موزه تاریخ جمهوری قزاقستان

از دانشنامه ملل

موزه تاریخ جمهوری قزاقستان جوان‌ترین و بزرگترین موزه در آسیای میانه است .در این موزه در چارچوب برنامه دولت "میراث فرهنگی" در ۲ ژوئیه ۲۰۱۳ به دستور رئیس جمهوری قزاقستان نورسلطان نظربایف تاسیس شد این موزه تحت نظارت وزارت فرهنگ جمهوری قزاقستان و با مدیریت" آقای مونبایف داریخان اداره می‌شود.

موزه تاریخ در میدان اصلی شهر آستانا «میدان استقلال» واقع شده است این موزه در مجموعه‌‌های فرهنگی کاخ استقلال، کاخ صلح و پیمان، مسجد جامع حضرت سلطان و دانشگاه ملی هنر با معماری‌‌های منحصر به فرد که توسط نورمن فوستر معمار مشهور انگلیسی طراحی شده است.

ساختمان موزه که از لایه‌‌های دیوارهای چیده شده در کنار یکدیگر ساخته شده است نماد لایه‌‌های تاریخی مختلف قزاقستان است. این موزه بزرگترین موزه در کشورهای آسیای مرکزی به حساب می‌آید دارای ۷۴۰۰۰ متر مربع از هفت بلوک و قسمت با ۱۱ سالن با مساحت بیش از ۱۴۰۰۰ متر تشکیل شده است.

سالن‌‌های موزه ملی تاریخ قزاقستان از سالن‌‌های تالار آستانه، تالار استقلال قزاقستان، سالن طلا تالار تاریخ باستان و قرون وسطی، تالار تاریخ، سالن اقوام، سالن هنر مدرن، بخش مطالعه ساختار میراث ملی و موسسه تحقیقاتی، مرکز هنر کودکان، کارگاه‌‌های آموزشی مرمت آثار، آزمایشگاه، تجهیزات ذخیره سازی حرفه‌ای، کتابخانه علمی با یک اتاق مطالعه، سالن کنفرانس، فروشگاه سوغات‌‌های قزاقستان تشکیل شده است. این موزه با آخرین امکانات استاندارد بین المللی با استفاده از تکنولوژی مدرن و مجهز ساخته شده است. در بدو ورود به محوطه اصلی موزه در طبقه هم کف فضای بزرگی در حدود ۲۰۰ متر مربع که با میله‌‌های استیلی محاصره شده است ماکت بزرگی از ساخت پایتخت قزاقستان طراحی شده است که این فضا در ابتدا بصورت مسطح به نظر می‌رسد ولی با فعال کردن آن ساختمان، خیابان‌ها، مراکز مختلف علمی، آموزشی، فرهنگی، هنری، ورزشی و تاسیسات شهری به ترتیب زمان ساخت از کف این سطح مسطح سر برون می‌آورد و در ظرف چند دقیقه ماکت شهر آستانا با کیفیت و جزئیات کامل نمایان می‌شود.

یک صفحه نمایش منحنی تلویزیونی به مساحت تقریبی ۲۰۰ متر مربع بر دیوار طبقه اول نصب شده که نصف آن تا ارتفاع سقف طبقه دوم امتداد یافته است. این تلویزیون که در آسیای مرکزی منحصر به فرد است تصاویر و مطالبی در مورد تاریخ، طبیعت و روند استقلال و توسعه قزاقستان به سه زبان قزاقی، روسی و انگلیسی نمایش داده می‌شود[۱][۲].

کتابشناسی