هنجارها و ارزش های اجتماعی مالی: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «در كشورهاي منطقۀ صحراي بزرگ آفريقا از جمله مالی، هنجارهای اجتماعی بر مبنای رفتارهای معینی شکل می‌گیرد و بر این اساس، ارزش‌های اجتماعی كشور، به‌تدریج به‌ هنجارهای اجتماعی تبدیل شده که با رعایت آنها، جامعه نیز انتظام لازم را يافته است. هنجا...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۳ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
در كشورهاي منطقۀ صحراي بزرگ آفريقا از جمله مالی، هنجارهای اجتماعی بر مبنای رفتارهای معینی شکل می‌گیرد و بر این اساس، ارزش‌های اجتماعی كشور، به‌تدریج به‌ هنجارهای اجتماعی تبدیل شده که با رعایت آنها، جامعه نیز انتظام لازم را يافته است. هنجارهای اجتماعی کشور مالی را معمولاً شیوه‌های رفتاری معینی تشكيل مي‌دهد که در سطح جوامع قبيلگي كشور متداول است و هر فرد در جریان زندگی خود آنها را می‌آموزد ،به کار می‌بندد و انتظار دارد که دیگر افراد قبيله نيز آن را رعایت کنند. همين شیوه در جامعه نيز جريان دارد و هريك از افراد جامعه، ديگران را در اجرای این هنجارهاي كلي، تحت کنترل قرار می‌دهد.
در كشورهای منطقۀ صحرای بزرگ آفریقا از جمله [[مالی]]، هنجارهای اجتماعی بر مبنای رفتارهای معینی شکل می‌گیرد و بر این اساس، ارزش‌های اجتماعی كشور، به‌تدریج به‌ هنجارهای اجتماعی تبدیل شده که با رعایت آنها، جامعه نیز انتظام لازم را یافته است. هنجارهای اجتماعی [[مالی|کشور مالی]] را معمولاً شیوه‌های رفتاری معینی تشكیل می‌دهد که در سطح جوامع قبیلگی كشور متداول است و هر فرد در جریان زندگی خود آنها را می‌آموزد،به کار می‌بندد و انتظار دارد که دیگر افراد قبیله نیز آن را رعایت کنند. همین شیوه در جامعه نیز جریان دارد و هریك از افراد جامعه، دیگران را در اجرای این هنجارهای كلی، تحت کنترل قرار می‌دهد.


بدیهی است عدم رعايت هنجارهاي اجتماعي قومي- قبيلگي و هنجارهاي حاكم بر جامعه، واكنش منفي و خشم مردم كشور را در پی دارد و افرادي كه ارزش‌ها و هنجارهاي جامعه را به سخره بگيرند، از سوي افراد قبیلۀ خود طرد و مجازات مي‌شوند.
بدیهی است عدم رعایت هنجارهای اجتماعی قومی- قبیلگی و هنجارهای حاكم بر جامعه، واكنش منفی و خشم مردم كشور را در پی دارد و افرادی كه ارزش‌ها و هنجارهای جامعه را به سخره بگیرند، از سوی افراد قبیلۀ خود طرد و مجازات می‌شوند.


برخي از مهم‌‌‌‌‌ترین هنجارهای اجتماعي كشور مالي كه همۀ افراد ملزم به رعايت آن هستند، عبارتند از: احترام به آداب و رسوم اجتماعي، فرهنگ‌هاي بومي و خرده‌فرهنگ‌ها، مردود دانستن دزدي و تجاوز به حقوق ديگران، نهي شديد زناي با محارم و ارتباط جنسي خارج از محدودۀ خانواده براي زن و شوهر، پرهیز از غيبت و تهمت زدن افراد به يكديگر، احترام فراوان به سالخوردگان، احترام به میثاق‌هاي اجتماعی، مراعات تشریفات اجتماعی، رعايت آداب پذیرایی از میهمانان در محافل خانوادگي و جشن‌ها، ارج نهادن بر شعائر اجتماعی، رعايت جايگاه قوانین اجتماعي و مراعات اخلاق اجتماعی '''(www.mali.com)'''.
برخی از مهم‌‌‌‌‌ترین هنجارهای اجتماعی [[مالی|كشور مالی]] كه همۀ افراد ملزم به رعایت آن هستند، عبارتند از: احترام به آداب و رسوم اجتماعی، فرهنگ‌های بومی و خرده‌فرهنگ‌ها، مردود دانستن دزدی و تجاوز به حقوق دیگران، نهی شدید زنای با محارم و ارتباط جنسی خارج از محدودۀ خانواده برای زن و شوهر، پرهیز از غیبت و تهمت زدن افراد به یكدیگر، احترام فراوان به سالخوردگان، احترام به میثاق‌های اجتماعی، مراعات تشریفات اجتماعی، رعایت آداب پذیرایی از میهمانان در محافل خانوادگی و جشن‌ها، ارج نهادن بر شعائر اجتماعی، رعایت جایگاه قوانین اجتماعی و مراعات اخلاق اجتماعی<ref name=":13">برگرفته از سایت https://www.mali.com</ref><ref>عرب احمدی، امیر بهرام(1392). جامعه و فرهنگ [[مالی]]. ناظر علمی ابوالحسن شریف محمدی. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی]، ص.57-58.</ref>.
 
== نیز نگاه کنید به ==
[[هنجارها و ارزش های اجتماعی زیمبابوه]]؛ [[هنجارها و ارزش های اجتماعی لبنان]]؛ [[هنجارها و ارزش های اجتماعی کانادا]]؛ [[هنجارها و ارزش های اجتماعی کوبا]]؛ [[هنجارها و ارزش های اجتماعی ژاپن]]؛ [[هنجارها و ارزش‌های اجتماعی سنگال]]؛ [[ارزش های اجتماعی در فرهنگ سنتی چین]]؛ [[هنجارها و ارزش های اجتماعی سودان]]؛ [[هنجارها و ارزش های اجتماعی تایلند]]؛ [[هنجارها و ارزش های اجتماعی اوکراین]]؛ [[هنجارها و ارزش های اجتماعی اسپانیا]]؛ [[هنجارها و ارزش های اجتماعی اردن]]؛ [[هنجارها و ارزش های اجتماعی سیرالئون]]؛ [[هنجارها و ارزش های اجتماعی قزاقستان]]؛ [[هنجارها و ارزش های اجتماعی بنگلادش]]
 
== کتابشناسی ==
<references />
[[رده:هنجارها وناهنجاری های اجتماعی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۶ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۸:۳۹

در كشورهای منطقۀ صحرای بزرگ آفریقا از جمله مالی، هنجارهای اجتماعی بر مبنای رفتارهای معینی شکل می‌گیرد و بر این اساس، ارزش‌های اجتماعی كشور، به‌تدریج به‌ هنجارهای اجتماعی تبدیل شده که با رعایت آنها، جامعه نیز انتظام لازم را یافته است. هنجارهای اجتماعی کشور مالی را معمولاً شیوه‌های رفتاری معینی تشكیل می‌دهد که در سطح جوامع قبیلگی كشور متداول است و هر فرد در جریان زندگی خود آنها را می‌آموزد،به کار می‌بندد و انتظار دارد که دیگر افراد قبیله نیز آن را رعایت کنند. همین شیوه در جامعه نیز جریان دارد و هریك از افراد جامعه، دیگران را در اجرای این هنجارهای كلی، تحت کنترل قرار می‌دهد.

بدیهی است عدم رعایت هنجارهای اجتماعی قومی- قبیلگی و هنجارهای حاكم بر جامعه، واكنش منفی و خشم مردم كشور را در پی دارد و افرادی كه ارزش‌ها و هنجارهای جامعه را به سخره بگیرند، از سوی افراد قبیلۀ خود طرد و مجازات می‌شوند.

برخی از مهم‌‌‌‌‌ترین هنجارهای اجتماعی كشور مالی كه همۀ افراد ملزم به رعایت آن هستند، عبارتند از: احترام به آداب و رسوم اجتماعی، فرهنگ‌های بومی و خرده‌فرهنگ‌ها، مردود دانستن دزدی و تجاوز به حقوق دیگران، نهی شدید زنای با محارم و ارتباط جنسی خارج از محدودۀ خانواده برای زن و شوهر، پرهیز از غیبت و تهمت زدن افراد به یكدیگر، احترام فراوان به سالخوردگان، احترام به میثاق‌های اجتماعی، مراعات تشریفات اجتماعی، رعایت آداب پذیرایی از میهمانان در محافل خانوادگی و جشن‌ها، ارج نهادن بر شعائر اجتماعی، رعایت جایگاه قوانین اجتماعی و مراعات اخلاق اجتماعی[۱][۲].

نیز نگاه کنید به

هنجارها و ارزش های اجتماعی زیمبابوه؛ هنجارها و ارزش های اجتماعی لبنان؛ هنجارها و ارزش های اجتماعی کانادا؛ هنجارها و ارزش های اجتماعی کوبا؛ هنجارها و ارزش های اجتماعی ژاپن؛ هنجارها و ارزش‌های اجتماعی سنگال؛ ارزش های اجتماعی در فرهنگ سنتی چین؛ هنجارها و ارزش های اجتماعی سودان؛ هنجارها و ارزش های اجتماعی تایلند؛ هنجارها و ارزش های اجتماعی اوکراین؛ هنجارها و ارزش های اجتماعی اسپانیا؛ هنجارها و ارزش های اجتماعی اردن؛ هنجارها و ارزش های اجتماعی سیرالئون؛ هنجارها و ارزش های اجتماعی قزاقستان؛ هنجارها و ارزش های اجتماعی بنگلادش

کتابشناسی

  1. برگرفته از سایت https://www.mali.com
  2. عرب احمدی، امیر بهرام(1392). جامعه و فرهنگ مالی. ناظر علمی ابوالحسن شریف محمدی. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی، ص.57-58.