غذاهای سنتی کوبا

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۲۲ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۲۰:۲۲ توسط Hasti (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
manati
manati، قابل بازیابی ازhttps://www.pinterest.com/pweybrecht

اگرچه نمی‌توان هنر آشپزی را در کنار تحولات علمی - فنی قرار داد، اما نمی‌توان از پیشرفت تاریخی آن چشم‌پوشی نمود. آشپزی کوبا تلفیقی از آشپزی اسپانیایی، آفریقایی و غذاهای کارائیب است، یکی از نتایج استعمار کوبا توسط اسپانیا، تاثیری بود که برآشپزی کوبا برجای نهاد و از آنجائی که کوبا جزیره است ساکنان آن بیشتر از غذاهای دریایی استفاده می‌کنند. حضور کاتالان‌ها نیز، در سانتیاگوی کوبا تاثیر بسزایی در فرهنگ آن به‌ویژه در فرهنگ آشپزی در طول قرن نوزدهم داشت. لازم به ذکر است که هنر آشپزی در طی قرن‌های ۱۶ و ۱۷ در اروپا رونق یافت، در کوبا تاریخچه آشپزی به زمان استقرار اولین ساکنان آن برمی‌گردد، در کتاب تاریخ عمومی هندی‌ها (Historia general de las Indias) ، نوشته فرانسیسکو لوپز د گومارا [i] در سال ۱۵۵۱، تمام آن‌چه که کریستف کلمب برای شاهان به ارمغان آورده بود، ذکر شده است؛ از جمله فلفل قرمز، سیب‌زمینی، ذرت که از مواد اصلی مورد استفاده هندی‌ها (که منظور همان بومی‌های کوبا می‌باشند) بودند، بخش عمده غذای ساکنان کوبا در قرن پانزدهم شامل میوه‌هایی نظیرآناناس، مامی‌کولرادو (نوعی زردآلوی آمریکای مرکزی) (Mamey colorado)، پاپایا (Papaya)، کایمیتو(نوعی میوه گرمسیری) (Caimito)، آنون (Anon) ، گوآنابانا (Guanabana)، و غلات از جمله ذرت و همچنین انواعی از گوشت حیواناتی مانند لاک‌پشت، خرچنگ، صدف‌خوراکی، لاک‌پشت سرخ، حوتیا (نوعی موش خوراکی) (Jutia)، ماناتی (نوعی پستاندار دریایی) (manati) ، و... بود. رژیم غذایی اصلی کوبایی‌ها را ذرت، سیب‌زمینی شیرین و یوکا (Yuca) (نوعی سیب زمینی) تشکیل می‌دهد.

اگرچه در تهیه غذاهای کوبایی اغلب از گوشت مرغ و خوک استفاده می‌شود اما گوشت بره و گاو نیز مورد علاقه کوبایی‌ها می‌باشد. غذاهای کوبایی دارای گوناگونی و تنوع بسیاری است که از جمله می‌توان از پاتاکن (Patacon) ، روپا بی یخا (Ropa Vieja) ، پیکادیو (Picadillo) و مویته ملنرو (Mollete Melenero) و از سوپ‌های کوبایی می‌توان از آخیاکوه (Ajiaco) ، کالدوسا (Caldosa) ، سانکوچو (Sancocho) نام برد. در ضمن نوعی ساندویچ به‌نام ساندویچ کوبایی وجود دارد که در لیست غذایی تمام رستوران‌های کوبایی وجود دارد. لازم به ذکر است که غذاهای کوبایی مقوی، سنگین و پرچربی (چاق‌کننده) می‌باشند. و شیرینی، کیک و بستنی از خوراکی‌های موردعلاقه کوبایی‌ها است، غذاهای کوبایی معمولا تند نمی‌باشد و در تهیه آن‌ها به ندرت از ادویه‌جات استفاده می‌شود و در عوض از سیر و پیاز به‌عنوان چاشنی غذا استفاده می‌کنند.

مواد غذایی اصلی کوبایی‌ها

در کوبا گوشت خوک، گاو، مرغ و ماهی استفاده می‌شود و به‌ندرت می‌توان غذایی را دید که در آن از گوشت استفاده نشده باشد و برای تامین کربوهیدرات، غذاهای کوبایی شامل برنج و حبوبات و سیب‌زمینی است. دسر اصلی در کوبا بستنی شکلاتی یاکاراملی است. در کوبا خوردن صبحانه دارای اهمیت خاصی است و نقش اصلی این صبحانه را نان تست منحصر بفرد کوبایی بر عهده دارد. این نان، تست شده و روی آن کره زده می‌شود و به قسمت‌هایی برش می‌خورد. هنگام صرف، این نان را در قهوه زده و میل می‌کنند. قهوه شیرین و شیر مخلوط به همراه اندکی نمک، نوشیدنی این صبحانه را تشکیل می‌دهد.[۱]

نیز نگاه کنید به

غذاهای سنتی ژاپن؛ غذای روسی؛ غذای کانادایی؛ غذای سنتی لبنان؛ غذاهای سنتی تونس؛ غذا در افغانستان؛ تنوع غذاهای چینی؛ غذاهای سنتی سنگال؛ غذای فرانسوی؛ غذاهای سنتی مالی؛ غذاهای سنتی ساحل عاج؛ غذا در زیمبابوه؛ غذای تایلندی؛ غذای اوکراینی؛ غذای اسپانیایی؛ غذاهای سنتی اردن؛ غذاهای سنتی اتیوپی؛ غذاهای سنتی سیرالئون؛ غذاهای سنتی در قطر؛ غذاهای سنتی قزاقستان؛ غذای بنگلادشی؛ غذاهای سنتی سریلانکا؛ غذاهای سنتی تاجیکستان؛ غذاهای آرژانتینی

پاورقی

[i]: Francisco López Gómora: تاریخ نویس اسپانیایی (1٥11 ‑ 1٥٦٦)

کتابشناسی

  1. حق‌روستا، مریم (1397). جامعه و فرهنگ کوبا. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی، ص248-251.