی مسلمانان اتیوپی، سفر حج افتخار عظیمی برای پیروان دین اسلام به شمار می‌رود و حجاج اعزامی پس از بازگشت به کشور لقب الحاج را به نام خود اضافه می‌کنند که معمولا تا پایان زندگی آنها مورد استفاده قرار می‌گیرد[۲].

نیز نگاه کنید به

ادیان در اتیوپی؛ اسلام و مسلمانان اتیوپی؛ نهادها و مراکز دینی مسلمانان اتیوپی؛ مساجد اتیوپی

کتابشناسی

  1. تارتار، محمدرضا (1391). موسم حج در اتیوپی. گزارش ارسالی از نمایندگی ج.ا.ایران در آدیس آبابا، ص 1-2.
  2. عرب احمدی، امیر بهرام، کریمی، مهرداد (1392). جامعه و فرهنگ اتیوپی. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (در دست انتشار)، ص 169-170.