غذا در افغانستان
غذا، به دلیل کثرت قومی، تعداد غذاها و تفاوتهای آن زیاد است، بعضی غذاها مشترک است؛ ولی شیوههای پختوپز و مواد و ادویه بهکاررفته در آن تا حدی متفاوت است و بازتابدهنده شرایط قومی و جغرافیایی هر منطقه است.
مردم افغانستان به خوردن گوشت (در درجه اول) و مرغ (در درجه دوم) عادت و علاقه بیشتری دارند تا ماهی. بااینحال با افزایش قیمت گوشت استفاده از ماهی نیز رواج یافته و علاوه بر ماهیگیری از رودها، پرورش ماهی نیز در حال رشد است. در بین انواع گوشت، مردم اغلب گوشت گوسفند را بر گوشت گاو ترجیح میدهند.
قابلی پلو، انواع خورش مانند قورمهسبزی، انواع کباب، انواع آش، انواع آبگوشت از جمله غذاهای رایج است. در غذاها از سیر، فلفل و ادویه بهمنزله چاشنی به فراوانی استفاده میشود. در مناطق روستایی و حتی شهرهای کوچک سبزی، میوه وگاهی گوشت را برای نگهداری و مصرف طولانیمدت خشک و در جای خنک نگهداری میکنند.
نوع غذا بین طبقات فقیر و غنی تفاوت دارد، در خانوادههای مرفه از گوشت استفاده بیشتری میشود؛ ولی در بین طبقات فقیر نان غذای اصلی را تشکیل میدهد. نان و برنج غذای اصلی عامه مردم است. چای نوشیدنی عمده مردم افغانستان است. چایخانهها نیز فعال و پررونقاند. چای دارای دو نوع سیاه و سبز است. چای سبز رواج بیشتری دارد. در مهمانیهای رسمی هر دو نوع چای تعارف میشود. چای با شکر، شکلات، آبنبات، کشمش، در مواردی قند، توت و... صرف میشود.گاهی نیز بدون اینها مصرف میشود.[۱]
نیز نگاه کنید به
غذاهای سنتی ژاپن؛ غذای روسی؛ غذای کانادایی؛ غذاهای سنتی کوبا؛ غذای سنتی لبنان؛ غذاهای سنتی تونس؛ تنوع غذاهای چینی؛ غذاهای سنتی سنگال؛ غذای فرانسوی؛ غذاهای سنتی مالی؛ غذاهای سنتی ساحل عاج؛ غذا در زیمبابوه؛ غذای تایلندی؛ غذای اوکراینی؛ غذای اسپانیایی؛ غذاهای سنتی اردن؛ غذاهای سنتی اتیوپی؛ غذاهای سنتی سیرالئون؛ غذاهای سنتی در قطر؛ غذاهای سنتی قزاقستان؛ غذای بنگلادشی؛ غذاهای سنتی سریلانکا؛ غذاهای سنتی تاجیکستان؛ غذاهای آرژانتینی
کتابشناسی
- ↑ علی آبادی، علیرضا(1395). جامعه و فرهنگ افغانستان. تهران: موسسه فرهنگی هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، ص 297-298.