رودهای فرانسه
در فرانسه رودخانههای متعدد بزرگ و نسبتاً پر آبی مانند لوار (Loire)(1011 کیلومتر)، رن (le Rhins ou le Reins)(813 کیلومتر)، سن (Seine)(776 کیلومتر)، گارون (Garonne)(647 کیلومتر)، دوردون(Doedogne)(483 کیلومتر)، موز (Meuse)(950 کیلومتر)، راین، شارانت (Charente)، و سون (Saône) جاری است که علاوه بر ایجاد سرسبزی برای کشور، قابل کشتیرانی بوده و از آنها به عنوان شاهراههایی برای حمل و نقل کالا استفاده میشود.
رودخانه لوار با 1011 کیلومتر طول از کوههای سٍوٍن سرچشمه میگیرد. لوار بزرگترین و مهمترین رود فرانسه است که از سرچشمه تا مصب در داخل فرانسه جریان دارد و شاهد بسیاری از حوادث عمده تاریخ این سرزمین از دوران باستان تا به امروز بودهاست. این رود طویل، از میان مزارع، بیشهها و جنگلها میگذرد، در دو طرف آن کاخهای قرون وسطی دیده میشوند. بخش مرکزی دره لوار در سال0 200 توسط یونسکو به عنوان میراث فرهنگی ثبت شدهاست.
رود سن با 776 کیلومترطول و دٍبی متوسط 563 متر مکعب در ثانیه در خاک فرانسه جاری است، ولی شعبهای از آن موسوم به اوآز از خاک بلژیک سرچشمه میگیرد. رود سن یکی از تاریخیترین رودهای فرانسه است که به شکل کمانی از قلب پاریس میگذرد و تا کنون بیش از 32 پل بر روی آن احداث گردیده است. این رود مهمترین آبراه فرانسه به شمار میرود و قایقهایی که در رود آن در رفت و آمد هستند، محصولات تولیدی حوزه سن را به شهرهای مختلف حمل میکنند.
رود گارون با 575 کیلومتر طول از کوههای پیرنه اسپانیا سرچشمه میگیرد و پس از جریان یافتن به طرف شمال غرب، به خلیج گاسکونی میریزد. کشتیهای بزرگ باری در این رود حرکت میکنند و کالاها را به بندر بوردو میرسانند.
رود رن با 813 کیلومتر طول از کوههای آلپ در سوییس سرچشمه گرفته و پس از گذشتن از دریاچه ژنو وارد خاک فرانسه میگردد. این رود از سمت شمال به سمت جنوب مارسی جاری شده و از شهر لیون گذشته و سپس در نزدیکی بندر مارسی به دریای مدیترانه میریزد[۱].
نیز نگاه کنید به
رودهای روسیه؛ رودهای مصر؛ رودهای کانادا؛ رودها و دریاچه های چین؛ رودها و دریاچه های تونس؛ رودها و دریاچه های ژاپن؛ رودهای افغانستان؛ رودهای مالی؛ رودهای سوریه؛ رودهای سودان؛ رودهای اسپانیا؛ رودهای زیمبابوه؛ رودها و دریاچه های ساحل عاج؛ رودهای تایلند؛ رودهای آرژانتین؛ رودهای اوکراین؛ رودها و دریاچه های اردن؛ رودهای اتیوپی؛ رودهای سیرالئون؛ رودها و دریاچه های سنگال؛ رودهای سریلانکا؛ رودهای تاجیکستان؛ رودهای بنگلادش؛ رودهای قزاقستان
کتابشناسی
- ↑ نعيمی گورابی، محمد حسين (1392). جامعه و فرهنگ فرانسه. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی.