آثار فرهنگی، تاريخی و طبيعی ثبت شده اتیوپی در ميراث جهانی: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:
طی چند دهه گذشته و در اثر تلاش مدیران فرهنگی این کشور برخی آثار طبیعی و تاریخی [[اتیوپی]] در فهرست میراث جهانی سازمان یونسکو به ثبت رسیده‌اند. این آثار طبیعی و تاریخی عبارتند از:
طی چند دهه گذشته و در اثر تلاش مدیران فرهنگی این کشور برخی آثار طبیعی و تاریخی [[اتیوپی]] در فهرست میراث جهانی سازمان یونسکو به ثبت رسیده‌اند. این آثار طبیعی و تاریخی عبارتند از:
*ابلیسک‌ها (ستون‌های) [[شهر آکسوم|آکسوم]]؛
*کلیساهای تراشیده شده از سنگ‌های یکپارچه در لالیبلا؛
*قلعه [[گوندار]]؛
*دره ارومو؛
*هدار (Hadar) (محلی که اسکلت معروف به لوسی یافت شده‌است)؛
*سنگ‌های ایستاده و کنده کاری شده تیا (Tia)؛
*پارک ملی سمی‌ین (Semien)<ref>برگرفته از http://www.Unesco.org/Ethiopi/2012</ref><ref>عرب احمدی، امیر بهرام، کریمی، مهرداد (1392). جامعه و فرهنگ اتیوپی. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی] (در دست انتشار)، ص 145.</ref>.


1- ابلیسک‌ها (ستون‌های) [[شهر آکسوم|آکسوم]]
== نیز نگاه کنید به ==
 
 [[آثار فرهنگی، تاريخی و طبيعی ثبت شده ژاپن در ميراث جهانی]]؛ [[آثار فرهنگی، تاريخی و طبيعی ثبت شده روسیه در ميراث جهانی]]؛ [[آثار فرهنگی، تاريخی و طبيعی ثبت شده کوبا در ميراث جهانی]]؛ [[آثار فرهنگی، تاريخی و طبيعی ثبت شده کانادا در ميراث جهانی]]؛ [[آثار فرهنگی، تاريخی و طبيعی ثبت شده لبنان در ميراث جهانی]]؛ [[آثار فرهنگی، تاريخی و طبيعی ثبت شده مصر در ميراث جهانی]]؛ [[آثار فرهنگی، تاریخی و طبیعی ثبت شده کشور چین در فهرست میراث جهانی]]؛ [[آثار فرهنگی، تاريخی و طبيعی ثبت شده تونس در ميراث جهانی]]؛ [[آثار فرهنگی، تاريخی و طبيعی ثبت شده سنگال در ميراث جهانی]]؛ [[آثار فرهنگی، تاريخی و طبيعی ثبت شده مالی در ميراث جهانی]]؛ [[آثار فرهنگی، تاريخی و طبيعی ثبت شده سوریه در ميراث جهانی]]؛ [[آثار فرهنگی، تاريخی و طبيعی ثبت شده تایلند در ميراث جهانی]]؛ [[آثار فرهنگی، تاريخی و طبيعی ثبت شده اسپانیا در ميراث جهانی]]؛ [[آثار فرهنگی، تاريخی و طبيعی ثبت شده اردن در ميراث جهانی]]؛ [[آثار فرهنگی، تاريخی و طبيعی ثبت شده آرژانتین در ميراث جهانی]]؛ [[آثار فرهنگی، تاريخی و طبيعی ثبت شده سیرالئون در ميراث جهانی]]؛ [[آثار فرهنگی، تاريخی و طبيعی ثبت شده قطر در ميراث جهانی]].   
2- کلیساهای تراشیده شده از سنگ‌های یکپارچه در لالیبلا
 
3- قلعه [[گوندار]]
 
4- دره ارومو
 
5- هدار (Hadar) (محلی که اسکلت معروف به لوسی یافت شده‌است)
 
6- سنگ‌های ایستاده و کنده کاری شده تیا (Tia)
 
7- پارک ملی سمی‌ین (Semien)<ref>برگرفته از http://www.Unesco.org/Ethiopi/2012</ref><ref>عرب احمدی، امیر بهرام، کریمی، مهرداد (1392). جامعه و فرهنگ اتیوپی. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی] (در دست انتشار)، ص 145.</ref>


== کتابشناسی ==
== کتابشناسی ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۳۰ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۴:۱۴

طی چند دهه گذشته و در اثر تلاش مدیران فرهنگی این کشور برخی آثار طبیعی و تاریخی اتیوپی در فهرست میراث جهانی سازمان یونسکو به ثبت رسیده‌اند. این آثار طبیعی و تاریخی عبارتند از:

  • ابلیسک‌ها (ستون‌های) آکسوم؛
  • کلیساهای تراشیده شده از سنگ‌های یکپارچه در لالیبلا؛
  • قلعه گوندار؛
  • دره ارومو؛
  • هدار (Hadar) (محلی که اسکلت معروف به لوسی یافت شده‌است)؛
  • سنگ‌های ایستاده و کنده کاری شده تیا (Tia)؛
  • پارک ملی سمی‌ین (Semien)[۱][۲].

نیز نگاه کنید به

 آثار فرهنگی، تاريخی و طبيعی ثبت شده ژاپن در ميراث جهانی؛ آثار فرهنگی، تاريخی و طبيعی ثبت شده روسیه در ميراث جهانی؛ آثار فرهنگی، تاريخی و طبيعی ثبت شده کوبا در ميراث جهانی؛ آثار فرهنگی، تاريخی و طبيعی ثبت شده کانادا در ميراث جهانی؛ آثار فرهنگی، تاريخی و طبيعی ثبت شده لبنان در ميراث جهانی؛ آثار فرهنگی، تاريخی و طبيعی ثبت شده مصر در ميراث جهانی؛ آثار فرهنگی، تاریخی و طبیعی ثبت شده کشور چین در فهرست میراث جهانی؛ آثار فرهنگی، تاريخی و طبيعی ثبت شده تونس در ميراث جهانی؛ آثار فرهنگی، تاريخی و طبيعی ثبت شده سنگال در ميراث جهانی؛ آثار فرهنگی، تاريخی و طبيعی ثبت شده مالی در ميراث جهانی؛ آثار فرهنگی، تاريخی و طبيعی ثبت شده سوریه در ميراث جهانی؛ آثار فرهنگی، تاريخی و طبيعی ثبت شده تایلند در ميراث جهانی؛ آثار فرهنگی، تاريخی و طبيعی ثبت شده اسپانیا در ميراث جهانی؛ آثار فرهنگی، تاريخی و طبيعی ثبت شده اردن در ميراث جهانی؛ آثار فرهنگی، تاريخی و طبيعی ثبت شده آرژانتین در ميراث جهانی؛ آثار فرهنگی، تاريخی و طبيعی ثبت شده سیرالئون در ميراث جهانی؛ آثار فرهنگی، تاريخی و طبيعی ثبت شده قطر در ميراث جهانی.   

کتابشناسی

  1. برگرفته از http://www.Unesco.org/Ethiopi/2012
  2. عرب احمدی، امیر بهرام، کریمی، مهرداد (1392). جامعه و فرهنگ اتیوپی. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (در دست انتشار)، ص 145.