مجسمه سازی در سیرالئون

از دانشنامه ملل

هنر مجسمه سازی در سیرالئون و دیگر کشورهای قاره آفریقا با سبک مجسمه سازی در کشورهای غربی کاملا متفاوت بوده و بیشتر به‌عنوان بخشی از آداب و رسوم کهن این کشور درنظر گرفته می‌شود. مجسمه‌های ساخت این کشور عمدتاً چوبی بوده و همان گونه که ذکر شد در واقع نمادی از آداب و رسوم عمیق قومی قبیلگی کشور سیرالئون بوده و دربرگیرنده مفاهیمی همچون عشق و محبت، خشم خدایان، اتحاد، نیایش به درگاه خداوند بزرگ و... می‌باشند. این مجسمه­‌ها هرچند از نظر سبک، اندازه و نوع هنر به کار رفته در آنها در قبایل مختلف کشور متفاوتند ولی از نظر هدف سازندگان آنها که انتقال فرهنگ و سنت­‌های بر جای مانده از اجداد و پیشینیان به نسل­‌های آینده است مشترک می‌­باشند. سازندگان این مجسمه‌­ها نیز که این هنر را بدون هرگونه آموزش آکادمیک و به صورت عملی و تجربی آموخته‌­اند معمولاً تا حدودی به فرهنگ، سنت و باورهای کهن بومی این سرزمین احاطه دارند و در خلق این آثار هنری نهایت خلاقیت خود را به کار می­برند. مجسمه‌­های ساخته شده در قبایل سیرالئون امروزه بیشتر به‌عنوان وسیله‌­ای برای امرار معاش و فروش آنها به گردشگران غربی در نظر گرفته می‌­شوند و عده زیادی از بومیان این کشور از طریق ساخت این اشیاء هنری امرار معاش می‌کنند ولی تا چند دهه پیش صرفاً در مراسم و مناسبت‌­های سنتی همچون بزرگداشت مقام رؤسای قبایل، احترام به ارواح درگذشتگان، جشن­‌های گوناگون و مراسم سنتی و به‌عنوان ابزار ارتباط با ارواح اجداد مورد استفاده قرار می­‌گرفتند.

مجسمه سازی در سیرالئون(1390).برگرفته از سایت ویکی پدیا،قابل بازیابی ازhttps://en.wikipedia.org/wiki/Art_in_Sierra_Leone

مجسمه­‌های سیرالئون امروزه یکی از اقلام صادراتی این کشور را تشکیل می­‌دهند و گردشگران خارجی به ویژه توریست­‌های آمریکایی، انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، ژاپنی و چینی در سفر به سیرالئون معمولاً چند قطعه از این مجسمه‌­ها را به کشورهای خود انتقال داده و زینت‌­بخش منازل خود می­‌سازند بدون اینکه توجهی به زوایای پنهان نهفته در عمق این اشیاء زیبای هنری داشته باشند. برخی از مجسمه‌­سازان مشهور سیرالئون هر سال در جشنواره‌­های هنری که در کشورهای غربی برگزار می­‌گردد شرکت می­‌کنند و در مدت زمان برپایی این نمایشگاه سعی می­‌کنند بازدیدکنندگان را با جلوه­‌های فرهنگی دینی این مجسمه‌­ها آشنا سازند[۱][۲].

نیز نگاه کنید به

مجسمه سازی در روسیه؛ مجسمه سازی در افغانستان؛ مجسمه سازی در تونس؛ مجسمه سازی در ژاپن؛ مجسمه سازی در کوبا؛ مجسمه سازی در لبنان؛ مجسمه سازی در مصر؛ مجسمه سازی در سنگال؛ نقاشی و مجسمه‌سازی آرژانتین؛ مجسمه سازی در مالی؛ مجسمه سازی در زیمبابوه؛ مجسمه‌سازی در تایلند؛ مجسمه سازی در اسپانیا؛ مجسمه سازی در اردن؛ مجسمه‌سازی در اتیوپی؛ هنر مجسمه سازی در چین

کتابشناسی

  1. برگرفته از:https://www.Culture of Sierra Leone.com/2011
  2. عرب احمدی، امیر بهرام(1390). جامعه و فرهنگ سیرالئون. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی( در دست انتشار)