موسیقی در گرجستان: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
[[گرجستان]] دارای یک فرهنگ موسیقی غنی و باستانی است. آوازهای گرجیان کاملاً وابسته به سرودهای کلیسایی در قرون وسطی است. چنانچه از منابع بر می‌آید دو گونه موسیقی صوتی در بیزانس و [[گرجستان]] وجود داشته است. یکی از آن‌ها یونانی و تک صوتی و دیگر ی گرجی و با سه درجه صوت خوانده می‌شد. از برجسته‌ترین مصنفان آهنگ‌ها باید از گری[[گوری]] مقدس از خانذتا و میکائیل مودرکیلی، و ایئونه متبواری در سده دهم نام برد.


=== موسیقی ===
گرجی‌ها به دلیل عشق به [[موسیقی در گرجستان|موسیقی]]، رقص، تئاتر و هنر از شهرت خاصی برخوردار هستند. نت‌های [[موسیقی در گرجستان|موسیقی]] برروی دست نوشته‌هایی از سرودهای دینی [[گرجستان]] باستان مدت‌ها ناشناخته ماند. 9 دست نوشته عمده که چند نسخه از آن‌ها به طرز زیبایی تذهیب‌کاری شده است و دارای نمونه‌های از نت‌های موسیقی باستانی است وجود دارد. یک زبان‌شناس گرجی به نام پاوله اینگوروقوا موفق به بازسازی آهنگ‌های واقعی این سرودهای کلیسایی شد. تردیدی نیست که پژوهش‌های او خدمت بزرگی به بررسی و سرود نویسی گرجی در مقایسه با سرود نویسی بیزانس، [[روسیه]] و ارمنستان انجام داده است. از اواسط قرن نوزدهم فرهنگ اپرا رواج یافت. عمارت اپرای [[تفلیس]] در سال 1883 ساخته شده است و در سال 1918 کنسرواتوار [[تفلیس]] افتتاح شد<ref>بنیاد مطالعات قفقاز (۱۳۹۲). جامعه و فرهنگ [https://wikimelal.ir/%DA%AF%D8%B1%D8%AC%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86 گرجستان]. تهران: [https://www.icro.ir/ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی] (در دست انتشار)، ص170.</ref>.
[[گرجستان]] دارای یك فرهنگ موسیقی غنی و باستانی است. آوازهای گرجیان كاملاً وابسته به سرودهای كلیسایی در قرون وسطی است. چنانچه از منابع بر می آید دو گونه موسیقی صوتی در بیزانس و گرجستان وجود داشته است. یكی از آنها یونانی و تك صوتی و دیگر ی گرجی و با سه درجه صوت خوانده می شد. از برجسته ترین مصنفان آهنگها باید از گری[[گوری]] مقدس از خانذتا و میكائیل مودركیلی، و ایئونه متبواری در سده دهم نام برد.
==نیز نگاه کنید به==
 
[[موسیقی در ژاپن]]؛ [[موسیقی در روسیه]]؛ [[موسیقی در کانادا]]؛ [[موسیقی در کوبا]]؛ [[موسیقی در لبنان]]؛ [[موسیقی در مصر]]؛ [[موسیقی در تونس]]؛ [[موسیقی در افغانستان]]؛ [[موسیقی سنتی چین]]؛ [[موسیقی در سنگال]]؛ [[موسیقی در فرانسه]]؛ [[موسیقی در آرژانتین]]؛ [[موسیقی در مالی]]؛ [[موسیقی در ساحل عاج]]؛ [[موسیقی در زیمبابوه]]؛ [[موسیقی در اوکراین]]؛ [[موسیقی در اردن]]؛ [[موسیقی در اتیوپی]]؛ [[موسیقی در سیرالئون]]؛ [[موسیقی در قطر]].
گرجی ها به دلیل عشق به موسیقی، رقص، تئاتر و هنر از شهرت خاصی برخوردار هستند. نت های موسیقی برروی دست نوشته هایی از سرودهای دینی گرجستان باستان مدتها ناشناخته ماند. 9 دست نوشته عمده كه چند نسخه از آنها به طرز زیبایی تذهیب كاری شده است و دارای نمونه های از نت های موسیقی باستانی است وجود دارد. یك زبانشناس گرجی به نام پاوله اینگوروقوا موفق به بازسازی آهنگ های واقعی این سرودهای كلیسایی شد. تردیدی نیست كه پژوهش های او خدمت بزرگی به بررسی و سرود نویسی گرجی در مقایسه با سرود نویسی بیزانس، [[روسیه]] و ارمنستان انجام داده است. از اواسط قرن نوزدهم فرهنگ اپرا رواج یافت. عمارت اپرای [[تفلیس]] در سا ل 1883 ساخته شده است و در سال 1918 كنسرواتوار تفلیس افتتاح شد.
==کتابشناسی==

نسخهٔ ‏۲۰ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۰:۲۴

گرجستان دارای یک فرهنگ موسیقی غنی و باستانی است. آوازهای گرجیان کاملاً وابسته به سرودهای کلیسایی در قرون وسطی است. چنانچه از منابع بر می‌آید دو گونه موسیقی صوتی در بیزانس و گرجستان وجود داشته است. یکی از آن‌ها یونانی و تک صوتی و دیگر ی گرجی و با سه درجه صوت خوانده می‌شد. از برجسته‌ترین مصنفان آهنگ‌ها باید از گریگوری مقدس از خانذتا و میکائیل مودرکیلی، و ایئونه متبواری در سده دهم نام برد.

گرجی‌ها به دلیل عشق به موسیقی، رقص، تئاتر و هنر از شهرت خاصی برخوردار هستند. نت‌های موسیقی برروی دست نوشته‌هایی از سرودهای دینی گرجستان باستان مدت‌ها ناشناخته ماند. 9 دست نوشته عمده که چند نسخه از آن‌ها به طرز زیبایی تذهیب‌کاری شده است و دارای نمونه‌های از نت‌های موسیقی باستانی است وجود دارد. یک زبان‌شناس گرجی به نام پاوله اینگوروقوا موفق به بازسازی آهنگ‌های واقعی این سرودهای کلیسایی شد. تردیدی نیست که پژوهش‌های او خدمت بزرگی به بررسی و سرود نویسی گرجی در مقایسه با سرود نویسی بیزانس، روسیه و ارمنستان انجام داده است. از اواسط قرن نوزدهم فرهنگ اپرا رواج یافت. عمارت اپرای تفلیس در سال 1883 ساخته شده است و در سال 1918 کنسرواتوار تفلیس افتتاح شد[۱].

نیز نگاه کنید به

موسیقی در ژاپن؛ موسیقی در روسیه؛ موسیقی در کانادا؛ موسیقی در کوبا؛ موسیقی در لبنان؛ موسیقی در مصر؛ موسیقی در تونس؛ موسیقی در افغانستان؛ موسیقی سنتی چین؛ موسیقی در سنگال؛ موسیقی در فرانسه؛ موسیقی در آرژانتین؛ موسیقی در مالی؛ موسیقی در ساحل عاج؛ موسیقی در زیمبابوه؛ موسیقی در اوکراین؛ موسیقی در اردن؛ موسیقی در اتیوپی؛ موسیقی در سیرالئون؛ موسیقی در قطر.

کتابشناسی

  1. بنیاد مطالعات قفقاز (۱۳۹۲). جامعه و فرهنگ گرجستان. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (در دست انتشار)، ص170.