غذاهای سنتی اردن: تفاوت میان نسخهها
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).) |
|||
(۳ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد) | |||
خط ۱: | خط ۱: | ||
غذاهای سنتی اردن شامل غذاهای بیابان نشینها؛ غذای روستانشینها است. | |||
=== غذاهای بیابان نشینها === | |||
مهمترین بخش غذایی بیابان نشینها را شیر و فراوردههای شیری گوسفند و بز تشکیل میدهد، گرچه میزان نگهداری شتر و پرورش آن امروزه کاهش یافته است. | |||
نان بخش مهم دیگری از غذای بیابان نشینهاست. آرد نان را از روستاهای نزدیک تهیه میکنند. چادر نشینها هم چای و هم قهوه مینوشند. قهوهی عربی برگرفته از قهوهی ترکی است. این نوع قهوه بر روی حرارت مستقیم آتش تهیه میشود و سه بار به جوش میآید تا آماده خوردن شود. پس از صرف غذاهایی چون منصف سه مرتبه قهوه برای مهمانان آورده میشود. چای هر روز و پس از هر غذا نوشیده میشود و سرو آن مراسم خاصی ندارد. مخلوط شیر و چای برای صبحانه متداول است. در هنگام دم کردن به چای شکر نیز اضافه میشود. | |||
=== غذای روستانشینها === | |||
غذاهای روستانشینها مشابه غذاهای کشورهای فلسطین، [[سوریه]]، [[لبنان]] است؛ سبزیجات، فرآوردههای شیر، گوشت و حبوبات مصرف میشود. ماهی نقش چندانی در غذای آنها ندارد. آنها از زیتون، آب مرکبات، بادام و پسته زیاد تغذیه میکنند. در تابستان میوههایی نظیر هندوانه و انگور در دسترس است. در صبحانه چای، آب میوه، انواع پنیر و سبزی خورده میشود. | |||
ناهار وعدهی مهمی به شمار میآید. غذایی به نام مسخن (Musakhin) شامل جوجه به همراه سماق است که روی نان سوری سرو میشود. به همراه ناهار معمولاً سالاد خورده میشود؛ سالادهایی نظیر سالاد لبنانی تبوله (Tabbuli) که تشکیل شده از بلغور گندم، جعفری، نعنا و پیاز سبز یا سالاد عربی که با گوجه فرنگی، خیار، پیازخرد شده، آب لیمو و روغن زیتون تهیه میشود. تحینی(Tahini) (خمیر کنجد و آب لیمو ترش) و تخم مرغ پختهی مزه دار شده با سیر و آب لیمو از چاشنیهای کنار غذا محسوب میشوند. وعدهی شام از ناهار سبک تر است. در گذشته شام در سوپی تشکیل شده از مواد غذایی و سبزیجات باقی ماندهی ناهار و نانهای خشک خلاصه میشد. اما و با عوض شدن عادتهای مردم، وعدهی شام مفصلتر شده است. از ادویههای مصرفی غذاهای [[اردن]] میتوان به فلفل سیاه و قرمز، سماق، دارچین، فلفل شیرین، هِل، میخک و تخم گشنیز اشاره کرد<ref>Shoup. J. A., Culture and customs of Jordan, p.cm. Culture and customs of the Middle East, ISSN 1550-1310, p. 71-78</ref><ref>لایقی، غلامرضا (1402). جامعه و فرهنگ [[اردن]]. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی](در دست انتشار)</ref>. | |||
== نیز نگاه کنید به == | |||
[[غذاهای سنتی ژاپن]]؛ [[غذای روسی]]؛ [[غذای کانادایی]] ؛ [[غذاهای سنتی کوبا]]؛ [[غذای سنتی لبنان]]؛ [[غذاهای سنتی تونس]]؛ [[غذا در افغانستان]]؛ [[تنوع غذاهای چینی]]؛ [[غذاهای سنتی سنگال]]؛ [[غذای فرانسوی]]؛ [[غذاهای سنتی مالی]]؛ [[غذاهای سنتی ساحل عاج]]؛ [[غذا در زیمبابوه]]؛ [[غذای تایلندی]]؛ [[غذای اوکراینی]]؛ [[غذای اسپانیایی]]؛ [[غذاهای سنتی اتیوپی]]؛ [[غذاهای سنتی سیرالئون]]؛ [[غذاهای سنتی در قطر]]؛ [[غذاهای سنتی قزاقستان]]؛ [[غذای بنگلادشی]]؛ [[غذاهای سنتی سریلانکا]]؛ [[غذاهای سنتی تاجیکستان]]؛ [[غذاهای آرژانتینی]] | |||
== کتابشناسی == | |||
[[رده:سبک تغذیه و خوراک]] | |||
نسخهٔ کنونی تا ۲۰ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۰۶:۵۶
غذاهای سنتی اردن شامل غذاهای بیابان نشینها؛ غذای روستانشینها است.
غذاهای بیابان نشینها
مهمترین بخش غذایی بیابان نشینها را شیر و فراوردههای شیری گوسفند و بز تشکیل میدهد، گرچه میزان نگهداری شتر و پرورش آن امروزه کاهش یافته است.
نان بخش مهم دیگری از غذای بیابان نشینهاست. آرد نان را از روستاهای نزدیک تهیه میکنند. چادر نشینها هم چای و هم قهوه مینوشند. قهوهی عربی برگرفته از قهوهی ترکی است. این نوع قهوه بر روی حرارت مستقیم آتش تهیه میشود و سه بار به جوش میآید تا آماده خوردن شود. پس از صرف غذاهایی چون منصف سه مرتبه قهوه برای مهمانان آورده میشود. چای هر روز و پس از هر غذا نوشیده میشود و سرو آن مراسم خاصی ندارد. مخلوط شیر و چای برای صبحانه متداول است. در هنگام دم کردن به چای شکر نیز اضافه میشود.
غذای روستانشینها
غذاهای روستانشینها مشابه غذاهای کشورهای فلسطین، سوریه، لبنان است؛ سبزیجات، فرآوردههای شیر، گوشت و حبوبات مصرف میشود. ماهی نقش چندانی در غذای آنها ندارد. آنها از زیتون، آب مرکبات، بادام و پسته زیاد تغذیه میکنند. در تابستان میوههایی نظیر هندوانه و انگور در دسترس است. در صبحانه چای، آب میوه، انواع پنیر و سبزی خورده میشود.
ناهار وعدهی مهمی به شمار میآید. غذایی به نام مسخن (Musakhin) شامل جوجه به همراه سماق است که روی نان سوری سرو میشود. به همراه ناهار معمولاً سالاد خورده میشود؛ سالادهایی نظیر سالاد لبنانی تبوله (Tabbuli) که تشکیل شده از بلغور گندم، جعفری، نعنا و پیاز سبز یا سالاد عربی که با گوجه فرنگی، خیار، پیازخرد شده، آب لیمو و روغن زیتون تهیه میشود. تحینی(Tahini) (خمیر کنجد و آب لیمو ترش) و تخم مرغ پختهی مزه دار شده با سیر و آب لیمو از چاشنیهای کنار غذا محسوب میشوند. وعدهی شام از ناهار سبک تر است. در گذشته شام در سوپی تشکیل شده از مواد غذایی و سبزیجات باقی ماندهی ناهار و نانهای خشک خلاصه میشد. اما و با عوض شدن عادتهای مردم، وعدهی شام مفصلتر شده است. از ادویههای مصرفی غذاهای اردن میتوان به فلفل سیاه و قرمز، سماق، دارچین، فلفل شیرین، هِل، میخک و تخم گشنیز اشاره کرد[۱][۲].
نیز نگاه کنید به
غذاهای سنتی ژاپن؛ غذای روسی؛ غذای کانادایی ؛ غذاهای سنتی کوبا؛ غذای سنتی لبنان؛ غذاهای سنتی تونس؛ غذا در افغانستان؛ تنوع غذاهای چینی؛ غذاهای سنتی سنگال؛ غذای فرانسوی؛ غذاهای سنتی مالی؛ غذاهای سنتی ساحل عاج؛ غذا در زیمبابوه؛ غذای تایلندی؛ غذای اوکراینی؛ غذای اسپانیایی؛ غذاهای سنتی اتیوپی؛ غذاهای سنتی سیرالئون؛ غذاهای سنتی در قطر؛ غذاهای سنتی قزاقستان؛ غذای بنگلادشی؛ غذاهای سنتی سریلانکا؛ غذاهای سنتی تاجیکستان؛ غذاهای آرژانتینی
کتابشناسی
- ↑ Shoup. J. A., Culture and customs of Jordan, p.cm. Culture and customs of the Middle East, ISSN 1550-1310, p. 71-78
- ↑ لایقی، غلامرضا (1402). جامعه و فرهنگ اردن. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی(در دست انتشار)