تلویزیون در ساحل عاج
رادیوتلویزیون دولتی ساحل عاج، با نام اختصاری RTI شناخته میشود (Auzias & Labourdette, 2008: 376). این سازمان در سال 1962 تأسیس شده و تحت نظارت دولت قرار دارد. تعداد شبکههای تلویزیونی دولتی دوتاست که شبکه یک، روزانه 10 الی 13 ساعت و شبکه دو که شبکهای عمدتاً فرهنگی است، 6 الی 8 ساعت برنامه پخش میکنند؛ شبکه یک، برنامههایی عمومی پخش میکند و از زمانی که شبکه دو تأسیس شده، آن را بهنام «لاپرمیر» (La Première) (نخستین) میشناسند. در بحران سال 2010-2011، این شبکه کاملاً در انحصار دولت باگبو بود و برای مقاصد تبلیغاتی استفاده میشد. البته واتارا هم در اوج بحران نظامی سال 2011، شبکهای با نام «تلویزیون ساحل عاج» (TCI) درمقابل آن راه انداخت، اما کمی بعد از سقوط باگبو در اوت 2011، تیسیآی در آرتیآی ادغام شد و این شعار را برگزید: «شبکهای که همگان را گردهم میآورد».
اما این شبکه، تنها شبکهایست که برنامههایی عمومی و در سطحی فراگیر پخش میکند. بهنوعی میتوان گفت آرتیآی، مابین شبکههای تلویزیونی، معادل «فرترنیته متن» درمیان نشریات است. این شبکه، 97.71 درصد از برنامههای خود را به زبان فرانسه و مابقی را به زبانهای محلی ارائه میدهد. شریک مهم این شبکه کانال فرانس انترناسیونال است که برخی برنامههای خود را در اختیار آرتیآی یک قرار میدهد. آرتیآی دو یا کانال دو، خیلی دیرتر از شبکه قبلی و در سال 1983 تأسیس گردیده است. بیشتر برنامههای آن سرگرمی است و ازاینرو جوانپسندتر میباشد. البته برنامههای آن در استودیوهای همان شبکه یک تهیه میشوند. پیشبینی میشود شبکه دو، بهزودی به بخش خصوصی واگذار گردد.
شایانذکر است که در کنار این دو شبکه اصلی، چند شبکه محدود دیگر به نامهای «آرتیآی اسپورت تیوی»، «آرتیآی موزیک تیوی»، «تامتام تیوی» نیز وجود دارند که دو شبکه نخست، منحصراً و در زمانهایی بسیار محدودتر، به پخش موسیقی و برنامههای ورزشی میپردازند[۱] تامتام تیوی هم که در سال 2008 تأسیس شده است، اولین شبکه بینالمللی ساحل عاج است که بسیاری از نقاط جهان را پوشش میدهد. عنوان این شبکه از واژه تامتام که نام نوعی ساز کوبهای آفریقایی است، گرفته شده است. این شبکه خصوصی، مأموریت خود را شناساندن چهره واقعی آفریقا معرفی کرده است. جان جی (John Jay)، مدیر این شبکه، جایی اینچنین اظهار کرده است: «هرروز خدا، متحیر میشویم از شیوهای که با آن، رسانههای غربی قاره ما را معرفی میکنند... . هیچکس از خود ما آفریقاییها برای صحبت از قارهمان و زیباییهای آن شایستهتر نیست».[۲]
نیز نگاه کنید به
رادیو و تلویزیون در کانادا؛ تلویزیون در روسیه؛ تلویزیون در افغانستان؛ تلویزیون در تونس؛ تلویزیون در ژاپن؛ تلویزیون در کوبا؛ تلویزیون در لبنان؛ تلویزیون در مصر؛ تلویزیون در چین؛ تلویزیون در سنگال
کتابشناسی
- ↑ Auzias, D. & Labourdette, J. (2008). La Côte d’ivoire, Paris: l’Harmattan.p.377.
- ↑ حسینی، روح الله، خان آبادی، سعید(1400). جامعه و فرهنگ ساحل عاج. تهران: موسسه فرهنگی هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی،ص.348-350.