غذای اوکراینی: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''سوپ بورش'''
غذاهای سنتی در کشور اوکراین شامل سوپ بورش، سوپ کاپوسنیاک، سوپ یوشکا، سوپ روزولنیک، انواع سالادها، ترشی و انواع نان هاست که در ذیل شرح داده شده است:
 
====سوپ بورش====
این سوپ یک نوع آبگوشت سبزی دار به شمار می رود که برای تهیه آن از موادی همچون چغندر، کلم، گوجه،سیب زمینی، هویج، پیاز، سیر، شوید و بعضی اوقات نیز فلفل سبز استفاده می شود و با خامه ترش سرو می شود. حدود سی نوع مختلف از این غذا در [[اوکراین]] طبخ می شودکه دراکثر موارد برای تهیه آن گوشت استفاده می شود.
این سوپ یک نوع آبگوشت سبزی دار به شمار می رود که برای تهیه آن از موادی همچون چغندر، کلم، گوجه،سیب زمینی، هویج، پیاز، سیر، شوید و بعضی اوقات نیز فلفل سبز استفاده می شود و با خامه ترش سرو می شود. حدود سی نوع مختلف از این غذا در اوکراین طبخ می شودکه دراکثر موارد برای تهیه آن گوشت استفاده می شود.
 
====سوپ کاپوسنیاک====
'''سوپ کاپوسنیاک'''
 
این غذا از گوشت خوک تهیه می شود و همچون غذای قبلی با خامه ترش مورد مصرف قرار می گیرد.
این غذا از گوشت خوک تهیه می شود و همچون غذای قبلی با خامه ترش مورد مصرف قرار می گیرد.


روزولنیک: سوپ با ترشی
==== روزولنیک ====
 
سوپ با ترشی
یوشکا: نوعی سوپ است که از ماهی آب‌های  شیرین و در ‌بیش‌تر اوقات ماهی کپور فراهم می شود، شبیه به همین سوپ نوعی سوپ روسی است که یوخا نام دارد و مانند همین غذا از ماهی درست می شود.
 
'''سالادها'''
 
سالاد الویه: این سالاد از گوجه خردشده و پخته، ترشی شوید، تخم مرخ آب پز و خرد شده، گوشت پخته و خرد شده، پیاز خرد شده، نخود فرنگی کنسرو شده که با مایونز مخلوط شده مورد استفاده قرار می گیرد.


وینیگرد: این سالاد از چغندر پخته و خرد شده، کلم رنده و آب پز شده با سرکه، سیب زمینی پخته و خرد شده، پیاز و هویج و بعضی اوقات مخلوط با نمک و روغن گل آفتاب گردون فراهم می گردد.
==== یوشکا ====
نوعی سوپ است که از ماهی آب‌های  شیرین و در ‌بیش‌تر اوقات ماهی کپور فراهم می شود، شبیه به همین سوپ نوعی سوپ روسی است که یوخا نام دارد و مانند همین غذا از ماهی درست می شود.
====سالادها====


ترشی: ترشی خیار یا گوجه که معمولا با سیر و شوید مورد استفاده قرار می گیرد.
===== سالاد الویه =====
این سالاد از گوجه خردشده و پخته، ترشی شوید، تخم مرخ آب پز و خرد شده، گوشت پخته و خرد شده، پیاز خرد شده، نخود فرنگی کنسرو شده که با مایونز مخلوط شده مورد استفاده قرار می گیرد.


'''انواع نان‌ها'''
===== وینیگرد =====
این سالاد از چغندر پخته و خرد شده، کلم رنده و آب پز شده با سرکه، سیب زمینی پخته و خرد شده، پیاز و هویج و بعضی اوقات مخلوط با نمک و روغن گل آفتاب گردون فراهم می گردد.


نان پاسکا: نان پاسکا  که به شکل دایره است در روز عید در حالی که با گل سرخ و نشان صلیب تزیین می شود مورد استفاده قرار می گیرد.
==== ترشی ====
ترشی خیار یا گوجه که معمولا با سیر و شوید مورد استفاده قرار می گیرد.
====انواع نان‌ها====


نان بابکا:  دیگر نان ویزه ایام عید است که معمولا از خمیر شکلات به همراه کشمش و دیگر میوه‌های خشک شده درست می شود و به شکل استوانه ای و بلند پخته می شود.
===== نان پاسکا =====
نان پاسکا  که به شکل دایره است در روز عید در حالی که با گل سرخ و نشان صلیب تزیین می شود مورد استفاده قرار می گیرد.


نان کالاچ: این نان که نوعاً در مراسم کریسمس و مراسم سوگواری مور استفاده قرار می گیرد حلقه ای شکل است تزیین سه لایه دراین نان به نشانه تثلیث و حلقه ای بودن آن نشان از حلقه زندگی و خانواده می باشد.<ref>موسسه ایراس(1392). جامعه و فرهنگ اکراین. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی( در دست انتشار).</ref>
===== نان بابکا =====
دیگر نان ویزه ایام عید است که معمولا از خمیر شکلات به همراه کشمش و دیگر میوه‌های خشک شده درست می شود و به شکل استوانه ای و بلند پخته می شود.


===== نان کالاچ =====
این نان که نوعاً در مراسم کریسمس و مراسم سوگواری مور استفاده قرار می گیرد حلقه ای شکل است تزیین سه لایه دراین نان به نشانه تثلیث و حلقه ای بودن آن نشان از حلقه زندگی و خانواده می باشد<ref>موسسه ایراس(1392). جامعه و فرهنگ [[اوکراین]]. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی]( در دست انتشار)</ref>.
== نیز نگاه کنید به ==
== نیز نگاه کنید به ==
[[غذاهای سنتی ژاپن]]؛ [[غذای روسی]]؛ [[غذای کانادایی]] ؛ [[غذاهای سنتی کوبا]]؛ [[غذای سنتی لبنان]]؛ [[غذاهای سنتی تونس]]؛[[غذا در افغانستان]]؛ [[تنوع غذاهای چینی]]؛ [[غذاهای سنتی سنگال]]؛ [[غذاهای آرژانتینی]]؛ [[غذای فرانسوی]]؛ [[غذاهای سنتی مالی]]؛ [[غذاهای سنتی ساحل عاج]]؛ [[غذا در زیمبابوه]]؛ [[غذای تایلندی]]؛ [[غذای اسپانیایی]]؛ [[غذاهای سنتی اردن]]؛ [[غذاهای سنتی اتیوپی]]؛ [[غذاهای سنتی سیرالئون]]؛ [[غذاهای سنتی در قطر]]
[[غذاهای سنتی ژاپن]]؛ [[غذای روسی]]؛ [[غذای کانادایی]] ؛ [[غذاهای سنتی کوبا]]؛ [[غذای سنتی لبنان]]؛ [[غذاهای سنتی تونس]]؛ [[غذا در افغانستان]]؛ [[تنوع غذاهای چینی]]؛ [[غذاهای سنتی سنگال]]؛ [[غذای فرانسوی]]؛ [[غذاهای سنتی مالی]]؛ [[غذاهای سنتی ساحل عاج]]؛ [[غذا در زیمبابوه]]؛ [[غذای تایلندی]]؛ [[غذای اسپانیایی]]؛ [[غذاهای سنتی اردن]]؛ [[غذاهای سنتی اتیوپی]]؛ [[غذاهای سنتی سیرالئون]]؛ [[غذاهای سنتی در قطر]]؛ [[غذاهای سنتی قزاقستان]]؛ [[غذای بنگلادشی]]؛ [[غذاهای سنتی سریلانکا]]؛ [[غذاهای سنتی تاجیکستان]]؛ [[غذاهای آرژانتینی]]


== کتابشناسی ==
== کتابشناسی ==
<references />
[[رده:سبک تغذیه و خوراک]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۶ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۱:۴۶

غذاهای سنتی در کشور اوکراین شامل سوپ بورش، سوپ کاپوسنیاک، سوپ یوشکا، سوپ روزولنیک، انواع سالادها، ترشی و انواع نان هاست که در ذیل شرح داده شده است:

سوپ بورش

این سوپ یک نوع آبگوشت سبزی دار به شمار می رود که برای تهیه آن از موادی همچون چغندر، کلم، گوجه،سیب زمینی، هویج، پیاز، سیر، شوید و بعضی اوقات نیز فلفل سبز استفاده می شود و با خامه ترش سرو می شود. حدود سی نوع مختلف از این غذا در اوکراین طبخ می شودکه دراکثر موارد برای تهیه آن گوشت استفاده می شود.

سوپ کاپوسنیاک

این غذا از گوشت خوک تهیه می شود و همچون غذای قبلی با خامه ترش مورد مصرف قرار می گیرد.

روزولنیک

سوپ با ترشی

یوشکا

نوعی سوپ است که از ماهی آب‌های  شیرین و در ‌بیش‌تر اوقات ماهی کپور فراهم می شود، شبیه به همین سوپ نوعی سوپ روسی است که یوخا نام دارد و مانند همین غذا از ماهی درست می شود.

سالادها

سالاد الویه

این سالاد از گوجه خردشده و پخته، ترشی شوید، تخم مرخ آب پز و خرد شده، گوشت پخته و خرد شده، پیاز خرد شده، نخود فرنگی کنسرو شده که با مایونز مخلوط شده مورد استفاده قرار می گیرد.

وینیگرد

این سالاد از چغندر پخته و خرد شده، کلم رنده و آب پز شده با سرکه، سیب زمینی پخته و خرد شده، پیاز و هویج و بعضی اوقات مخلوط با نمک و روغن گل آفتاب گردون فراهم می گردد.

ترشی

ترشی خیار یا گوجه که معمولا با سیر و شوید مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع نان‌ها

نان پاسکا

نان پاسکا  که به شکل دایره است در روز عید در حالی که با گل سرخ و نشان صلیب تزیین می شود مورد استفاده قرار می گیرد.

نان بابکا

دیگر نان ویزه ایام عید است که معمولا از خمیر شکلات به همراه کشمش و دیگر میوه‌های خشک شده درست می شود و به شکل استوانه ای و بلند پخته می شود.

نان کالاچ

این نان که نوعاً در مراسم کریسمس و مراسم سوگواری مور استفاده قرار می گیرد حلقه ای شکل است تزیین سه لایه دراین نان به نشانه تثلیث و حلقه ای بودن آن نشان از حلقه زندگی و خانواده می باشد[۱].

نیز نگاه کنید به

غذاهای سنتی ژاپن؛ غذای روسی؛ غذای کانادایی ؛ غذاهای سنتی کوبا؛ غذای سنتی لبنان؛ غذاهای سنتی تونس؛ غذا در افغانستان؛ تنوع غذاهای چینی؛ غذاهای سنتی سنگال؛ غذای فرانسوی؛ غذاهای سنتی مالی؛ غذاهای سنتی ساحل عاج؛ غذا در زیمبابوه؛ غذای تایلندی؛ غذای اسپانیایی؛ غذاهای سنتی اردن؛ غذاهای سنتی اتیوپی؛ غذاهای سنتی سیرالئون؛ غذاهای سنتی در قطر؛ غذاهای سنتی قزاقستان؛ غذای بنگلادشی؛ غذاهای سنتی سریلانکا؛ غذاهای سنتی تاجیکستان؛ غذاهای آرژانتینی

کتابشناسی

  1. موسسه ایراس(1392). جامعه و فرهنگ اوکراین. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی( در دست انتشار)