دریاها و خلیج های قطر: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی « === دریاها وخلیج ها === پیش روی آب خلیج فارس در داخل خشکی کشور قطر باعث به وجود آمدن شکل های مختلفی گشته که به نام های محلی خور ، دوحه و خلیج خوانده می شوند. '''خور : ''' زبانه هایی از آب دریا که در خشکی پیش روی کرده و مستطیل شکل هستند . مانند خورالعدید...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۶ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:


=== دریاها وخلیج ها ===
=== دریاها وخلیج‌ها ===
پیش روی آب خلیج فارس در داخل خشکی کشور قطر باعث به وجود آمدن شکل های مختلفی گشته که به نام های محلی خور ، دوحه و خلیج خوانده می شوند.
[[پرونده:دریای امرالد.jpg|بندانگشتی|دریای امرالد، قطر]]
پیش روی آب خلیج فارس در داخل خشکی کشور [[قطر]] باعث به وجود آمدن شکل‌های مختلفی گشته که به نام‌های محلی خور‌، دوحه و خلیج خوانده می‌شوند.


'''خور : ''' زبانه هایی از آب دریا که در خشکی پیش روی کرده و مستطیل شکل هستند . مانند خورالعدید در جنوب شرقی قطر، خور شهر الخور در شمال غربی کشور ، و خور الذخیره در شمال غربی شهر الخور ''' '''
'''خور:''' زبانه‌هایی از آب دریا که در خشکی پیش روی کرده و مستطیل شکل هستند. مانند خورالعدید در جنوب شرقی قطر، خور شهر الخور در شمال غربی کشور‌، و خور الذخیره در شمال غربی شهر الخور.


'''دوحه : ''' زبانه هایی از آب دریاست که در خشکی پیشرفت کرده ودایره شکل هستند. مانند دوحه شهر الدوحه ، مرکز کشور، در شرق قطر و دوحه الحصین، دوحه فشاخ، دوحه اسیود ، دوحه ام ماء و دوحه بن رحال در غرب سرزمین قطر .
'''دوحه:''' زبانه‌هایی از آب دریاست که در خشکی پیشرفت کرده ودایره شکل هستند. مانند دوحه شهر الدوحه‌، مرکز کشور، در شرق قطر و دوحه الحصین، دوحه فشاخ، دوحه اسیود‌، دوحه ام ماء و دوحه بن رحال در غرب سرزمین قطر.


'''خلیج: ''' زبانه هایی از آب دریا که به داخل خشکی حرکت کرده و وسعت آنها بیشتر از خورهاست و مانند دوحه ها   دایره ای شکل نیستند . از مهمترین آنها  خلیج ذکریت در غرب و خلیج سلوا  در جنوب غربی قطر را می توان نام برد .
'''خلیج:''' زبانه‌هایی از آب دریا که به داخل خشکی حرکت کرده و وسعت آنها بیشتر از خورهاست و مانند دوحه‌ها  دایره ای شکل نیستند. از مهمترین آنها خلیج ذکریت در غرب و خلیج سلوا در جنوب غربی قطر را می‌توان نام برد.<ref>احمدی، محمد مهدی(1393). جامعه و فرهنگ قطر. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی](دردست انتشار).</ref>
 
== نیز نگاه کنید به ==
[[رودهای روسیه]]؛ [[رودهای مصر]]؛ [[رودهای کانادا]]؛ [[رودها و دریاچه های چین]]؛ [[رودها و دریاچه های تونس]]؛ [[رودها و دریاچه های ژاپن]]؛ [[رودهای افغانستان]]؛ [[رودهای مالی]]؛ [[رودهای فرانسه]]؛ [[رودهای سوریه]]؛ [[رودهای سودان]]؛ [[رودهای اسپانیا]]؛ [[رودهای زیمبابوه]]؛ [[رودها و دریاچه های ساحل عاج]]؛ [[رودهای تایلند]]؛ [[رودهای آرژانتین]]؛ [[رودهای اوکراین]]؛ [[رودها و دریاچه های اردن]]؛ [[رودهای اتیوپی]]؛ [[رودهای سیرالئون]]؛ [[رودها و دریاچه های سنگال]]
 
== کتابشناسی ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۱ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۲۱:۵۸

دریاها وخلیج‌ها

دریای امرالد، قطر

پیش روی آب خلیج فارس در داخل خشکی کشور قطر باعث به وجود آمدن شکل‌های مختلفی گشته که به نام‌های محلی خور‌، دوحه و خلیج خوانده می‌شوند.

خور: زبانه‌هایی از آب دریا که در خشکی پیش روی کرده و مستطیل شکل هستند. مانند خورالعدید در جنوب شرقی قطر، خور شهر الخور در شمال غربی کشور‌، و خور الذخیره در شمال غربی شهر الخور.

دوحه: زبانه‌هایی از آب دریاست که در خشکی پیشرفت کرده ودایره شکل هستند. مانند دوحه شهر الدوحه‌، مرکز کشور، در شرق قطر و دوحه الحصین، دوحه فشاخ، دوحه اسیود‌، دوحه ام ماء و دوحه بن رحال در غرب سرزمین قطر.

خلیج: زبانه‌هایی از آب دریا که به داخل خشکی حرکت کرده و وسعت آنها بیشتر از خورهاست و مانند دوحه‌ها دایره ای شکل نیستند. از مهمترین آنها خلیج ذکریت در غرب و خلیج سلوا در جنوب غربی قطر را می‌توان نام برد.[۱]

نیز نگاه کنید به

رودهای روسیه؛ رودهای مصر؛ رودهای کانادا؛ رودها و دریاچه های چین؛ رودها و دریاچه های تونس؛ رودها و دریاچه های ژاپن؛ رودهای افغانستان؛ رودهای مالی؛ رودهای فرانسه؛ رودهای سوریه؛ رودهای سودان؛ رودهای اسپانیا؛ رودهای زیمبابوه؛ رودها و دریاچه های ساحل عاج؛ رودهای تایلند؛ رودهای آرژانتین؛ رودهای اوکراین؛ رودها و دریاچه های اردن؛ رودهای اتیوپی؛ رودهای سیرالئون؛ رودها و دریاچه های سنگال

کتابشناسی

  1. احمدی، محمد مهدی(1393). جامعه و فرهنگ قطر. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی(دردست انتشار).