رودهای تایلند: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۵ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
سه رودخانه مهم [[تایلند]] در شمال به نام‌های یوم ، پینگ و نانا است که از کوه‌های ش[[مالی]] تایلند سرچشمه می‌گیرند و در منطقه مرکزی و نزدیک شهر «ناخون ساوان» به یکدیگر می‌پیوندند و رودخانه بزرگ چائوفرایا^ یا منامه را تشکیل می‌دهند. این رودخانه 1. Doi Inthanon 2. Loi Un
سه رودخانه مهم تایلند در شمال به نام‌های یوم (Yom)، پینگ (Ping) و نان (Nan) است که از کوه‌های ش[[مالی]] [[تایلند]] سرچشمه می‌گیرند و در منطقه مرکزی و نزدیک شهر «ناخون ساوان» به یکدیگر می‌پیوندند و رودخانه بزرگ چائوفرایا (Chao Phraya) یا منام (Menam) را تشکیل می‌دهند. این رودخانه پس از گذر از میان شهر [[بانکوک]] به خلیج تایلند می‌ریزد و در آن کشتی‌رانی انجام می‌شود. رود پاساک (Pasak) نیز که از بلندی‌های شمال شرقی سرچشمه می‌گیرد، به رود چائوفرایا می‌ریزد. در بخش شمال شرقی تایلند رودهای به هم پیوسته چای (Chi Chai) و مان (Mun) قرار دارند که بلندترین رودخانه داخلی [[تایلند]] است و در مجموع، ۱۴۳۸ کیلومتر طول دارد و به رود بزرگ مکونگ می‌ریزد.


3. Doi Sam Liam 4. Korat 5. Yom 6. Ping 7. Nan
رود مکونگ که از رودهای بزرگ قاره آسیا و یازدهمین رود طویل جهان است و سراسر مرز [[تایلند]] با لائوس را دربر می‌گیرد، ۴۸۸۰ کیلومتر طول دارد، این رود از [[چین]] جاری می‌شود و پس از گذر از لائوس وکامبوج به دریای [[چین]] جنوبی و خلیج [[تایلند]] می‌ریزد. رود منام یا چائوفرایا (شاه آب‌ها) که در مرکز [[تایلند]] جریان دارد و به خلیج [[تایلند]] می‌ریزد، از محل برخورد سه‌رود وانگ (Wang) (پینگ) و نان و یوم در ناخون ساوان (Nakhon Sawan) سرچشمه می‌گیرد و از رودخانه‌های بسیار پرآب است و صنعت کشتی‌رانی در آن برقرار است، بندر بانکوک، پایتخت [[تایلند]]، در سی کیلومتری دهانه این رود در خلیج [[تایلند]] واقع شده است، در غرب رود چائوفرایا و به‌موازات آن، رود بزرگ دیگری به نام «ناکون‌چای‌سی» یا (تاچین) جریان دارد که در بندر «ساموت‌ساکون» به خلیج [[تایلند]] می‌ریزد.


8. Chao Phraya 9. Menam
افزون بر این رودها، رودخانه‌های بزرگ و کوچک دیگری نیز در [[تایلند]] جریان دارند که بیشتر آن‌ها به خلیج [[تایلند]] یا دریای اندامان می‌ریزند. از جمله آن‌ها می‌توان به رودخانه مشهور و تاریخی «کوای» در غرب این کشور، در نزدیکی شهر سرسبز کانچانابوری در مرز میانمار (برمه) اشاره کرد. فیلم مشهور «پل رودخانه کوای» را بر اساس رویدادهای تاریخی جنگ جهانی دوم در این منطقه ساخته‌اند. 


دو دریاچه بزرگ «نونگ هان» در شمال شرقی و «بونگ بورافت» در منطقه مرکزی [[تایلند]] قرار دارند که از آب‌های رودخانه‌های محلی سیراب می‌شوند. بزرگ‌ترین دریاچه طبیعی [[تایلند]] دریاچه «سونگ کلا» در جنوب قرار دارد، خلیج [[تایلند]] که در جنوب و جنوب شرقی این کشور قرار دارد، مسیر کشتی‌های بازرگانی است و بیشتر صادرات و واردات [[تایلند]] از بنادر واقع در آن صورت می‌گیرد و درواقع، راه کشتی‌رانی [[تایلند]] و بازرگانی آن با جهان است<ref>الهی، امیر سعید(1391). جامعه و فرهنگ [[تایلند]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی هنری و انتشارات بین‌المللی الهدی]،ص.28-30.</ref>.


پس از گذر از میان شهر [[بانکوک]] به خلیج تایلند می‌ریزد و در آن کشتی‌رانی انجام می‌شود. رود پاساکا نیز که از بلندی‌های شمال شرقی سرچشمه می‌گیرد، به رود چائوفرایا می‌ریزد. در بخش شمال شرقی تایلند رودهای به هم پیوسته چای و مان۳ قرار دارند که بلندترین رودخانه داخلی تایلند است و در مجموع، ۱۴۳۸ کیلومتر طول دارد و به رود بزرگ مکونگ می‌ریزد.
== نیز نگاه کنید به ==
[[رودهای روسیه]]؛ [[رودهای مصر]]؛ [[رودهای کانادا]]؛ [[رودها و دریاچه های چین]]؛ [[رودها و دریاچه های تونس]]؛ [[رودها و دریاچه های ژاپن]]؛ [[رودهای افغانستان]]؛ [[رودهای مالی]]؛ [[رودهای فرانسه]]؛ [[رودهای سوریه]]؛ [[رودهای سودان]]؛ [[رودهای اسپانیا]]؛ [[رودهای زیمبابوه]]؛ [[رودها و دریاچه های ساحل عاج]]؛ [[رودهای اوکراین]]؛ [[رودها و دریاچه های اردن]]؛ [[رودهای اتیوپی]]؛ [[رودهای سیرالئون]]؛ [[رودها و دریاچه های سنگال]]


رود مکونگ که از رودهای بزرگ قاره آسیا و یازدهمین رود طویل جهان است و سراسر مرز تایلند با لائوس را دربر می‌گیرد، ۴۸۸۰ کیلومتر طول دارد، این رود از [[چین]] جاری می‌شود و پس از گذر از لائوس وکامبوج به دریای چین جنوبی و خلیج تایلند می‌ریزد. رود منام یا چائوفرایا (شاه آب‌ها) که در مرکز تایلند جریان دارد و به خلیج تایلند می‌ریزد، از محل برخورد سه‌رود وانگ" (پینگ) و نان و یوم در ناخون ساوان سرچشمه می‌گیرد و از رودخانه‌های بسیار پرآب است و صنعت کشتی‌رانی در آن برقرار است، بندر بانکوک، پایتخت تایلند، در سی کیلومتری دهانه این رود در خلیج تایلند واقع شده است، در غرب رود چائوفرایا و به‌موازات آن، رود بزرگ دیگری به نام «ناکون‌چای‌سی» یا (تاچین) جریان دارد که در بندر «ساموت‌ساکون» به خلیج تایلند می‌ریزد.
== کتابشناسی ==
 
<references />
افزون بر این رودها، رودخانه‌های بزرگ و کوچک دیگری نیز در تایلند جریان دارند که بیشتر آن‌ها به خلیج تایلند یا دریای اندامان می‌ریزند. از جمله آن‌ها می‌توان به رودخانه مشهور و تاریخی «کوای» در غرب این کشور، در نزدیکی شهر سرسبز کانچانابوری در
[[رده:ویژگی ها وموقعیت جغرافیایی]]
 
1. Pasak
 
2. Chi Chai 3. Mun
 
4. Wang
 
5. Nakhon Sawan
 
۲۹
 
 
۳۰
 
مرز میانمار (برمه) اشاره کرد. فیلم مشهور «پل رودخانه کوای» را بر اساس رویدادهای تاریخی جنگ جهانی دوم در این منطقه ساخته‌اند. دو دریاچه بزرگ «نونگ هان» در شمال شرقی و «بونگ بورافت» در منطقه مرکزی تایلند قرار دارند که از آب‌های رودخانه‌های محلی سیراب می‌شوند. بزرگ‌ترین دریاچه طبیعی تایلند دریاچه «سونگ کلا» در جنوب قرار دارد، خلیج تایلند که در جنوب و جنوب شرقی این کشور قرار دارد، مسیر کشتی‌های بازرگانی است و بیشتر صادرات و واردات تایلند از بنادر واقع در آن صورت می‌گیرد و درواقع، راه کشتی‌رانی تایلند و بازرگانی آن با جهان است.

نسخهٔ کنونی تا ‏۳ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۱۹:۱۳

سه رودخانه مهم تایلند در شمال به نام‌های یوم (Yom)، پینگ (Ping) و نان (Nan) است که از کوه‌های شمالی تایلند سرچشمه می‌گیرند و در منطقه مرکزی و نزدیک شهر «ناخون ساوان» به یکدیگر می‌پیوندند و رودخانه بزرگ چائوفرایا (Chao Phraya) یا منام (Menam) را تشکیل می‌دهند. این رودخانه پس از گذر از میان شهر بانکوک به خلیج تایلند می‌ریزد و در آن کشتی‌رانی انجام می‌شود. رود پاساک (Pasak) نیز که از بلندی‌های شمال شرقی سرچشمه می‌گیرد، به رود چائوفرایا می‌ریزد. در بخش شمال شرقی تایلند رودهای به هم پیوسته چای (Chi Chai) و مان (Mun) قرار دارند که بلندترین رودخانه داخلی تایلند است و در مجموع، ۱۴۳۸ کیلومتر طول دارد و به رود بزرگ مکونگ می‌ریزد.

رود مکونگ که از رودهای بزرگ قاره آسیا و یازدهمین رود طویل جهان است و سراسر مرز تایلند با لائوس را دربر می‌گیرد، ۴۸۸۰ کیلومتر طول دارد، این رود از چین جاری می‌شود و پس از گذر از لائوس وکامبوج به دریای چین جنوبی و خلیج تایلند می‌ریزد. رود منام یا چائوفرایا (شاه آب‌ها) که در مرکز تایلند جریان دارد و به خلیج تایلند می‌ریزد، از محل برخورد سه‌رود وانگ (Wang) (پینگ) و نان و یوم در ناخون ساوان (Nakhon Sawan) سرچشمه می‌گیرد و از رودخانه‌های بسیار پرآب است و صنعت کشتی‌رانی در آن برقرار است، بندر بانکوک، پایتخت تایلند، در سی کیلومتری دهانه این رود در خلیج تایلند واقع شده است، در غرب رود چائوفرایا و به‌موازات آن، رود بزرگ دیگری به نام «ناکون‌چای‌سی» یا (تاچین) جریان دارد که در بندر «ساموت‌ساکون» به خلیج تایلند می‌ریزد.

افزون بر این رودها، رودخانه‌های بزرگ و کوچک دیگری نیز در تایلند جریان دارند که بیشتر آن‌ها به خلیج تایلند یا دریای اندامان می‌ریزند. از جمله آن‌ها می‌توان به رودخانه مشهور و تاریخی «کوای» در غرب این کشور، در نزدیکی شهر سرسبز کانچانابوری در مرز میانمار (برمه) اشاره کرد. فیلم مشهور «پل رودخانه کوای» را بر اساس رویدادهای تاریخی جنگ جهانی دوم در این منطقه ساخته‌اند.

دو دریاچه بزرگ «نونگ هان» در شمال شرقی و «بونگ بورافت» در منطقه مرکزی تایلند قرار دارند که از آب‌های رودخانه‌های محلی سیراب می‌شوند. بزرگ‌ترین دریاچه طبیعی تایلند دریاچه «سونگ کلا» در جنوب قرار دارد، خلیج تایلند که در جنوب و جنوب شرقی این کشور قرار دارد، مسیر کشتی‌های بازرگانی است و بیشتر صادرات و واردات تایلند از بنادر واقع در آن صورت می‌گیرد و درواقع، راه کشتی‌رانی تایلند و بازرگانی آن با جهان است[۱].

نیز نگاه کنید به

رودهای روسیه؛ رودهای مصر؛ رودهای کانادا؛ رودها و دریاچه های چین؛ رودها و دریاچه های تونس؛ رودها و دریاچه های ژاپن؛ رودهای افغانستان؛ رودهای مالی؛ رودهای فرانسه؛ رودهای سوریه؛ رودهای سودان؛ رودهای اسپانیا؛ رودهای زیمبابوه؛ رودها و دریاچه های ساحل عاج؛ رودهای اوکراین؛ رودها و دریاچه های اردن؛ رودهای اتیوپی؛ رودهای سیرالئون؛ رودها و دریاچه های سنگال

کتابشناسی

  1. الهی، امیر سعید(1391). جامعه و فرهنگ تایلند. تهران: موسسه فرهنگی هنری و انتشارات بین‌المللی الهدی،ص.28-30.