آداب و رسوم قطر: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''آداب و رسوم،غذاهای سنتی،لباس سنتی،مراسم خواستگاری و ازدواج، سو گواری''' مردم قطر در محیطی آرام و باصفا زندکی می‌کنند و به همدیگر احترام می گذارند. به شعائر، قوانین و حفظ نظم با دیده‌ي احترام می‌نگرند. مردمانی میهمان نواز، متدین، پرکار و دو...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۳ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''آداب و رسوم،غذاهای سنتی،لباس سنتی،مراسم خواستگاری و ازدواج، سو گواری'''
مردم [[قطر]] در محیطی آرام و باصفا زندکی می‌کنند و به همدیگر احترام‌ می‌گذارند. به شعائر، قوانین و حفظ نظم با دیده‌ی احترام می‌نگرند. مردمانی میهمان نواز، متدین، پرکار و دوراندیش‌اند. به ندرت دروغ می‌گویند و به عمران و آبادی کشور خود علاقه دارند. مردم قطر در کمال سادگی و بی‌آلایشی و در نهایت اطمینان معامله می‌کنند. تنها ضمانتی که در معاملات دوطرفه وجود دارد، تعهد اخلاقی است همچنین کم و بیش روحیه، اخلاق و عادت یکسانی دارند و در مهمان‌داری، آداب سفر، عیدها، جشن‌ها و... با هم همانند هستند.


مردم قطر در محیطی آرام و باصفا زندکی می‌کنند و به همدیگر احترام می گذارند. به شعائر، قوانین و حفظ نظم با دیده‌ي احترام می‌نگرند. مردمانی میهمان نواز، متدین، پرکار و دوراندیش‌اند. به ندرت دروغ می‌گویند و به عمران و آبادی کشور خود علاقه دارند. مردم قطر در کمال سادگی و بی‌آلایشی و در نهایت اطمینان معامله می‌کنند. تنها ضمانتی که در معاملات دوطرفه وجود دارد، تعهد اخلاقی است همچنين کم و بیش روحیه، اخلاق و عادت یکسانی دارند و در مهمان‌داری، آداب سفر، عیدها، جشن‌ها و... با هم همانند هستند.
مهمان‌نوازی یکی از مهمترین رکن از ارکان فرهنگ قطری‌ها به شمار‌می‌آید. قطری‌ها از میهمانان مذکر خود در سالنی خاص در منزلشان پذیرایی‌ می‌کنند. و طبق سنت میهمانان بر روی متکا و بالشت‌می‌نشینند ولی در حال حاضر این مجالس تبدیل به اتاقهای امروزی که مجهز به پیشرفته ترین تکنولوژی ‌های روز دنیا مانند تلویزیون، دی وی دی و مبلمان و....‌می‌باشد.


مهمان نوازي يکي از مهمترين رکن از ارکان فرهنگ قطريها به شمار مي آيد. قطريها از ميهمانان مذکر خود در سالني خاص در منزلشان پذيرايي مي کنند. و طبق سنت  ميهمانان بر روي متکا و بالشت مي نشينند ولي در حال حاضر اين مجالس تبديل به اتاقهاي امروزي که مجهز به پيشرفته ترين تکنولوژي هاي  روز دنيا مانند تلويزيون .دي وي دي و مبلمان و.... مي باشد.
نوع پوشش زنان قطری عبارت است از چادر مشکی که تمام بدن را پوشش‌می‌دهد، و حجاب مشکی رنگ که قسمت سر را پوشش‌می‌دهد. بعضی از زنان بغیر از چادر مشکی، نقاب که بجز چشم کل صورت را‌می‌پوشاند نیز استفاده‌می‌کنند و نیز از دستکش.


نوع پوشش زنان قطري عبارت است  از چادر مشکي که تمام بدن را پوشش مي دهد، و حجاب مشکي رنگ که قسمت سر را پوشش مي دهد. بعضي از زنان بغير از چادر مشکي، نقاب که بجز چشم کل صورت را مي پوشاند نيز استفاده مي کنند و نيز از دستکش.
اما پوشش مردان متشکل از لباس سفید رنگ بلند بنام (ثوب یا دشداشه) بهمراه شال (قطره) که به دو زنگ سفید و قرمز‌ می‌باشد.[[پرونده:غذاهای قطری.jpg|بندانگشتی|از جمله غذاهای سنتی قطر https://www.safarme.ir/blog/adventure-and-tourism/food-in-qatar/]]
====غذاهای سنتی ====
هریس، مضروبه، الثرید، مرقوقه، مجبوس، بریانی، مشخول، کبسه، عصیده، خبیصه، خنفروش، ساقو، بلالیط، محمر، کباب، خبزمحلی، خبزجباب و بثیثه، از غذاهای معروف و سنتی این کشور به شمار می‌آیند.
====لباس سنتی====
[[پرونده:پوشش.jpg|بندانگشتی|پوشش زنان و مردان قطر https://tolonews.com/index.php/fa/world/%D8%B2%D9%86%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B9%D8%B1%D8%A8%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%86%D8%AE%D8%B3%DB%8C%D8%AA%D9%86%E2%80%8C%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%D8%AC%D8%A7%D8%B2%D9%87-%DB%8C%D8%A7%D9%81%D8%AA%D9%86%D8%AF-%D8%A8%D9%87-%D8%A8%DB%8C%D8%B1%D9%88%D9%86-%D8%A7%D8%B2-%D8%A7%DB%8C%D9%86-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1]]نوع پوشش زنان قطری عبارت است از چادر مشکی که تمام بدن را پوشش‌می‌دهد، و حجاب مشکی رنگ که قسمت سر را پوشش‌می‌دهد. بعضی از زنان بغیر از چادر مشکی، نقاب که بجز چشم کل صورت را‌می‌پوشاند نیز استفاده‌می‌کنند و نیز از دستکش.


اما پوشش مردان متشکل از لباس سفيد رنگ بلند بنام (ثوب يا دشداشه) بهمراه شال (قطره) که به دو زنگ سفيد و قرمز مي باشد.
اما پوشش مردان متشکل از لباس سفید رنگ بلند بنام (ثوب یا دشداشه) بهمراه شال (قطره) که به دو زنگ سفید و قرمز‌می‌باشد.
====مراسم خواستگاری====
=====[[آداب و رسوم ازدواج در قطر]]=====
آداب و سنن مراسم ازدواج در قطر مانند دیگر كشورهای عربی حوزه خلیج فارس و شهرهای جنوبی كشورمان ایران شامل یك سری از مراحل می‌باشد.
====== مرحله اول (الخطابه)======
الخطابه به یك خانمی می‌گویند كه كارش پیدا كردن دختر خوب و مناسب برای خانواده داماد است كه در مقابل آن مبلغی از خانواده داماد دریافت می‌كند.این خانم طبق سلیقه خانواده داماد به دنبال دختر مورد نظر در تمام منازل را می‌زند. هنگامی كه دختر مناسب را یافت شد برای آشنایی بیشتر و اخذ موافقت نهایی به منزل خانواده داماد دعوت می‌شوند. و در صورت توافق طرفین وارد مرحله بعدی می‌شوندكهنام (الذره) است.
======مرحله دوم (الدزه)======
الدزه عبارت است از یك بسته و یا ساك بزرگ كه حاوی لباسهای عروس و جهیزیه با یك كیسه كوچك [[مالی]] است كه به منزل عروس می‌برند. این مراسم شب و قبل از نماز عشا برگزار می‌شودو به این صورت است كه خانواده داماد برای احیای این مراسم از كلیه فامیلها و دوستان به خانه دعوت می‌كند و بسته الدزه كه آماده كردند دسته جمعی و سرودن (الف الصلاه و السلام علیك یا حبیب الله محمد) و زدن كل به سوی منزل عروس حركت می‌كنند. به محض رسیدن به خانه عروس خانواده عروس بهمراه مدعوین از آنان استقبال می‌كنند و وقتی دو خانواده مستقر شدند به باز كردن بسته الدزه می‌پردازند و از وسایلهایی كه برای عروس آورده شده تمجید می‌كنند.
====مرحله سوم شب حنا زدن====
در این شب از دو خانواده عروس و داماد و اطرافیان دعوت می‌شود و لباس عروس در شب حنا به رنگ سبز است كه تمام بدن بجز دستان و پاها پوشش می‌دهد. و ضمن این كه در این شب به دستان و پاهای عروس حنا می‌گذارد برای بركت دیگر دختران حاضر نیز به دستان خود حنا می‌گذارند.


'''غذاهای سنتی:'''هریس، مضروبه، الثرید، مرقوقه، مجبوس، بریانی، مشخول، کبسه، عصیده، خبیصه، خنفروش، ساقو، بلالیط، محمر، کباب، خبزمحلی، خبزجباب و بثیثه، از غذاهای معروف و سنتی این کشور به شمار می‌آیند.
و پایان مرحله شب عروسی است، این مراسم خانم بصورت مجزا از آقایان برگزار می‌شود. لازم به ذكر است كه كلیه مراسم ویژه خانم‌ها می‌باشد و فقط شب عروسی است كه آقایان نیز بصورت مجزا دعوت می‌شوند. البته این مراسم‌ها در گذشته صورت می‌گرفت ولی امروزی فقط شب حنا و شب عروسی برگزار می‌شود.


'''لباس سنتی:''' نوع پوشش زنان قطري عبارت است  از چادر مشکي که تمام بدن را پوشش مي دهد، و حجاب مشکي رنگ که قسمت سر را پوشش مي دهد. بعضي از زنان بغير از چادر مشکي، نقاب که بجز چشم کل صورت را مي پوشاند نيز استفاده مي کنند و نيز از دستکش.
در این کشور خانواده‌های قطری با درخواست مهریه‌های سنگین، دخترانشان را به خانه‌ی بخت می‌فرستند. مهریه به صد و پنجاه هزار ریال قطر، می‌رسد و اکثر ازدواج‌ها در این کشور فامیلی است و تمام هزینه‌‌های مراسم جشن عروسی (مهریه عروس، لباس، طلا و هزینه‌ی‌ مراسم جشن) برعهده داماد می‌باشد. در این کشور برای این مراسم، بیشتر از پانصد هزار ریال قطر، هزینه می‌شود و برای خانم‌ها از سالن‌های بزرگ و برای آقایان از خیمه‌های مجهز با کامل‌ترین دستگاه‌ها، برای برپایی مراسم استفاده‌ می‌كنند و حداقل قیمت جایگاهی که عروس و داماد در آن برای چند ساعت در سالن زنانه می‌نشینند، به پانزده هزار می‌رسد و این جدای از لباس‌عروس است که اکثر قطری‌ها از خارج و از مدل‌ساز لبنانی یا اروپایی استفاده می‌کنند. پول‌هایی که هر فرد برای رقابت بین دو خانواده بر سر عروس و داماد از خانواده‌ی دو طرف ریخته می‌شود، بیشتر از ده هزار ریال می‌باشد و رقابت آن‌ها طوری است که با دلار و یا یورو نیز با هم رقابت می‌کنند. این امر هزینه‌های سنگینی بر دوش داماد می‌گذارد. در ماه مبارک رمضان شبکه‌ی تلویزیونی قطر، سریالی قطری به نام تصانیف 2 پخش نمود و این هزینه‌ها را به طور مفصل به تصویر كشید. این سریال، واقعیت اجتماعی مردم قطر را در این‌گونه مراسم، بیان نمود و این یک واقعیت است که در زندگی قطری‌ها به صورت واضح و آشکار دیده می‌شود. قیمت اجاره‌ی خیمه به مدت یک شب با همه امکاناتش به یك‌صد و پنجاه هزار ریال می‌رسد، به غیر از هزینه‌ی سنگین سالن خانم‌ها که حداقل به ده هزار ریال می‌رسد.<ref>احمدی، محمد مهدی(1393). جامعه و فرهنگ قطر. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی](دردست انتشار).</ref>


اما پوشش مردان متشکل از لباس سفيد رنگ بلند بنام (ثوب يا دشداشه) بهمراه شال (قطره) که به دو زنگ سفيد و قرمز مي باشد.
== نیز نگاه کنید به ==
[[آداب و رسوم روسیه]]؛ [[آداب و رسوم کانادا]]؛ [[آداب و رسوم کوبا]]؛ [[آداب و رسوم لبنان]]؛ [[آداب و رسوم  مصر]]؛ [[آداب و رسوم تونس]]؛ [[آداب و رسوم افغانستان]]؛ [[آداب و رسوم عامیانه ی مردم چین]]؛ [[آداب و روسوم جشن سال نو در ژاپن]]؛ [[آداب و رسوم سنگال]]؛ [[آداب و رسوم آرژانتین]]؛ [[آداب و رسوم فرانسه]]؛ [[آداب و رسوم زیمبابوه]]؛ [[آداب و رسوم تایلند]]؛ [[آداب و رسوم اوکراین]]؛ [[آداب و رسوم اسپانیا]]؛ [[آداب و رسوم اردن]]


'''مراسم خواستگاری'''
== کتابشناسی ==
 
'''آداب و رسوم ازدواج در قطر:'''آداب و سنن مراسم ازدواج در قطر مانند ديگر كشورهاي عربي حوزه خليج فارس و شهرهاي جنوبي كشورمان ايران شامل يك سري از مراحل مي‌باشد.
 
'''مرحله اول (الخطابه):'''الخطابه به يك خانمي مي‌گويند كه كارش پيدا كردن دختر خوب و مناسب براي خانواده داماد است كه در مقابل آن مبلغي از خانواده داماد دريافت مي‌كند.اين خانم طبق سليقه خانواده داماد به دنبال دختر مورد نظر در تمام منازل را مي‌زند. هنگامي كه دختر مناسب را يافت شد براي آشنايي بيشتر و اخذ موافقت نهايي به منزل خانواده داماد دعوت مي‌شوند. و در صورت توافق طرفين وارد مرحله بعدي مي‌شوندكهنام (الذره) است.
 
'''مرحله دوم الدزه:'''الدزه عبارت است از يك بسته و يا ساك بزرگ كه حاوي لباسهاي عروس و جهيزيه با يك كيسه كوچك مالي است كه به منزل عروس مي‌برند. اين مراسم شب و قبل از نماز عشا برگزار مي‌شودو به اين صورت است كه خانواده داماد براي احياي اين مراسم از كليه فاميلها و دوستان به خانه دعوت مي‌كند و بسته الدزه كه آماده كردند دسته جمعي و سرودن (الف الصلاه و السلام عليك يا حبيب الله محمد) و زدن كل به سوي منزل عروس حركت مي‌كنند. به محض رسيدن به خانه عروس خانواده عروس بهمراه مدعوين از آنان استقبال مي‌كنند و وقتي دو خانواده مستقر شدند به باز كردن بسته الدزه مي‌پردازند و از وسايلهايي كه براي عروس آورده شده تمجيد مي‌كنند.
 
'''مرحله سوم شب حنا زدن است:'''در اين شب از دو خانواده عروس و داماد و اطرافيان دعوت مي‌شود و لباس عروس در شب حنا به رنگ سبز است كه تمام بدن بجز دستان و پاها پوشش مي‌دهد. و ضمن اين كه در اين شب به دستان و پاهاي عروس حنا  مي‌گذارد براي بركت ديگر دختران حاضر نيز به دستان خود حنا مي‌گذارند.
 
و پايان مرحله شب عروسي است،ا ين مراسم خانم بصورت مجزا از آقايان برگزار مي‌شود. لازم به ذكر است كه كليه مراسم ويژه خانم‌ها مي‌باشد و فقط شب عروسي است كه آقايان نيز بصورت مجزا دعوت مي‌شوند. البته اين مراسم‌ها در گذشته صورت مي‌گرفت ولي امروزي فقط شب حنا و شب عروسي برگزار مي‌شود.
 
در این کشور خانواده‌های قطری با درخواست مهریه‌های سنگین، دخترانشان را به خانه‌ی بخت مي‌فرستند. مهریه به  صد و پنجاه هزار ريال قطر، می‌رسد و اکثر ازدواج‌ها در این کشور فامیلی است و تمام هزینه‌‌های مراسم جشن عروسی (مهریه عروس، لباس، طلا و هزینه‌ي‌ مراسم جشن) بر عهده داماد می‌باشد. در این کشور براي این مراسم، بیشتر از پانصد هزار ریال قطر، هزینه می‌شود و برای خانم‌ها از سالن‌های بزرگ و براي آقايان از خیمه‌های مجهز با کامل‌ترین دستگاه‌ها، براي برپايي مراسم استفاده‌ مي‌كنند و حداقل قیمت جایگاهی که عروس و داماد در آن برای چند ساعت در سالن زنانه می‌نشینند، به پانزده هزار می‌رسد و این جداي از لباس‌عروس است که اکثر قطری‌ها از خارج و از مدل‌ساز لبنانی یا اروپایی استفاده می‌کنند. پول‌هایی که هر فرد براي رقابت بین دو خانواده بر سر عروس و داماد از خانواده‌ي دو طرف ریخته می‌شود، بيشتر از ده هزار ریال می‌باشد و رقابت آن‌ها طوری است که با دلار و یا یورو نیز با هم رقابت می‌کنند. این امر هزینه‌های سنگینی بر دوش داماد می‌گذارد. در ماه مبارک رمضان شبکه‌ي تلویزیونی قطر، سریالي قطری به نام تصانیف 2 پخش نمود و این هزينه‌ها را به طور مفصل به تصوير كشيد. این سریال، واقعیت اجتماعی مردم قطر را در این‌گونه مراسم، بيان نمود و اين یک واقعیت است که در زندگی قطری‌ها به صورت واضح و آشکار دیده می‌شود. قیمت اجاره‌ي خیمه به مدت یک شب با همه امکاناتش به يك‌صد و پنجاه هزار ریال می‌رسد، به غیر از هزینه‌ي سنگین سالن خانم‌ها که حداقل به ده هزار ریال می‌رسد

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۳ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۴:۴۴

مردم قطر در محیطی آرام و باصفا زندکی می‌کنند و به همدیگر احترام‌ می‌گذارند. به شعائر، قوانین و حفظ نظم با دیده‌ی احترام می‌نگرند. مردمانی میهمان نواز، متدین، پرکار و دوراندیش‌اند. به ندرت دروغ می‌گویند و به عمران و آبادی کشور خود علاقه دارند. مردم قطر در کمال سادگی و بی‌آلایشی و در نهایت اطمینان معامله می‌کنند. تنها ضمانتی که در معاملات دوطرفه وجود دارد، تعهد اخلاقی است همچنین کم و بیش روحیه، اخلاق و عادت یکسانی دارند و در مهمان‌داری، آداب سفر، عیدها، جشن‌ها و... با هم همانند هستند.

مهمان‌نوازی یکی از مهمترین رکن از ارکان فرهنگ قطری‌ها به شمار‌می‌آید. قطری‌ها از میهمانان مذکر خود در سالنی خاص در منزلشان پذیرایی‌ می‌کنند. و طبق سنت میهمانان بر روی متکا و بالشت‌می‌نشینند ولی در حال حاضر این مجالس تبدیل به اتاقهای امروزی که مجهز به پیشرفته ترین تکنولوژی ‌های روز دنیا مانند تلویزیون، دی وی دی و مبلمان و....‌می‌باشد.

نوع پوشش زنان قطری عبارت است از چادر مشکی که تمام بدن را پوشش‌می‌دهد، و حجاب مشکی رنگ که قسمت سر را پوشش‌می‌دهد. بعضی از زنان بغیر از چادر مشکی، نقاب که بجز چشم کل صورت را‌می‌پوشاند نیز استفاده‌می‌کنند و نیز از دستکش.

اما پوشش مردان متشکل از لباس سفید رنگ بلند بنام (ثوب یا دشداشه) بهمراه شال (قطره) که به دو زنگ سفید و قرمز‌ می‌باشد.

از جمله غذاهای سنتی قطر https://www.safarme.ir/blog/adventure-and-tourism/food-in-qatar/

غذاهای سنتی

هریس، مضروبه، الثرید، مرقوقه، مجبوس، بریانی، مشخول، کبسه، عصیده، خبیصه، خنفروش، ساقو، بلالیط، محمر، کباب، خبزمحلی، خبزجباب و بثیثه، از غذاهای معروف و سنتی این کشور به شمار می‌آیند.

لباس سنتی

نوع پوشش زنان قطری عبارت است از چادر مشکی که تمام بدن را پوشش‌می‌دهد، و حجاب مشکی رنگ که قسمت سر را پوشش‌می‌دهد. بعضی از زنان بغیر از چادر مشکی، نقاب که بجز چشم کل صورت را‌می‌پوشاند نیز استفاده‌می‌کنند و نیز از دستکش.

اما پوشش مردان متشکل از لباس سفید رنگ بلند بنام (ثوب یا دشداشه) بهمراه شال (قطره) که به دو زنگ سفید و قرمز‌می‌باشد.

مراسم خواستگاری

آداب و رسوم ازدواج در قطر

آداب و سنن مراسم ازدواج در قطر مانند دیگر كشورهای عربی حوزه خلیج فارس و شهرهای جنوبی كشورمان ایران شامل یك سری از مراحل می‌باشد.

مرحله اول (الخطابه)

الخطابه به یك خانمی می‌گویند كه كارش پیدا كردن دختر خوب و مناسب برای خانواده داماد است كه در مقابل آن مبلغی از خانواده داماد دریافت می‌كند.این خانم طبق سلیقه خانواده داماد به دنبال دختر مورد نظر در تمام منازل را می‌زند. هنگامی كه دختر مناسب را یافت شد برای آشنایی بیشتر و اخذ موافقت نهایی به منزل خانواده داماد دعوت می‌شوند. و در صورت توافق طرفین وارد مرحله بعدی می‌شوندكهنام (الذره) است.

مرحله دوم (الدزه)

الدزه عبارت است از یك بسته و یا ساك بزرگ كه حاوی لباسهای عروس و جهیزیه با یك كیسه كوچك مالی است كه به منزل عروس می‌برند. این مراسم شب و قبل از نماز عشا برگزار می‌شودو به این صورت است كه خانواده داماد برای احیای این مراسم از كلیه فامیلها و دوستان به خانه دعوت می‌كند و بسته الدزه كه آماده كردند دسته جمعی و سرودن (الف الصلاه و السلام علیك یا حبیب الله محمد) و زدن كل به سوی منزل عروس حركت می‌كنند. به محض رسیدن به خانه عروس خانواده عروس بهمراه مدعوین از آنان استقبال می‌كنند و وقتی دو خانواده مستقر شدند به باز كردن بسته الدزه می‌پردازند و از وسایلهایی كه برای عروس آورده شده تمجید می‌كنند.

مرحله سوم شب حنا زدن

در این شب از دو خانواده عروس و داماد و اطرافیان دعوت می‌شود و لباس عروس در شب حنا به رنگ سبز است كه تمام بدن بجز دستان و پاها پوشش می‌دهد. و ضمن این كه در این شب به دستان و پاهای عروس حنا می‌گذارد برای بركت دیگر دختران حاضر نیز به دستان خود حنا می‌گذارند.

و پایان مرحله شب عروسی است، این مراسم خانم بصورت مجزا از آقایان برگزار می‌شود. لازم به ذكر است كه كلیه مراسم ویژه خانم‌ها می‌باشد و فقط شب عروسی است كه آقایان نیز بصورت مجزا دعوت می‌شوند. البته این مراسم‌ها در گذشته صورت می‌گرفت ولی امروزی فقط شب حنا و شب عروسی برگزار می‌شود.

در این کشور خانواده‌های قطری با درخواست مهریه‌های سنگین، دخترانشان را به خانه‌ی بخت می‌فرستند. مهریه به صد و پنجاه هزار ریال قطر، می‌رسد و اکثر ازدواج‌ها در این کشور فامیلی است و تمام هزینه‌‌های مراسم جشن عروسی (مهریه عروس، لباس، طلا و هزینه‌ی‌ مراسم جشن) برعهده داماد می‌باشد. در این کشور برای این مراسم، بیشتر از پانصد هزار ریال قطر، هزینه می‌شود و برای خانم‌ها از سالن‌های بزرگ و برای آقایان از خیمه‌های مجهز با کامل‌ترین دستگاه‌ها، برای برپایی مراسم استفاده‌ می‌كنند و حداقل قیمت جایگاهی که عروس و داماد در آن برای چند ساعت در سالن زنانه می‌نشینند، به پانزده هزار می‌رسد و این جدای از لباس‌عروس است که اکثر قطری‌ها از خارج و از مدل‌ساز لبنانی یا اروپایی استفاده می‌کنند. پول‌هایی که هر فرد برای رقابت بین دو خانواده بر سر عروس و داماد از خانواده‌ی دو طرف ریخته می‌شود، بیشتر از ده هزار ریال می‌باشد و رقابت آن‌ها طوری است که با دلار و یا یورو نیز با هم رقابت می‌کنند. این امر هزینه‌های سنگینی بر دوش داماد می‌گذارد. در ماه مبارک رمضان شبکه‌ی تلویزیونی قطر، سریالی قطری به نام تصانیف 2 پخش نمود و این هزینه‌ها را به طور مفصل به تصویر كشید. این سریال، واقعیت اجتماعی مردم قطر را در این‌گونه مراسم، بیان نمود و این یک واقعیت است که در زندگی قطری‌ها به صورت واضح و آشکار دیده می‌شود. قیمت اجاره‌ی خیمه به مدت یک شب با همه امکاناتش به یك‌صد و پنجاه هزار ریال می‌رسد، به غیر از هزینه‌ی سنگین سالن خانم‌ها که حداقل به ده هزار ریال می‌رسد.[۱]

نیز نگاه کنید به

آداب و رسوم روسیه؛ آداب و رسوم کانادا؛ آداب و رسوم کوبا؛ آداب و رسوم لبنان؛ آداب و رسوم  مصر؛ آداب و رسوم تونس؛ آداب و رسوم افغانستان؛ آداب و رسوم عامیانه ی مردم چین؛ آداب و روسوم جشن سال نو در ژاپن؛ آداب و رسوم سنگال؛ آداب و رسوم آرژانتین؛ آداب و رسوم فرانسه؛ آداب و رسوم زیمبابوه؛ آداب و رسوم تایلند؛ آداب و رسوم اوکراین؛ آداب و رسوم اسپانیا؛ آداب و رسوم اردن

کتابشناسی

  1. احمدی، محمد مهدی(1393). جامعه و فرهنگ قطر. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی(دردست انتشار).