غذای تایلندی: تفاوت میان نسخهها
بدون خلاصۀ ویرایش |
بدون خلاصۀ ویرایش |
||
خط ۱: | خط ۱: | ||
«مثل همهٔ کشورهای آسیای جنوب شرقی، غذای اصلی مردم [[تایلند]] برنج است. کلمات «برنج» و «غذا» معادل یکدیگرند و هر چیز دیگری را «با برنج» مینامند. تایلندیها انواع دانهدرشت برنج را که بدون نمک، پخته و صاف میشود، ترجیح میدهند. غذای معمولی تایلندیها از برنج و انواع دیگر غذاها که با یکدیگر صرف میشود، تشکیل شده است و اغلب در دمای اتاق خورده میشود. | |||
[[پرونده:غذا تا.jpg|بندانگشتی|غذاهای تایلندی.برگرفته از سایت مجله گردشگردی الی گشت،قابل بازیابی از<nowiki/>https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwjYzqyp8sSGAxUvZUECHbBvCqUYABAAGgJ3cw&ae=2&gclid=EAIaIQobChMI2M6sqfLEhgMVL2VBAh2wbwqlEAAYASAAEgIc2vD_BwE&ohost=www.google.com&cid=CAASJeRoTwdBTe69bh75AXOKWtNDOcifO45yqzmQJ6aqumU86HIPaEU&sig=AOD64_320sc9sRW2F8fnkmSb3P01ozrQaA&q&adurl&ved=2ahUKEwjpnaep8sSGAxWV1wIHHWPdHoEQ0Qx6BAgGEAE]] | |||
بودن نمک بر روی میز غیرمعمول است؛ به جای نمک از سس ماهی با نمک استفاده میکنند. در بهترین رستورانهای [[تایلند]]، غذا به طرز زیبایی چیده میشود. هنر ساخت میوه به شکلهای پیچیده (مثل پرنده یا گل) به سرعت در حال توسعه است»<ref name=":0">فیتس جرالد، هلن(۱۳۸۰). آداب تایلندیها. ترجمه جواد پورموحدی و عباس اردکانیان. تهران. چغا،ص.21.</ref>. | بودن نمک بر روی میز غیرمعمول است؛ به جای نمک از سس ماهی با نمک استفاده میکنند. در بهترین رستورانهای [[تایلند]]، غذا به طرز زیبایی چیده میشود. هنر ساخت میوه به شکلهای پیچیده (مثل پرنده یا گل) به سرعت در حال توسعه است»<ref name=":0">فیتس جرالد، هلن(۱۳۸۰). آداب تایلندیها. ترجمه جواد پورموحدی و عباس اردکانیان. تهران. چغا،ص.21.</ref>. | ||
پخت غذا در نواحی گوناگون [[تایلند]] متفاوت است.در نواحی | پخت غذا در نواحی گوناگون [[تایلند]] متفاوت است.در نواحی شمالی و شمال شرقی، مردم برنج نرم و چسبناک را دوست دارند، ولی در نواحی مرکزی بیشتر، غذاهای معطر و بخارپز مصرف میشود. رنگارنگی و پرادویهبودن، یکی از ویژگیهای غذاهای تایلندی است.تایلندیها به غذاهای خود فلفل تند میزنند و در بیشتر غذاهای آنها سس ماهی و سویا و موادی چون سیر، فلفل، لیموی تازه، فلفل هندی ،(Chilli) سبزیجات گوناگون، بهویژه ریحان، پیازچه، کلم، برگ لیمو، گشنیز، زردچوبه و موسیر نیز بهکار میرود. برنج مادهٔ اساسی در بیشتر غذاهای تایلندی است که آن را به صورت پخته یا رشتههای برنجی (نودل) میخورند. | ||
در [[تایلند]] صبحانه، وعدهٔ غذایی جدا و خاص نیست و مردم بیشتر همان غذاهایی را که در ناهار یا شام میخورند، در صبحانه هم استفاده میکنند. برای نمونه، برنج سرخ یا بخارپز شده همراه با اُملت یا گوشت گوساله و جوجه سرخ شدهٔ دستفروشهای کنار خیابان را برای صبحانه بیشتر دوست دارند. | در [[تایلند]] صبحانه، وعدهٔ غذایی جدا و خاص نیست و مردم بیشتر همان غذاهایی را که در ناهار یا شام میخورند، در صبحانه هم استفاده میکنند. برای نمونه، برنج سرخ یا بخارپز شده همراه با اُملت یا گوشت گوساله و جوجه سرخ شدهٔ دستفروشهای کنار خیابان را برای صبحانه بیشتر دوست دارند. |
نسخهٔ کنونی تا ۲۸ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۰:۱۸
«مثل همهٔ کشورهای آسیای جنوب شرقی، غذای اصلی مردم تایلند برنج است. کلمات «برنج» و «غذا» معادل یکدیگرند و هر چیز دیگری را «با برنج» مینامند. تایلندیها انواع دانهدرشت برنج را که بدون نمک، پخته و صاف میشود، ترجیح میدهند. غذای معمولی تایلندیها از برنج و انواع دیگر غذاها که با یکدیگر صرف میشود، تشکیل شده است و اغلب در دمای اتاق خورده میشود.
بودن نمک بر روی میز غیرمعمول است؛ به جای نمک از سس ماهی با نمک استفاده میکنند. در بهترین رستورانهای تایلند، غذا به طرز زیبایی چیده میشود. هنر ساخت میوه به شکلهای پیچیده (مثل پرنده یا گل) به سرعت در حال توسعه است»[۱].
پخت غذا در نواحی گوناگون تایلند متفاوت است.در نواحی شمالی و شمال شرقی، مردم برنج نرم و چسبناک را دوست دارند، ولی در نواحی مرکزی بیشتر، غذاهای معطر و بخارپز مصرف میشود. رنگارنگی و پرادویهبودن، یکی از ویژگیهای غذاهای تایلندی است.تایلندیها به غذاهای خود فلفل تند میزنند و در بیشتر غذاهای آنها سس ماهی و سویا و موادی چون سیر، فلفل، لیموی تازه، فلفل هندی ،(Chilli) سبزیجات گوناگون، بهویژه ریحان، پیازچه، کلم، برگ لیمو، گشنیز، زردچوبه و موسیر نیز بهکار میرود. برنج مادهٔ اساسی در بیشتر غذاهای تایلندی است که آن را به صورت پخته یا رشتههای برنجی (نودل) میخورند.
در تایلند صبحانه، وعدهٔ غذایی جدا و خاص نیست و مردم بیشتر همان غذاهایی را که در ناهار یا شام میخورند، در صبحانه هم استفاده میکنند. برای نمونه، برنج سرخ یا بخارپز شده همراه با اُملت یا گوشت گوساله و جوجه سرخ شدهٔ دستفروشهای کنار خیابان را برای صبحانه بیشتر دوست دارند.
کم و بیش در همهٔ غذاهای تایلندی از آبزیان مانند میگو، ماهی و گوشت پرندگان و خوک و گاو استفاده میکنند. مقادیر فراوانی از جوانهٔ حبوبات، سبزیجات معطر به همراه آب لیمو، ساقهای طعمدار به نام علف لیمو(Lemon Grass) و گشنیز تازه به این غذاها، مزهای تند و تیز میدهد. سس ماهی یا رب میگو هم به غذاها میزنند تا کمی شور شود. شیر نارگیل یکی از مواد مهم در آشپزی تایلندی است و خورشها را با آن مخلوط میکنند و در دسرهای تایلندی بسیار به کار میرود.
چند نمونه از غذاهای سنتی معروف و خوشمزهٔ تایلند:
کائوپات
کائوپات(Khao Phat)،برنجی است به شکل پلو که با مخلوطی از مرغ خردشده، سیر، پیاز، گوجهفرنگی، پیازچه، سس، سویای سفید، سس ماهی، فلفل و تخممرغ تهیه و از میگو نیز برای تزئین آن استفاده میشود. این پلو را با غذاهای دریایی نیز درست میکنند.
تام یام کونک
تام یام کونک(Tom Yam Kung)، نوعی سوپ میگوی ترش و تند است که برای تهیهٔ آن فلفل هندی، جوانهٔ بامبو، علف لیمو همراه با میگو یا هر نوع گوشت دیگری به کار میرود. این غذا بیشتر در مناطق مرکزی تایلند رواج دارد.
پت تای
پت تای(Phat Thai)، از غذاهای معروف تایلند است که با رشتهٔ برنج، گوشت مرغ، میگو و سیر، پیاز، فلفل هندی، تخممرغ، شکر، سس ماهی و مخلفات دیگر آماده میشود[۲].
نیز نگاه کنید به
غذاهای سنتی ژاپن؛ غذای روسی؛ غذای کانادایی؛ غذاهای سنتی کوبا؛ غذای سنتی لبنان؛ غذاهای سنتی تونس؛ غذا در افغانستان؛ تنوع غذاهای چینی؛ غذاهای سنتی سنگال؛ غذای فرانسوی؛ غذاهای سنتی مالی؛ غذاهای سنتی ساحل عاج؛ غذا در زیمبابوه؛ غذای اوکراینی؛ غذای اسپانیایی؛ غذاهای سنتی اردن؛ غذاهای سنتی اتیوپی؛ غذاهای سنتی سیرالئون؛ غذاهای سنتی در قطر؛ غذاهای سنتی قزاقستان؛ غذای بنگلادشی؛ غذاهای سنتی سریلانکا؛ غذاهای سنتی تاجیکستان؛ غذاهای آرژانتینی
کتابشناسی
- ↑ فیتس جرالد، هلن(۱۳۸۰). آداب تایلندیها. ترجمه جواد پورموحدی و عباس اردکانیان. تهران. چغا،ص.21.
- ↑ الهی، امیر سعید(1391). جامعه و فرهنگ تایلند. تهران: موسسه فرهنگی هنری و انتشارات بینالمللی الهدی،ص.202-204.