زبان فارسی در کوبا
یکی از اقدامات بسیار موثر در کوبا در زمینه فرهنگی، برگزاری دورههای آموزش زبان فارسی میباشد که در ارائه تصویری مثبت و مفید از ایران بسیار تحسین برانگیزبود. دورههای آموزش زبان فارسی از طرف سفارت جمهوری اسلامی ایران در هاوانا و ابتدا در خانه عربها برگزار میشد که خوشبختانه در اواخر سال ۲۰۰۲ به همت سفارت جمهوری اسلامی ایران در هاوانا به خانه آسیا منتقل شد.
همین امر باعث شد تا ضمن حفظ اتحاد و برادری با کشورهای عربی، تمایز عربها و ایرانیها مورد توجه اندکی از کوباییها که در این دورهها شرکت میکردند قرار گیرد. تعداد علاقهمندان به یادگیری زبان فارسی در هر دوره بیشتر میشد، اگرچه تعدادی از ادامه راه منصرف میشدند، اما تعداد اندک ولی قابل قبولی به دورههای خود ادامه میدادند و همین فعالیت باعث شده بود تا با فرهنگ ایرانی آشنا شوند و بهتدریج بر علاقهمندی آنها نسبت به زبان فارسی و کشور ایران افزایش یابد و تبلیغات منفی غربیها به طرف جمهوری اسلامی ایران درنظر تعداد هرچه اندک کوباییها خنثی شود.
در این راستا یکی از اقدامات اساسی که میتوان با همت مقامات فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و حمایت مالی دولت انجام داد راهاندازی کرسی زبان فارسی در دانشگاه هاوانا میباشد که با توجه به امضای تفاهمنامه همکاری میان دانشگاه هاوانا و دانشگاه تهران، این امر میتواند بهسرعت میسر گردد و بیشک مثمر ثمر خواهدبود. ضمنا اقدام به تاسیس رشته ایرانشناسی در دانشگاه هاوانا بهعنوان معتبرترین دانشگاه کوبا و همینطور منطقه آمریکای لاتین نیز میتواند در ارائه شناخت لازم در زمینههای مختلف جمهوری اسلامی ایران از جمله سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، هنری و غیره؛ بیشک یکی از اقدامات موثر خواهد بود[۱].
نیز نگاه کنید به
آموزش زبان فارسی در دانشگاه های کانادا؛ زبان فارسی در تونس؛ زبان فارسی در ژاپن؛ آموزش زبان فارسی در لبنان؛ زبان فارسی در دانشگاه های مصر؛ زبان فارسی در چین؛ آموزش زبان فارسی در سنگال؛ زبان و ادبیات فارسی در مصر؛ زبان فارسی در فرانسه؛ زبان و ادبیات فارسی در اوكراین؛ زبان فارسی در اسپانیا؛ زبان فارسی در قطر؛ زبان و ادبیات فارسی در تایلند
کتابشناسی
- ↑ حق روستا، مریم(1396). جامعه و فرهنگ کوبا. تهران: موسسه فرهنگی هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، ص 393-394.