غذای سنتی لبنان: تفاوت میان نسخهها
(صفحهای تازه حاوی «لبنان به لحاظ تنوع غذايي از كشورهاي مشهور خاورميانه است. هر چند سفره لبناني آميزهاي از غذاهاي غربي و شرقي است، غذاهاي عربي و تركي همراه با انوع شرينيجات و سهم عمدهاي در آن دارند. مواد غذايي غني، روغن زيتون، انواع سبزيجات و آب ليمو در تركيب...» ایجاد کرد) |
بدون خلاصۀ ویرایش |
||
(۵ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشد) | |||
خط ۱: | خط ۱: | ||
لبنان به لحاظ تنوع | [[پرونده:غذاهای سنتی لبنان.jpg|بندانگشتی|غذاهای سنتی لبنان - برگرفته از سایت arabnews - قابل بازیابی از: https://www.arabnews.com/node/1374496/food-health]][[لبنان]] به لحاظ تنوع غذایی از کشورهای مشهور خاورمیانه است. هر چند سفره لبنانی آمیزهای از غذاهای غربی و شرقی است، غذاهای عربی و ترکی همراه با انواع شرینیجات و سهم عمدهای در آن دارند. مواد غذایی غنی، روغن زیتون، انواع سبزیجات و آب لیمو در ترکیب سفره غذای لبنانیها نقش اساسی دارد. | ||
معروف ترین پیش غذاهای لبنانی عبارتند از: '''باباغنوج''' از ترکیب بادمجان کبابی، ارده، روغن زیتون و سیر تهیه میشود. '''حُمّص''' از ترکیب نخود پخته چرخ کرده، ارده و سیر و روغن زیتون فراهم میآید. '''تبَّوله''' نوعی سالاد عربی است که از بلغور پخته، گوجهفرنگی، نعناء و جعفری و آب لیمو ترش ترکیب میشود. '''فَتّوش''' نیز نوعی دیگر از سالاد است که شامل خیار، گوجهفرنگی ،کاهو، نعنا و تکه های سرخ شده نان لبنانی و آب لیمو ترش است. '''مکدوس''' به عنوان پیش غذا و یا همراه غذا مصرف میشود و ماده اصلی آن بادمجان است که در شکم آن گردو و فلفل قرار دارد و مدتی در روغن زیتون قرار داده میشود. | |||
از جمله غذاهای لبنانی '''مجدره''' است که نوعی غذای عدسی با مخلفات مربوطه است. '''کَبْسه''' شامل برنج و گوشت گوسفند یا مرغ است که آن را با صنوبر و خلال بادام تزیین میکنند. '''فته''' نوعی آبگوشت است که موقع مصرف گاه ماست هم به آن اضافه میشود. '''ورق عنب''' نیز همان دلمه است که با برگ مو و مواد داخل آن و گاه همراه گوشت چرخ کرده تهیه میشود. '''کوسه محشی''' غذای لبنانی و ماده اصلی آن کدوست که شکم آن را از گوشت و پیاز و گوجه و صنوبر پر میکنند. انواع کباب با گوشت گوسفند نیز معمولاً یکی از غذاهای اصلی سفرههای لبنانی است. '''شیش طاووق''' هم نوعی کباب گوشت مرغ است که شباهتی با جوجه کباب ایرانیها دارد. | |||
از جمله غذاهای نسبتاً آماده میتوان به '''مناقیش''' و '''لحم بعجین''' اشاره کرد. مناقیش شامل خمیر نان است که روی آن را با پنیر مخصوص و یا زعتر که نوعی سبزی خشک و معطر است میپوشانند و در فر مخصوص آن را میپزند. این ماده غذایی بیشتر به عنوان صبحانه مصرف میشود. لحم بعجین نیز شامل خمیر نان و گوشت چرخ کرده گوسفند و گوجهفرنگی است که در فر پخته میشود و در تمام ساعات روز قابل استفاده است. ساندویچ '''فلافل''' و '''شاورما''' نیز از جمله غذاهای آمادهاست که مشتریان بسیاری دارند.[i]<ref>برگرفته از https://www.beirut.icro.ir</ref><ref>صدر هاشمی، سید محمد (1392). جامعه و فرهنگ [[لبنان]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی]، ص. 216-218.</ref> | |||
== نیز نگاه کنید به == | |||
[[غذاهای سنتی ژاپن]]؛ [[غذای روسی]]؛ [[غذای کانادایی]]؛ [[غذاهای سنتی کوبا]]؛ [[غذاهای سنتی تونس]]؛ [[غذا در افغانستان]]؛ [[تنوع غذاهای چینی]]؛ [[غذاهای سنتی سنگال]]؛ [[غذای فرانسوی]]؛ [[غذاهای سنتی مالی]]؛ [[غذاهای سنتی ساحل عاج]]؛ [[غذا در زیمبابوه]]؛ [[غذای تایلندی]]؛ [[غذای اوکراینی]]؛ [[غذای اسپانیایی]]؛ [[غذاهای سنتی اردن]]؛ [[غذاهای سنتی اتیوپی]]؛ [[غذاهای سنتی سیرالئون]]؛ [[غذاهای سنتی در قطر]]؛ [[غذاهای سنتی قزاقستان]]؛ [[غذای بنگلادشی]]؛ [[غذاهای سنتی سریلانکا]]؛ [[غذاهای سنتی تاجیکستان]]؛ [[غذاهای آرژانتینی]] | |||
== پاورقی == | |||
[i] اطلاعات این بخش با استفاده از منبع زیر ارائه شده است: | |||
- اطلاعات میدانی نگارنده | |||
== کتابشناسی == | |||
<references /> | |||
[[رده:سبک تغذیه و خوراک]] |
نسخهٔ کنونی تا ۴ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۱۱:۳۶
لبنان به لحاظ تنوع غذایی از کشورهای مشهور خاورمیانه است. هر چند سفره لبنانی آمیزهای از غذاهای غربی و شرقی است، غذاهای عربی و ترکی همراه با انواع شرینیجات و سهم عمدهای در آن دارند. مواد غذایی غنی، روغن زیتون، انواع سبزیجات و آب لیمو در ترکیب سفره غذای لبنانیها نقش اساسی دارد.
معروف ترین پیش غذاهای لبنانی عبارتند از: باباغنوج از ترکیب بادمجان کبابی، ارده، روغن زیتون و سیر تهیه میشود. حُمّص از ترکیب نخود پخته چرخ کرده، ارده و سیر و روغن زیتون فراهم میآید. تبَّوله نوعی سالاد عربی است که از بلغور پخته، گوجهفرنگی، نعناء و جعفری و آب لیمو ترش ترکیب میشود. فَتّوش نیز نوعی دیگر از سالاد است که شامل خیار، گوجهفرنگی ،کاهو، نعنا و تکه های سرخ شده نان لبنانی و آب لیمو ترش است. مکدوس به عنوان پیش غذا و یا همراه غذا مصرف میشود و ماده اصلی آن بادمجان است که در شکم آن گردو و فلفل قرار دارد و مدتی در روغن زیتون قرار داده میشود.
از جمله غذاهای لبنانی مجدره است که نوعی غذای عدسی با مخلفات مربوطه است. کَبْسه شامل برنج و گوشت گوسفند یا مرغ است که آن را با صنوبر و خلال بادام تزیین میکنند. فته نوعی آبگوشت است که موقع مصرف گاه ماست هم به آن اضافه میشود. ورق عنب نیز همان دلمه است که با برگ مو و مواد داخل آن و گاه همراه گوشت چرخ کرده تهیه میشود. کوسه محشی غذای لبنانی و ماده اصلی آن کدوست که شکم آن را از گوشت و پیاز و گوجه و صنوبر پر میکنند. انواع کباب با گوشت گوسفند نیز معمولاً یکی از غذاهای اصلی سفرههای لبنانی است. شیش طاووق هم نوعی کباب گوشت مرغ است که شباهتی با جوجه کباب ایرانیها دارد.
از جمله غذاهای نسبتاً آماده میتوان به مناقیش و لحم بعجین اشاره کرد. مناقیش شامل خمیر نان است که روی آن را با پنیر مخصوص و یا زعتر که نوعی سبزی خشک و معطر است میپوشانند و در فر مخصوص آن را میپزند. این ماده غذایی بیشتر به عنوان صبحانه مصرف میشود. لحم بعجین نیز شامل خمیر نان و گوشت چرخ کرده گوسفند و گوجهفرنگی است که در فر پخته میشود و در تمام ساعات روز قابل استفاده است. ساندویچ فلافل و شاورما نیز از جمله غذاهای آمادهاست که مشتریان بسیاری دارند.[i][۱][۲]
نیز نگاه کنید به
غذاهای سنتی ژاپن؛ غذای روسی؛ غذای کانادایی؛ غذاهای سنتی کوبا؛ غذاهای سنتی تونس؛ غذا در افغانستان؛ تنوع غذاهای چینی؛ غذاهای سنتی سنگال؛ غذای فرانسوی؛ غذاهای سنتی مالی؛ غذاهای سنتی ساحل عاج؛ غذا در زیمبابوه؛ غذای تایلندی؛ غذای اوکراینی؛ غذای اسپانیایی؛ غذاهای سنتی اردن؛ غذاهای سنتی اتیوپی؛ غذاهای سنتی سیرالئون؛ غذاهای سنتی در قطر؛ غذاهای سنتی قزاقستان؛ غذای بنگلادشی؛ غذاهای سنتی سریلانکا؛ غذاهای سنتی تاجیکستان؛ غذاهای آرژانتینی
پاورقی
[i] اطلاعات این بخش با استفاده از منبع زیر ارائه شده است:
- اطلاعات میدانی نگارنده
کتابشناسی
- ↑ برگرفته از https://www.beirut.icro.ir
- ↑ صدر هاشمی، سید محمد (1392). جامعه و فرهنگ لبنان. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، ص. 216-218.